Цветан Василев лапна поръчката и за изборните ксерокси

ЧАС ПИК

Цветан Василев лапна поръчката и за изборните ксерокси

23121
на 10.04.2013
Цветан Василев лапна поръчката и за изборните ксерокси
Автор:   ПИК

Банкерът взима 1,2 милиона лева след поправка в закона, предложена от Искра Фидосова

Последвайте ни в Google News Showcase

Банкерът Цветан Василев лапна поръчката за закупуване на 12 300 копирни машини, необходими за изборите. Това стана ясно от изявление на главния секретар на Министерския съвет Росен Желязков на брифинг след правителственото заседание в сряда.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Желязков съобщи, че дружеството „К енд К електроникс“, притежавано от офшорка, регистрирана в Лихтенщайн, е спечелило експресната обществена поръчка. Публична тайна е, че зад тази фирма стои вездесъщата банка на Цветан Василев – КТБ.

„К енд К електроникс“ се състезавали с още две фирми за тлъстата поръчка на стойност 1,2 млн. лева. Едната от тях - „Диджитех“, била директно отстранена от конкурса заради нередности в офертата. Другата фирма - „Стемо“, пък предложила по-висока цена. „К енд К електроникс“ ще предоставят копирната техника за 85 лв. без ДДС на парче. „Стемо“ са подали предложение за 121 лв. на единица.

Договорът ще бъде сключен след 14 дни, както изисква законът. Не става ясно обаче дали поръчката ще се провали, ако конкурсът бъде обжалван.

Копирни машини ще се ползват за първи път на избори, след като парламентът прие поправка в Изборния кодекс. От опозицията поискаха заверени копия на изборните протоколи, а Искра Фидосова от ГЕРБ предложи това да става чрез копирни машини. Това затрудни държавната администрация, която се наложи да поръча 12 300 бройки за кратко време.

Проблем се оказва какво ще стане със закупената техника след изборите. Идеята на Министерски съвет на този етап е тя да бъде дарена на учебни заведения.

Друг проблем е как ще боравят с техниката в секциите в малките населени места, където не са експлоатирали подобни машини. По думите на Росен Желязков - все един от комисиите ще се намери, който да може да копира протоколите. Техниката била по-проста от мобилните телефони. Ще се изготвят специални инструкции в 3-4 стъпки. Може да има и телевизионен клип за тази цел.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! НСО дала секретна информация, че Гешев е следен от Мартин Нотариуса. Бившият главен прокурор: Потресен съм от некомпетентността на Атанас Славов! Борисов прави всичко само и само да не влезе в Магнитски (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! НСО дала секретна информация, че Гешев е следен от Мартин Нотариуса. Бившият главен прокурор: Потресен съм от некомпетентността на Атанас Славов! Борисов прави всичко само и само да не влезе в "Магнитски" (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК