​Осман Октай: Срещата на Местан с Ердоган е лош политически гаф

ЧАС ПИК

​Осман Октай: Срещата на Местан с Ердоган е лош политически гаф

5994
на 13.09.2014
​Осман Октай: Срещата на Местан с Ердоган е лош политически гаф
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Изненадан съм от тази среща на Местан с Ердоган. Ако тази тя наистина е факт, то ДПС подготвя инвазия в Турция и иска да спечели вота с гласовете в Турция. Турските власти се ангажират с кампанията у нас. Такива срещи не се правят по време на избори. Това е лош политически гаф. Това заяви по Нова ТВ политическият анализатор Осман Октай. Според него от идването на Ердоган в Турция на власт се организира масово изборния процес на изселлниците. До тогава ДПС взимаше малко гласове, но след това те скочиха на 45 хил., а после и над 60 хил., казва Октай.

препоръчано

Всеки български гражданин трябва да има възможност да гласува независимо къде се намира. Проблемът е как се осъществява това право и дали там има достатъчно контрол и не става дума за фалшификации. Не са проблем многото секции в южната съседка, а как ще се контролира в тях вотът. След като на предишни избори се оказа, че над 2 хил. могат да гласуват в една секция за един ден, а това е навъзможно, това показва,че българските власти нямат възмчожност да контролират почтенността на този процес.

В тези секции не присъстват независими наблюдатели, както и представители на други партии. Всичко се оставя в ръцете на дипломатическите представителства. А цялата консулска служба в Турция е от хора зависими и назначени от ДПС и се контролират от тях. При тази ситуация няма как да се проведат честни избори. Всички български изселници притежават по два документи за самоличност – единият е с българско име, а другият с турско.

Това дава възможност за манипулации. На 5 октомври е Куррбан Байрам и 80% от нашите изселници ще се върнат в България. Така има възможност в България да гласуват с картиите си с български имена, а в Турция в контролираните секции да се гласува с личните им карти с турски имена. Така ще има двойно гласуване за ДПС, предупреждава за измамата Октай.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК