1000 лв. глоба отнесе студент за притежание на наркотици

Темида

1000 лв. глоба отнесе студент за притежание на наркотици

7129
на 09.12.2013
1000 лв. глоба отнесе студент за притежание на наркотици
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Районният съд във Варна наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лв. на 21-годишен студент, за притежание на високорискови наркотични вещества. По внесено от прокуратурата постановление, съдът освободи от наказателна отговорност 21-годишния А. Димитров и му наложи административната санкция, пишат Новини.Бг.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Деянието представлява маловажен случай. Младежът е засечен в ранните сутрешни часове на 19 ноември 2012 г., при полицейска проверка на автомобил, да изхвърля увито в станиол топче, в което са открити 0,34 грама марихуана и 0,16 гр. Метамфетамин - пико.

21-годишният студент е неосъждан и неосвобождаван от наказателна отговорност до момента. Остатъците от наркотичните вещества се отнемат в полза на държавата и след влизане в сила на съдебното решение следва да бъдат унищожени. 15-дневен е срокът за обжалване на съдебния акт. За съзнателно ползване на неистински официален документ – диплома за завършено средно образование, ВРС наложи след споразумение, условно наказание на 38-годишна жена. Р. Христова бе осъдена на 3 месеца лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 3 години.

Тя се призна за виновна в това, че на 29 юли, пред служител от Сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР подала заявление за издаване на шофьорска книжка, като съзнателно се ползвала от неистинско свидетелство за средно образование. Дипломата била на името на подсъдимата, с посочен издател СПТУ по облекло – град Варна.

Проверка установява, че подсъдимата не присъства в училищната документация и в регистрационната книга за вписване на свидетелствата за завършено средно образование, а изписаната в инкриминирания документ професия „оператор в шевно-галантерийно производство“ не съответства на изучаваните в училището.

За самото съставяне на неистинския документ на 38-годишната жена не може да се търси наказателна отговорност. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК