ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
В ресторант „Водолей“ във варненския квартала „Аспарухово“ бе открит с водосвет новият сезон на проекта “Социална кухня”.
За девета поредна година 400 души ще получават топъл обяд всеки работен ден от 1-ви декември 2015 г. до 31 март 2016 г. Инициативата е финансирана от Фондация БНП Париба България. Проектът в момента обхваща 400 човека. В началото, когато започвахме, бяха само 100, така че е постепенно обхванахме по-голям брой нуждаещи се.
Храна ще се раздава в два центъра, единият във Варна и другия в Аспарухово, заяви Даниела Чикова - ръководител клон Варна на БНП.
През 2007 г. стартира „Социална кухня” в гр. Варна. Инициативата на служителите на банката, сътрудничеството и помощта на СА «Св. Андрей» правят възможно вече традиционното осъществяване на проекта в морския град. От 2002 г. насам проектът „Социална кухня” успешно помага на хора в неравностойно положение и в София като им предоставя топъл обяд по време на студените месеци. В началото са 150, днес вече над 1300 души в неравностойно положение получават топла храна през зимата в столицата.