Авиационният регулатор на ЕС одобри връщането в полет на самолетите "Боинг 737 Макс"

ЕС

Авиационният регулатор на ЕС одобри връщането в полет на самолетите "Боинг 737 Макс"

16549
на 16.10.2020
Авиационният регулатор на ЕС одобри връщането в полет на самолетите Боинг 737 Макс
Автор:   ПИК

Самолетът на "Боинг" от модела 737 MAКС е свободен да се върне в небето на Европейския съюз до края на 2020 г., съобщи в петък изпълнителният директор на Агенцията за авиационна безопасност на ЕС (EASA) Патрик Ки.

препоръчано

"Нашият анализ показва, че самолетът е безопасен и е достигнатото ниво на безопасност, което е достатъчно високо за нас. Това, което обсъдихме с "Боинг", е фактът, че с третият сензор на самолета бихме могли да достигнем още по-високи нива на безопасност", отбеляза Патрик Ки.

Самолетите 737 MAX са принудително заземени по целия свят от март 2019 г. насам след две катастрофи с този модел в рамките на по-малко от шест месеца, при които загинаха общо 346 души, припомня БНР.

През август Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) пък официално информира "Боинг" за действията, които трябва да предприеме, за да получи разрешение за завръщането на този можел самолети обратно в полет.

Сподели:
Бомба x
Мини хеликоптерът на Марс с четири полета в следващите седмици Мини хеликоптерът на Марс с четири полета в следващите седмици
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с първи думи след връчването на мандата: Търсим подкрепа от ИТН и ДБ, няма да бавим излишно процедурата (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с първи думи след връчването на мандата: Търсим подкрепа от ИТН и ДБ, няма да бавим излишно процедурата (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 227
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това