Австралия затвори граница между два щата заради коронавируса

СВЕТЪТ ДНЕС

Австралия затвори граница между два щата заради коронавируса

4321
на 06.07.2020
Австралия затвори граница между два щата заради коронавируса
Автор:   ПИК

Австралийските власти затварят границата между двата най-многолюдни щата в страната за неопределен период от време, съобщава "Ройтерс".

препоръчано

Мярката влиза в сила от утре и цели да ограничи разпространението на коронавируса и в други части на Австралия освен в настоящото огнище в Мелбърн.

Обявеното днес решение бележи първия път от 100 години насам, когато границата между Виктория и Нов Южен Уелс е затворена. За последно движението между двата щата е било блокирано през 1919 г. по време на пандемията от испански грип. 

Броят на случаите на COVID-19 в Мелбърн - столицата на Виктория, нарасна през последните дни. Това принуди властите да въведат строги мерки за социална дистанция в 30 предградия.

За едно денонощие Австралия регистрира 127 новозаразени, което е най-големият еднодневен скок в страната от началото на пандемията. След двуседмично прекъсване се съобщава и за нов смъртен случай от COVID-19, с който общият брой на починалите в страната вече е 105.

Този ход обаче вероятно ще повлияе негативно върху икономическото възстановяване на Австралия, тъй като страната върви към първата си рецесия от близо три десетилетия. Единствената друга вътрешна граница на Виктория - с щата Южна Австралия, вече е затворена.

Сподели:
Бомба x
Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това