Азиатските борси започнаха деня със спад

СВЕТЪТ ДНЕС

Азиатските борси започнаха деня със спад

4103
на 06.08.2015
Азиатските борси започнаха деня със спад
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Фондовите борси в Азиатско-Тихоокеанския регион /АТР/ демонстрират отрицателна динамика на фона на статистическите данни от САЩ. Към 7,15 часа японският Nikkei 225 се покачи с 0,7% до 20758,17 пункта, хонконгският Hang Seng Index се понижи с 0,45%, до 24404,38 пункта.

препоръчано

Австралийският S&P/ASX 200 отбеляза спад от 1,04%, до 5614,8 пункта, а корейският KOSPI – с 0,74% до 2014,73 пункта. Индексът на Шанхайската фондова борса Shanghai Composite се понижи с 0,33% до 3682,31 пункта, а индексът Shenzhen Composite – с 0,29%, до 2122,2 пункта.

След откриването на борсовата търговия вчера Американският институт за управление на доставките (Institute for Supply Management, ISM) съобщи, че индексът на делова активност в сектора на услугите се е увеличил през юли до 60,3% от юнския показател, който е бил 56%. Показателят се е оказал по-добър от прогнозата на анализаторите, които очакваха растеж само до 56,2%. Следователно индикаторът е достигнал рекордна стойност, отбелязва Франс прес.

Аналитичната компания Automatic Data Processing (ADP) съобщи, че броят на работните места в частните американски компании през юли е нараснал със 185 000 в сравнение с показателя през юни. Данните се оказаха по-лоши от прогнозата на анализаторите, които очакваха ръст с 210 000 работни места. Статистиките добавиха неизвестност по време на търговията в региона, добавя агенцията.

Силната статистика от САЩ подкрепи очакванията за скорошно повишаване на лихвата на ФЕД, отслабвайки йената, което доведе до укрепването на японските акции. "Слабата валута подкрепи растежа на японските акции. Ние както и преди наблюдаваме фокусиране върху отделни данни", заяви пред Франс прес техническият анализатор в Mizuho Securities Ютаки Миура.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК