Актриса от „Момчето си отива“ крета с минимална пенсия

Лица

Актриса от „Момчето си отива“ крета с минимална пенсия

13672
преди 5 часа
Актриса от „Момчето си отива“ крета с минимална пенсия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Сашка Братанова е име, което неизменно остава свързано със златната ера на българското кино и театър. Преди време актрисата се завърна на сцената с моноспектакъла си „Болки на душата“, който представя в различни театри в страната. Спектакълът е дълбоко личен и разглежда теми като самотата и вътрешните противоречия.

препоръчано

На 23 септември Братанова навършва 74 години. Родена в артистично семейство, тя от малка е заобиколена от изкуството. Баща ѝ – композиторът Николай Братанов, и майка ѝ – музикалният деец Надежда Волинска-Братанова, оказват силно влияние върху нейния избор на професия. Кариерата ѝ в киното започва блестящо с ролите ѝ във филми като „Момчето си отива“ и „Не си отивай“, които и до днес остават любими на поколения българи.

Въпреки ранния успех Сашка се сблъсква с немалко трудности през годините. Като самотна майка на две деца – близначките Вяра и Надежда, от връзката ѝ с женения актьор Рашко Младенов, тя често е трябвало да балансира между професионалния и личния си живот. Въпреки че шест години живеят заедно, Младенов така и не се развежда със законната си половинка – театралната режисьорка Маргарита Младенова, но припознава дъщерите си. Той участва в живота на децата си, но прекратява всякакви контакти със Сашка.

В интервюта тя споделя, че на моменти е чувствала вина, че не е успяла да осигури по-стабилен живот на момичетата си, но същевременно е горда от тяхното развитие. И двете са завършили университети и са избрали професионални пътища далеч от киното въпреки ранните им опити в тази сфера.

Не всичко в живота на Сашка Братанова е било свързано с успех и аплодисменти. От години тя е била изправена пред тежки финансови затруднения.
„Едното удоволствие, което ме крепи, както се оказва, е, че играя веднъж в месеца. Понякога след представление съм крайно изтощена, направо лягам на земята. А иначе справям се някак, пенсията ми е минимална, но не искам да се оплаквам – няма смисъл. През годините на никого не съм разчитала освен на себе си“, казва актрисата.

Tя кара старините си в лишения, а работа за нея няма и телефонът ѝ отдавна престанал да звъни с предложения за роли. Преди време стана ясно, че е продала дори жилището си, за да може да си стъпи на краката. Купила си по-малък апартамент в краен столичен квартал. Но не успяла да изплати всичките си дългове.

Въпреки трудностите Сашка Братанова не губи надежда и продължава да търси нови възможности за роли в театъра и киното. Споделя, че не съжалява за изборите, които е направила, защото те са я оформили като личност.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 46
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК