АКЦИЯ: КАТ в Бургас погна ръмжащите мотори и шумните коли, пишат актове на килограм

Региони

АКЦИЯ: КАТ в Бургас погна ръмжащите мотори и шумните коли, пишат актове на килограм

12091
на 17.10.2023
АКЦИЯ: КАТ в Бургас погна ръмжащите мотори и шумните коли, пишат актове на килограм
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

КАТ погна водачите на шумни коли и мотори, които всяка нощ издевателстват над кротко спящите граждани. Шумът по улиците нощем е предимно от мотори.

препоръчано

Обект на възпитателната акция са били шофьорите в Бургаско, където служители на сектор “Пътна полиция“ при ОДМВР – Бургас, са осъществили акция по контрол за повишен шум от МПС в населено място.

За една седмица бургаските катаджии са съставили 12 акта на водачи на леки автомобили и мотоциклети, шофирани при липсата на шумозаглушители или с модифицирани такива, информира "Телеграф“.

Проверките са предимно в тъмната част на денонощието на места, за които има данни, че се преминава с липсващи или неизправни шумозаглушители. На водачите се издават и връчват актове за установяване на административното нарушение, както и заповеди за временно спиране от движение на МПС нарушител. Съгласно закона МПС се спира временно до отстраняване на неизправността по изпускателната система или до поставянето на шумозаглушители, ако те са премахнати.

Полицейските служители на ОДМВР – Бургас, осъществяват проверки и за изменения в конструкцията на моторните превозни средства, водещо до високи нива на шум - монтиране на специални шумоусилващи тръби, премахване на катализатор и шумозаглушителя. Освен спирането от движение санкцията, предвидена в закона за този вид нарушения, е глоба в размер до 200 лева.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК