Александър Йорданов след наглостта на Бенатова: Браво, професоре! Така се отговаря на неблагодарници. В България не се ценят хора като вас - честни, откровени, отговорни. Тук на мода е типът "Божков" - въпрос на черепен обем

Политика

Александър Йорданов след наглостта на Бенатова: Браво, професоре! Така се отговаря на неблагодарници. В България не се ценят хора като вас - честни, откровени, отговорни. Тук на мода е типът "Божков" - въпрос на черепен обем

150238
на 15.05.2020
Александър Йорданов след наглостта на Бенатова: Браво, професоре! Така се отговаря на неблагодарници. В България не се ценят хора като вас - честни, откровени, отговорни. Тук на мода е типът Божков - въпрос на черепен обем
Автор:   ПИК

Преквалифицираната в таксиметрова шофьорка репортерка Миролюба Бенатова намери отново начин да се провре пред обективите на камерите и да блесне с поредна "находка". Позабравената журналистка реши да навакса пропуснатия километраж на гърба на ген. Венцислав Мутафчийски. Медикът, който от първия ден на битката срещу коронавируса е на първа линия. Не само като шеф на Националния оперативен щаб. А и като лекар, военен, човек.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Бенатова спретна с него интервю в неизвестна онлайн платформа, където тя се подвизава след изпадането й от ефира. "Печената" репортерка разговаря с ген. Венцислав Мутафчийски и направи чудеса от храброст, за да го провокира и уязви. Тя всячески се опита да вбеси с манипулативни въпроси медика, прокарвайки всякакви фалшиви новини, тиражирани в социалните мрежи и менте сайтове. Иначе търпеливият генерал не понесе неадекватните питания на Бенатова и сложи край на разговора. 

Социалните мрежи обаче реагираха светкавично на наглата журналистка. И коментарите не закъсняха.

Ето какво написа по този повод евродепутатът Александър Йорданов във Фейсбук:

Достойни отговори на ген. Венцислав Мутафчийски на спекулативните въпроси на Миролюба Бенатова. От последвалите коментари става ясно, че "умните и красивите" не разбират от ирония. А точно така - иронично, завърши отговорите си професорът, визирайки простотиите изречени от доц. д-р Мангъров през последните два месеца - фен на "якото" заразяване и "якото измиране" на "сухите клечки".

Браво, професоре! Така се отговаря на неблагодарници. Свиквайте с мисълта, че в България няма неохулено и ненаказано добро. Тук не се ценят хора като Вас - честни, откровени, отговорни. Тук вечно на мода е типа "Божков" - въпрос на черепен обем. Тук са ценят откровени циници от типа "Мангъров" - въпрос на непреодоляни комплекси.

Сега те твърдят, че генерал Мутафчийски си е "изпуснал нервите в края на интервюто". Не, не си е "изпуснал нервите". Това могат да говорят само лица, които обдумваха всяка негова дума през изминалите месеци, опитваха се да отричат истините, които споделяше открито с всички български граждани, да го провокират с гадни подмятания и лъжи. Това бе крайно недостойно. Не нервите си изпусна генералът, а показа, че може да ползва освен открития език и езикът на иронията, на подтекста, на "думам ти дъще, сещай се снахо". Бенатова, обаче, не се сети. И продължи.

В историята ни винаги е било така. Няма достойна личност у нас, която "тълпата равнодушна и студена", както пише някога Николай Лилиев, да не е отрекла. А посмъртно сме първенци по носенето на венци и цветя, по "рапорт даден" и "рапорт приет"! Мнозина нашенци са правени по "радевски калъп" - хладни, завистливо-заядливи, злобно мърморещи, гадно хихикащи. И отново ми идват думите на поета:

"Долавям звук, и нечий глас да стене из простора —
не съм за тук, не съм за вас, о бедни, бедни хора!"

Не се отчайвайте, д-р Мутафчийски. Вие направихте за хората това, което тези, които се опитват да ви подиграват, никога няма да сторят. Защото са нещастни нарциси, "радевци" по рождение, "мангъровци" по бездушие.

Пожелавам Ви приятен и спорен ден!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК