Александър Сиди попиля червените и Радев: Спрете се! Не е 9-и септември - кризата не е момент за евтин пиар

Политика

Александър Сиди попиля червените и Радев: Спрете се! Не е 9-и септември - кризата не е момент за евтин пиар

86185
на 22.03.2020
Александър Сиди попиля червените и Радев: Спрете се! Не е 9-и септември - кризата не е момент за евтин пиар
Автор:   ПИК

Остра позиция срещу популистките опити на БСП и Румен Радев да се яхнат кризата с коронавируса изрази депутатът Александър Сиди. "Ето до къде се стига с натрапването на решения „на тъмно“. Мислете за хората, не за налагане на марксистките си тези", изригна в коментара си членът на националното ръководство на ВМРО по повод надигналото се недоволство от прокараните, чрез натиск над ГЕРБ текстове, замразяващи цените на стоки и услуги на нива от предходния месец.

препоръчано

Такава е реално мярката и тя ще ощети не само бизнеса, но и хората, защото пазарът има своя логика и правила. Ето и пълния текст на позицията на Сиди във фейсбук:

"Днес президентът наложи вето на Закона за мерките в извънредното положение. Не е изненада. Не е първото вето.

Но пък, поне по неговите думи, част от причините за ветото му са мерките предложени от Корнелия Нинова за борба със спекулата. И това вече е изненада. Изненада, такава каквато беше и прегласуването на тези мерки.

Мерки предложени от БСП, които бяха отхвърлени при обсъждането в комисия и в залата. И БСП, по техния си начин - с извиване на ръце, ги пробутаха отново. Заплашвайки, че ще спрат работата на събранието. И съответно бламирайки Закона за мерките в извънредното положение.

В тъмните часове на деня, тогава, когато всички бяхме изморени от 12-часовия дебат. По традиционен за БСП (БКП) от миналото начин. Със заплахи, изнудване, по тъмно. Така беше прокарано това абсурдно решение. Абсурдно, защото досъсипва и без това съсипания ни бизнес. С това предложение БСП на практика замразяват цените на всички стоки и услуги от преди месец. На ВСИЧКИ! В това число на горивата, въпреки че цените на петрола рязко падат.

На парното и топлата вода, въпреки падането на цената на природния газ. Дори на пролетните плодове и зеленчуци, които въпреки извънредното положение, ще залеят магазините и ще заменят скъпия внос. Недомислено решение. Решение под натиск. Решение по тъмно. По комунистически.

Ние от ВМРО предложихме друго решение. Решение, което работи. Предложихме потребителска кошница с основни продукти за храна и дезинфекция, чиято търговска надценка да се определя от министъра на икономиката. Само за основни храни и дезинфекция. То не беше прието! Но под натиск ГЕРБ прие предложението на БСП. Политическият егоизъм на БСП, дори и във времена на криза, отново е водещ. За тях е важно просто да се запише, че са предложили нещо. Че са изнудили мнозинството да го приеме. Че са победили! Сякаш е девети септември.... Спрете се! Мислете като държавници!"

Сподели:
Бомба x
НАРЪЧНИК ЗА ЖЕНАТА: Пет признака, че мъжът кръшка НАРЪЧНИК ЗА ЖЕНАТА: Пет признака, че мъжът кръшка
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 310
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това