Вход
София
Времето в София 7 o C

Александър Симов пред ПИК: Който бълнува за оставка на Корнелия Нинова в този момент, трябва да си провери мозъка

Александър Симов пред ПИК: Който бълнува за оставка на Корнелия Нинова в този момент, трябва да си провери мозъка

на 04.11.2019
67188
32
Александър Симов пред ПИК: Който бълнува за оставка на Корнелия Нинова в този момент, трябва да си провери мозъка
Автор: Симо Русев
04.11.2019
32
67188

Депутатът от „БСП за България“ Александър Симов коментира за ПИК резултатите от приключилите местни избори и победата на ГЕРБ и Бойко Борисов. Дали резултатът на Мая Манолова се дължи на „Позитано“ 20, на „Леге“ 10 или на градската десница и каква е нейната политическа перспектива, анализира още Симов. Той не мисли, че на пленума в събота вътрешната опозиция в социалистическата партия ще подкрепи Гуцанов за оставката на Корнелия Нинова.  

- Г-н Симов, има ли изненада от резултатите на приключилите местни избори и за кого е тази изненада?

- Изненада определено има. И никой не може да отрече, че изборите донесоха изненада.

Никой не очакваше, че БСП ще пробие в четири областни града, че ще нанесе четири рани в мащабната политическа телесност на ГЕРБ. Никой не го очакваше предварително. Постижението на БСП се оказа по-голямо, отколкото смееха да прогнозират дори най-запалените социалисти.

С това не казвам, че БСП е победител на изборите. Казвам, че ГЕРБ има от какво да се тревожат.

- Прав ли е тогава Бойко Борисов, като казва, че това е поредната победа за ГЕРБ?

- Разбира се. В митологията обаче се говори за пирова победа – победа, след която не е ясно дали не е по-добре да си загубил. В случая ГЕРБ могат да отчитат колкото си искат областни градове, могат да отчитат най-голям брой съветници и са прави. Нека да се хвалят с това.

Имат правото на подобно биене в гърдите, но ако не отчетат много важния факт, че са се превърнали в статуквото. И когато някой е ядосан на статуквото, когато хората са вбесени от това, което се е случило, те обръщат своя вот срещу ГЕРБ и ще продължават да го правят.

- БСП спечели в Русе, но загуби скандално Варна. Трябва ли Корнелия Нинова да понесе персонална отговорност?

- Не разбирам въпроса – защо този казус се отнася към Нинова. Драмата, този политически бъркоч, във Варна беше забъркана от ръководството на БСП в града, от което беше свалено политическото доверие. Т.е. Корнелия Нинова е нещо като лечителят на организацията, макар и късно да бяха взети тези мерки за оздравяване.

И смятам, че на фона на тези проблеми, на всичко, което разтърси като медийни скандали организацията, резултатът за общински съветници и резултатът на Анелия Клисарова беше повече от впечатляващ. Никой не е разчитал там БСП да може да победи, за съжаление. Но това, което постигнахме като мобилизация на червения вот, всъщност е много добре.

Особено на фона на вещанията, че няма да стане. Особено на фона на това, че старите играчи в БСП буквално се обърнаха срещу партията.

- Резултатът на Мая Манолова в София на „Позитано“ 20, на „Леге“ 10 или на т.нар. градската десница се дължи?

- Смятам, че нито един от отговорите на този въпрос не е верен. Не мисля, че някоя партия може да си окичи този резултат на ревера като орден. Това е заслуга на всички, които подкрепиха промяната. 

Това показва едно много ярко и ясно разделение в града. И оттук нататък, смятам, че хората, пожелали промяна, са същинският победител на тези избори. 

- Каква оттук нататък обаче е политическата перспектива пред Мая Манолова, може ли тя да претендира за лидерския пост на Нинова?

- Тази хипотеза е интересна, но не мога да предскажа в каква посока ще се развива кариерата на Мая Манолова. Само че политик, натрупал такава популярност, е ясно, че няма да остане безучастен, без някакво реално участие в българския политически живот. Това, което ще кажа, е мое предположение. Познавайки Мая Манолова, виждайки нейното развитие през последните четири години, не смятам, че лидерският пост в БСП представлява интерес за нея. Тя вероятно има различни идеи за самата себе си, най-вече свързани с това – гражданското участие в политиката. Но нека видим какво тя ще анонсира сама оттук нататък.

- Предстои ви пленум в събота. Очаквате ли, че вътрешната опозиция в БСП ще подкрепи Гуцанов за исканата от него оставка на Корнелия Нинова?

- Не мисля, не мисля, че някой с всичкия си акъл може в момента да поставя този въпрос. Защото БСП е в една изключително трудна ситуация, с абсолютно орязана съвсем целенасочено партийна субсидия, за да бъде поставена финансово на колене.

Въпреки това по места БСП успя да пробие в четири областни града. Успя да утрои резултата си. Успя да спечели знакови места като Созопол. Това е една от големите рани в тялото на ГЕРБ. Успя да вземе много други градове. Така че всеки, който бълнува за оставка в този момент, трябва да си провери мозъка.              

Сподели:
Напиши коментар »
(32)
1
АЗ КАЗАХ ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМА КАСАЦИЯ НА МОЗЪКА НА ГАЛЕВА И КОРНЕЛА ....И ТО БЕЗПЛАТНО ...СМЕНИ СИ МОЗЪКА С ЛЮБОВ !
2
ЛИ Е НИНОВА ? СЪПРУГЪТ Й НЕ Я УВАЖИ В ИЗБОРНИЯ ДЕН ДА БЪДЕ ДО НЕЯ ?
3
Даааа всички са болни , само тоя и Кур...Нела са здрави,
4
си баба знае-едно си баба бае/лае/.То бива простотия бе Симов, ама вашата вече на дебилност избива!
5
ГАЛЕВА НЕ И ПУКА ....ДАЛИ Е КМЕТ ИЛИ НЕ ...КАРНЕЛА ПЪК ОЩИ ПО МАЛКО ....ТЕ СА ПЪЛНИ С ПАРИ ..ПОЗНАВАТ ПРЕСТЪПНИ ГРУПИ ОЩЕ ПРЕДИ 30 ГОДИНИ ..МАРКИ ВЪРВЯХА ТОГАВА ...ДОЛАРИТЕ СЪЩО ...ГАЛЕВА ХИИИИЧ..НЕ И Е НА ОНАЯ И РАБОТААА...........! .КМЕТ .!...АЙ СЯ !
6
Кога ще дадете пресконференция за блестящото представяне на изборите ,не усещаш ли че се обаждаш от Отвъдното
7
Уфпйфпхфпхьпхьпхьшхьшхь ъцохц
8
между Ченчев и Дончев. Сигурно знае, че с тъпкачите е- като с превода на ЧУЖД ЕЗИК на поезия- ако е хубав /като Ченчев/ -ще бъде неверен, ако пък е верен /като Дончев/- няма да бъде хубав ?! И всичко това й се струпва на фона на ТЕЖЪК КЛИМАКТЕРИУМ, ВЪТРЕШНА ОПОЗИЦИЯ и ИЗБОРНИ ЗАГУБИ !
9
ЕВАЛАРКА БОЙКО ! ХЕМ ГИ БИЕШ ,ХЕМ ГИ ШИЕШ ! СКАСА Я МАЯ ОБЩАТА ...ОТ ИЗБОРИ ! МИЛАТА СЕ ОШАШАВИ ,СЯ КЪДЕ СИ ИЗБРАЛ ДА Я ..ШИЕШ - ОТПРЕД ЛИ , ОТЗАД ЛИ ? !
10
САШЕЕЕ САШЕ НЕ СТЕ ПАДНАЛИ 6:О А СА ВИ СПУКАЛИ ОТ БОЙ 8:3.... А ТАМ КЪДЕТО СПЕЧЕЛИ БСП ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ НА ГЕРБ КОЛКО СА САШЕ ???
11
...Позитанската Пача! Там е единствената надежда за зачеркване на сектата от Позитано! Много са смешни , като отчитат "успех" след погрома който получиха от избирателите 2015 година! Това беше шут след управление на БСП ! Сега управляващи са ГЕРБ !Въпрос със понижена трудност ...в кого има повече доверие българският избирател?
12
АБЕ СИМОВ,ГОЛ ОХЛЮВ,КАК МОЖЕ ДА СТЕ ТАКИВА БЕЗСРАМНИЦИ?!ОТГОВОРЕТЕ НА ВЪПРОСА:ЗАЩО ЗАГУБИХТЕ ЗАВИНАГИ ЧЕРВЕНАТА СИ КРЕПОСТ СЕВЕРОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ - ВРАЦА,МОНТАНА И ВИДИН?!КОГАТО НИ ОТГОВОРИШ НА ТОЗИ ВЪПРОС,ТОГАВА СЕ ПЕРЧИ!ВИЕ ОТ БСП НИЩО НЕ ПРАВИТЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ,ЗАЩОТО ВСИЧКАТА СИ ПАРА НА ПАРНИЯ СИ ЧЕРВЕН ЛОКОМОТИВ СТЕ НАСОЧИЛИ САМО НА СВИРКАТА!
13
Пробива на бсп в три града от слабо развития Север е по скоро от порива на отчаяние там А не от любов към комунистите .Едно със сигурност му е ясно на този човек.С подобни придобивки няма как да спечелят парламентарни избори Голямата маса избиратели е в София Пловдив Варна Бургас Търново Хасково и тн Тоест в по силно развитите икономически градове в България .Така че с това си ръководство и с тази идеология която проповядват бсп, няма как да спечелят някога парламентарни избори.Следващите ще изгубят пак.Големия въпрос е ще успеят ли Герб да създадат мнозинство в следващия парламент.
14
Тази анкета дето сте я пуснали за най успешния политик, имате предвид на кой се е отразило най добре забогатяването нали /тоест кой най много е забогатял/ а защо мен ме няма
15
Ква оставка бре.Тая трябва да се закичи с орден Стара Планина 1-ва степен задето ви е'ба майк'ата!
16
те си мислят че хората са гласували за бсп. ами не са гласували за бсп. някакви неосъзнати гласуват ей така. събрали 100 000 гласа повече в софия а навсякъде другаде загубили.
17
Симов-точно така е.Борисов получи само шамар от народа засега.Той много добре усеща ,че бавно и сигурно си отива.Затова физиономията му беше като цапнат с парцал.А за Нинова наистина тези ,които и искат оставката,трябва да се прегледат.Хиляда пъти Нинова доказа,че е отличен лидер
18
ЕДНО МАЗНО ХЮМНЕ ОТ КОЕТО НИЩО НЕ СТАВА ОСВЕН ДА ЛИЖЕ ГЪЗА НА НИНОЕА! СМЕШНИК!
19
отговор на коментар
неосъзнати,сбъркани са.
20
Ужас!!! Като котки - на гърба си не падат! Все са прави, точни, можещи! А те, освен интриги, друго не могат да правят.Инат,инат.Простотия, достойна за съжаление.
21
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
22
Пускам телевизията и о уж*ас, Импексовата Барсала спечелила изборите, вглеждам се в червена карта на България, стреснах се и се събудих. Брей сънувала съм ужа*сен сън, телевизора върви Кънчо и Райчо си говорят, че БСПдирастията е победила, а картата на България е синя. Честито БСПдирасти, и да побеждавате така тук таме, още 130 години. ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА, ЧЕСТИТО НА ГЕРБ И БОЙКО...
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
25
пандиза крушовската нагла крадлива кучка,бита пребита нглата крадла за пореден път доказа как си набавят болшевишките крадци кух матрял с опорките за купен вот ,айде към сливенския зандан доживотно
26
Симов, този път не са ли психодесни градската десница, защото по разбивките кой от коя партия е гласувал се вижда че има и много десни, но сега момента е деликатен , утре вдруги ден пак ще плюеш като камила, нали, бъди себе си.
27
Ех , Симчо ,Симчо , сдухльо провери си мозъка .
28
Нова класация:прост,по-прост,шофьор,милиционер,гербаджия,човек гласуващ за герб без да са му платили
29
ЗА ОСТАВКАТА СЕ ИЗКАЗА НОМЕНКЛАТУРАТА И ЖЕНЧОТО СИМОВ-КЛАНЯЩИЯТ СЕ НА ЖЕНИ КАКВО ЛИ НЕ ПРАВИ ПОДМАЗВАЧЕСТВОТО, КАТО ЗНАЕШ, ЧЕ ОТ ТЕБЕ НИЩО НЕ СТАВА ААААХ СИМОООВ - ЖАЛКО ТВОРЕНИЕ
30
Мачът се играе за победа и три точки, загубата си е загуба и нула точки!!! "Битият си е бит,а е------ният е-----ан!"
31
СА САМО КАМУФЛАЖ . КУЧЕТО Е ЗАРОВЕНО ДРУГАДЕ...
32
Не трябвало да искат оставка на Нинова ,защото БСП била в тежка ситуация!?Колкото по- дълго държат Нинова, толкова по- тежка ще става ситуацията. В БСП имам предвид.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 14380
архив

Блондинка седи в бар. Барманът се чуди как да я заговори. Вижда, че чашата ѝ е празна и пита: - Извинете, чашата ви е празна, ще пожелаете ли още една? Блондинката го поглежда изумено и отговаря: - За какво са ми две празни чаши?

няма нови новини
Днес: 43
hot
най-четени новини в момента
сега
1829
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите приеха на първо четене бюджет 2020, Нинова пак си прави реклама, ГЕРБ и Патриотите си разменят остри реплики (ОБНОВЕНА)
x
Знаете ли кои са вълшебните думи по време на секс?
x