Александър Урумов пред ПИК за екшъна в кабинета след хаоса в Сливен: Атаката срещу мен е заради битката ми с джендърите и Истанбулската конвенция. Българин, християнин и баща съм - няма да се отрека от това, а мястото на децата е в училище

Интервю

Александър Урумов пред ПИК за екшъна в кабинета след хаоса в Сливен: Атаката срещу мен е заради битката ми с джендърите и Истанбулската конвенция. Българин, християнин и баща съм - няма да се отрека от това, а мястото на децата е в училище

74137
на 09.10.2019
Александър Урумов пред ПИК за екшъна в кабинета след хаоса в Сливен: Атаката срещу мен е заради битката ми с джендърите и Истанбулската конвенция. Българин, християнин и баща съм - няма да се отрека от това, а мястото на децата е в училище

Последвайте ни в Google News Showcase

Служителят от пресцентъра на Министерство на отбраната Александър Урумов проговори ексклузивно пред ПИК за спекулациите, че има връзка със създадение хаос в Сливен, където роми не пускаха децата си на училище от страх, че ще им бъдат отнети.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

По-рано днес вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че е замесен кадър от силовото ведомство, а колегата му Красимир Каракачанов бе категоричен, че ще направи пълна проверка.

Междувременно обаче соросоидни медии от кръга "Капитал" на подсъдимия Иво Прокопиев, които лапат грантове от "Америка за България" и по тази линия обвъзрани с други либерални структури като Български хелзински комитет и някогашното "Отворено общество", спекулативно посочиха името на Александър Урумов. А първият назовал го бе пиарката на "Правосъдие за всеки" Весислава Танчева във фейсбук още снощи. Линията на манипулацията се очерта ясно и именно антилибералните му възгледи и според самия Урумов са причина за атаката срещу него. 

Той от години е флагман на защитата на консервативните, християнски и семейни ценности през последните, което го сближава до висшите кръгове на Републиканската партия и служители на Белия Дом в САЩ и той е редовен гост на тематичните събития във Вашингтон и Ню Йорк. Беше и сред видните поборници срещу Истанбулската конвенция и първоначалните текстове на Стратегията за детето, заимствана от норвежките либерални модели, срещу която протестираха и стотици родители, на протести отразени и от агенция ПИК.

- Г-н Урумов, как ще коментирате замесването на името ви около създалия се хаос в Сливен? Първо пиарката на соросоидната "Правосъдие за всеки" прави спекулации с вашето име, после вицепремиерът Дончев, някогашен кадър на "Отворено общество" на Сорос, говори за човек от Министерство на отбраната, после в определени соросоидни медии излиза вашето име. Случайно ли е това? 

- Вицепремерът Дончев не съм чул да споменава имена. Повече от 20 години съм в сферата на публичната комуникация и имам опит и затова съм внимателен в коментар на нещо, което не е казано. 

Моето лично мнение по отношение на "Отворено общество" съм го заявявал много пъти и то е, че това е организация, която няма място в България. Идеологът й е Джордж Сорос, а ако споменете името му в републиканските среди в САЩ например, ще видите какви са реакциите.

"Отворено общество" е организация, която цели да се намести на мястото на националните институции. Затова те работеха толкова активно и яростно за налагането на Истанбулската конвенция, защото така ще заобиколят националното законодателство. Те се стараят да изземат функции на националните институции като МВР и да ги контролират през неправителствения сектор. 

Съжалявам, но няма как да съм "за" това. Аз съм отскоро държавен служител, но братя държавността. А пък българин, баща и християнин винаги ще бъда и няма как да се съглася с това.

- Как ще коментирате все пак факта, че беше намесено Министерство на отбраната и защо точно вашето име бе замесено от определени медии? 

- Относно моето име, разбрах, че то циркулира някак из публичното пространство, но не е споменавано на институционално ниво. 

Това, което категорично заявявам е, че в конкретния случай няма никакво фактическо основание за подобни подозрение, обвинения или намеци. Затова споделих и на вицепремиера и министър на отбраната Каракачанов, че съм готов да предоставя всички устройства, с които комуникирам и те да бъдат проверени от органите - и телефон, компютър, лаптоп и каквото име  необходимо. Доверието в такива моменти е много важно и ключово и затова ще предоставя и достъп и до профилите ми във фейсбук, за да се провери дали имам каквото и да било общо със случая. 

Моето убеждение е, че мястото на учениците е в училище. 

- В намеците, които дискутирахме се споменава за отношението ви към Истанбулската конвенция, сякаш това е ключът към тълкуване на тази спекулация...

- Противник съм на всякакви Истанбулски конвенции и джендър политики. За мен има семейство от мъж  и жена. Това сме наследили от предците си и това завещаваме и на децата си. 

Явно заради моя консерватизъм, по-голям или по-малък принос към борбата срещу тези конвенции и политики, в момента се предизвиква такава интрига. 

- Агенция ПИК е медията, която се бореше най-яростно с Истанбулската конвенция, но всичко това е въпрос на идеология. Ако е започнал лов на вещици по идеологическа линия, няма ли опасност да се превърне тази битка в гражданска война и всички, които са срещу джендърите да бъдат заподозрени за хаоса в Сливен? Ние преди дни отразихме и протест срещу норвежките рамки по отношение на децата...

- Благодаря ви за позицията по отношение на Истанбулската конвенция, защото вие бяхте от начало до край категорични и продължавате да сте. Това е чест за всеки българин, който се държи по този начин.

Никога не съм имал илюзия, че категоричната ми позиция срещу Истанбулската конвенция и приноса, който малко или много съм имал, ще бъде забравен. Никога не съм се съмнявал в отмъстителността на либералите и джендърите, както и на възможностите им в различни сфери на влияние. 

През ум не ми е минавало, че моят принос и ярката ми публична позиция ще бъде забравена. Това е опит за отмъщение.

- Случайно ли е, че именно в тези медии, спонсорирани от соросоидни грантове, ви замесват? 

- Това показва какъв е цялостният замисъл. Една дама, свързана с "Правосъдие за всеки", известна със системния си яростен опит за натиск върху съдебната власт, снощи беше написала един донос във фейсбук от рода на "проверете го еди кой си", "вижте го да не би да е той". Още снощи написах в профила й да трансформира намеците, внушенията и  въпросите си в твърдения, за да мога да я съдя, но тя разбира се, не го направи.  

Не става въпрос за честен сблъсък на аргументи, а за подла атака в гръб, която мислят, че ще повлияе на позицията ми. Но нито ще ме уплашат, нищо не променят категоричната ми антиджендърска позиция. 

- Написахме в ПИК, че става дума за пиарката на "Правосъдие на всеки" Весислава Танчева. Тъй като по грантова линия тези соросоидни организации са свързани, смятате ли, че атаката има връзка с позицията на ВМРО за закриване на Българския хелзински комитет, чиято оценка се оказа причина соросоидни съдии да пуснат убиеца Полфрийман? 

- Разбира се, че това е свързано с категоричната позиция срещу тази организация, както и всички прояви на тази соросоидна политика като Истанбулската конвенция. 

За БХК също съм си казвал публично позицията - това е една изключително вредна за българското общество организация, която издига за личност на годината хора като Полфрийман. Както и се стараят да влияят върху съдебната власт, срещу което също съм против. 

Джендър организациите се страхуват, когато човек искрено вярва в нещо и има принципи, защото при тях всичко е за пари, а няма кауза. А в случая и на ВМРО, и в моя частен случай, става дума за кауза. Това ги плаши най-много. 

Опасността не е никак малка, защото вече има примери, че джендър идеологията, когато намери място в законодателството, се превръща в една действаща тоталитарна идеология. 

Моя приятел англичанин, който е пенсиониран генерал, слушайки ме преди година как открито говоря за тези неща, ми каза, че е смаян как си го позволявам. И призна, че ако това нещо се случи в Англия, ще имам много сериозни проблеми. Жена му, която е учителка, ако нарече с момичешко име някое момиче, което обаче твърди, че е момче, ще бъде уволнена. Това не е ли тоталитарна идеология? 

А тези хора няма как да забравят тежкия удар, който получиха в България с решението на Конституционния съд, в който пет от пет жени гласуваха против Истанбулската конвенция. Знам, че това няма да бъде забравено и влязох в тази битка с ясното съзнание, че става дума за нещо като война. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК