Тероризъм или оставката на Томислав Дончев?

Политика

Тероризъм или оставката на Томислав Дончев?

131896
на 09.10.2019
Тероризъм или оставката на Томислав Дончев?

Последвайте ни в Google News Showcase

Томислав Дончев обвини държавен служител от Министерство на отбраната, че е предизвикал масовата психоза и изтеглянето на децата от училище в Сливен.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

По думите на анти-терористичния топ експерт Алексей Петров, това е дефиницията на тероризъм.

Минути по-късно, близкият до Дончев сайт „Дневник“ излезе със статия, според която вицепремиерът е насочил вниманието към Александър Урумов – директор на Дирекция „Връзки с обществеността“ на Министерство на отбраната.

Урумов наистина е евангелист, деен противник на Истанбулската конвенция и първоначалните текстове в Стратегията за защита на децата.

Защитата на консервативните, християнски и семейни ценности през последните години го сближава до висшите кръгове на Републиканската партия и служители на Белия Дом в САЩ и той е редовен гост на тематичните събития във Вашингтон и Ню Йорк, което е видно и от снимката му със Сара Сандърс.

Всичко това го прави и един от основните противници на кръга „Капитал“ и либералното „Отворено общество“ в България. Говорителката на фондацията на Сорос е именно човекът, който обвини първа поименно Урумов – разбира се, без доказателства, при това във фейсбук...

Явно днес поредното активно мероприятие на партията на Мария Капон в Сливенско е сметнато за удобен случай „Отворено общество“ и кръгът „Капитал“ да натиснат бутона на своята спяща клетка в правителството Томислав Дончев и той да бъде активиран за отстраняването на Урумов.

Философът Дончев, обаче, този път пресоли манджата.

Защото обвиненията в тероризъм не са просто философия. Те са национална сигурност и висша политическа отговорност.

Това не е като да философстваш как си изградил електронно правителство за 2 млрд. лв. през трите мандата на ГЕРБ, пък хакери ти сриват институциите на всеки 6 месеца.

Не е и като да философстваш как европейска България дала максималното възможно на Фолксваген, пък те отишли в азиатска Турция – в същия ден, когато Ford започват производството на нов джип в също толкова европейска Румъния, а BMW преполовяват строителството на новия си завод в още по-европейска Унгария.

Не е същото като философстването за трансформация на икономиката, работната сила и човешките ресурси, когато самият ти за 10 години като вицепремиер и втори човек до Бойко Борисов не си успял да изградиш кьорав екип от нормални хора, ако не броим 5-6 оборотни подводници на Иво Прокопиев, разпределяни по различни агенции.

Томислав Дончев този път се наигра.

И или срещу Александър Урумов трябва да бъдат извадени неопровержими доказателства в тероризъм, включително записи, имейли и свидетелства.

Или Томислав Дончев да си подаде оставката.

Защото обвиняването на невинни висши държавни служители в сферата на отбраната и националната сигурност е не по-малък тероризъм от това да разказваш глупости на ромските семейства в Сливен.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 57
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК