Анахид Тачева на 73

Лица

Анахид Тачева на 73

292786
на 15.10.2013
Анахид Тачева на 73
Автор:   Ретро

Коста Цонев ухажвал тв говорителката с портокали

Една от най-красивите родни говорителки Анахид Тачева не е загубила от блясъка си и след като навърши 73 години. Историята на хубавицата е като сюжет на холивудски филм. Преди да завърши училище става манекенка. На едно дефиле се запознава с 12  години по-големия от нея Коста Цонев. Младежът започва да я ухажва, носи й портокали, взима я с колело от училище.  „Когато Коста дойде да ме иска за съпруга, мама тропаше по масата и викаше: "Аз дъщеря за женене нямам!" Плачеше, не ме даваше, но накрая се съгласи”, спомня си Тачева.

препоръчано

След като се родило първото им дете Митко,  Анахид поискала да става актриса. Но Коста й забранил. Затова през 1962 г. тя се явила на първия конкурс за говорителки в Националната телевизия и го спечелила. Наред с кариерата обаче започват и семейните проблеми. Анахид се влюбва в друг мъж, признава на Коста и се разделят. Само година по-късно обаче Тачева и Цонев отново се венчали, но тайно. Скоро се ражда сестричката на Митко - Теодора. 7 години по-късно съпрузите пак се развеждат. Причината – Васил Тачев, който грабва сърцето на Анахид.  Говорителката става майка за трети път, отново на момиче, и го кръщава на себе си.

В последните години тя страни от светския живот. Две лични драми я съкрушиха – за 6 месеца тя загуби двама съпрузи – Коста Цонев и Васил Тачев.

 

Тв звезда 

 

Анахид печели първия конкурс за говорителки в БНТ. Красавицата не слиза от екран повече от 30 години. Когато отсъства по майчинство, стотици зрители подпалват телефоните на телевизията, за да питат защо е свалена от ефир.

 

 

 

На 73

 

Никой не би дал на красивата Анахид (вляво) 73 години. Често я сравняват с неостаряващата киноикона София Лорен.

 

Коста

 

Голямата любов на Анахид е и първият мъж в живота й – Коста. Връзката им преминава през два брака и два развода.

 

 

Децата

Анахид с Митко и Теодора в щастливите години.

 

 

Втори съпруг

 

Попрехвърлила 30-те, тв говорителката решава да тръгне по нов път. Омъжва се за Васил Тачев. На 35 години му ражда дъщеря – Анахид (вдясно).

 

Семейство

 

Децата на Тачева от Коста Цонев я обичат и я подкрепят. Тя поддържа топли отношения и със съпругата и двете деца на първородния си син Митко.

 

Тато

 

Като всяка красавица от соцвреме и Анахид присъства на посещенията на Тодор Живков в телевизията. Тостът е през 1970 г., когато за шеф на БНТ е назначен Павел Писарев (първият вляво).

 

Внуци

 

Анахид има три деца и шест внуци. На снимката: малчуганите на Теодора – Мария и Дейвид и бившия си зет Лари.

 

Наследници

Анахид вече се радва и на правнуче – Янчо Таков от Деси, дъщерята на Митко (на снимката) . То носи името и фамилията на баща си и дядо си, наследници на Пеко Таков. Деси и бащата Янчо обаче се разделиха 2 години, след като се ожениха.

 

Сподели:
Бомба x
Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат Екогласност: Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат "Екогласност": Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 316
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това