Ани Салич готви в социална кухня за бедни и болни

Лица

Ани Салич готви в социална кухня за бедни и болни

27971
на 18.01.2023
Ани Салич готви в социална кухня за бедни и болни
Автор:   "Ретро"

Нова благородна инициатива е подела новинарката Ани Салич. Тв звездата не искала да се хвали публично с доброволческите си акции, но „Ретро“ научи, че се е захванала да отвори социална кухня за бедни и болни.

препоръчано

Преди празниците журналистката посетила селата около София, за да раздаде пакети с хранителни провизии на хора в нужда. „Занесохме им малко храна, но ние не можем да заместим държавата. Шизофреници без ТЕЛК, епилептици, оставени на съдбата, неподвижни с инфаркт, в чиято къща видях половин пакет с леща и малко кромид. Някои са играли за „Славия“, друг е бил балетист, трети преподавател. Има и неуки, но всички ги обединява беднотията“, споделя за покъртителната гледка, на която се натъкнала на 20 км от центъра на столицата, Салич.

„Ще се опитам заедно с отец Орлин от Кладнишкия манастир след Нова година да започнем да готвим в социална кухня за трийсетина възрастни и хора с увреждания от Рударци, Драгичево и Кладница. Сама няма да се справя, но ще потърся помощ от приятели, кметовете на селата и на Перник, надявам се малко да помогне и държавата.

Ако искате да помагате заедно с мен, моля да ми пишете, като ви благодаря от името на тези хора, за чиито истории ще разказвам“, споделя пред приятелите си в социалните мрежи тв звездата.

 

Тя отдавна е приела присърце тревогите и проблемите на населението в Пернишко. Причината е, че от години новинарката живее именно в пернишкото село Рударци, където има къща. Сред местните тя се ползва с особен авторитет и всички я уважават. Често се случвало да търсят помощта ѝ при всякакви ситуации, дори за битови проблеми. Преди години даже имали желанието да я издигнат за кмет, след като видели, че си държала на думата. Ани им обещала, че ще имат нов храм в селото, и минала през големи перипетии, докато камбаните му зазвънели. Наложило се дори да занимае с проблема пловдивския митрополит Николай, за да бъде черквата призната от Светия синод.

Откакто е сред най-известните имена от малкия екран, Ани многократно е участвала и инициирала различни благотворителни кампании. За известен период от време се бе отдръпнала от подобни каузи, докато имаше проблеми в личния си живот и се развеждаше с бившия си мъж и баща на двете ѝ деца – сърбина Бранко Салич. Повече от година обаче тя е щастлива и на крилете на любовта с новата си половинка – бившия главен прокурор и шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 7 декември - алчни роднини завиждат на Овните, трудностите преследват Скорпионите от сутринта САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 7 декември - алчни роднини завиждат на Овните, трудностите преследват Скорпионите от сутринта
ПИК TV x
САМО В ПИК ТV! Приклещиха до стената депутатите от ГЕРБ и ППДБ с ТОЗИ ВЪПРОС (ВИДЕО) САМО В ПИК ТV! Приклещиха до стената депутатите от ГЕРБ и ППДБ с ТОЗИ ВЪПРОС (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК