Апартамент се взриви след теч на газ

Инциденти

Апартамент се взриви след теч на газ

8930
на 28.08.2013
Апартамент се взриви след теч на газ
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Пропан-бутан изтече от газова бутилка и взриви апартамент на улица "Македония" в Шумен. 86-годишният собственик на жилището Димитър Иванов е пострадал при инцидента, съобщават от БГНЕС.

препоръчано

Пострадалият мъж е откаран с линейка в спешно отделение с видими обгаряния. "В момента обработваме раните му", обяснява  д-р Недко Тодоров, началник на отделението.

Очевидци твърдят, че взривът е станал в 11.07 часа. Възрастният мъж е топлил боб на газов котлон на терасата. Обядът му изкипял и течността загасила пламъка. Тъй като котлонът нямал защита, газта продължила да изтича и изпълнил терасата. Най-вероятно пенсионерът се опитал да запали котлона отново, след като видял, че няма пламък. Последвала мощна експлозия.

"Получило се е загазяване на целия апартамент. Добре, че не се е взривила и самата бутилка, а само изтеклия газ, пораженията щяха да са много по-големи". Това каза началникът на шуменската пожарна Иван Иванов. На терасата е имало и друга, по-малка газова бутилка, но тя е невредима.

Всички врати и прозорци в жилището са избити след взрива. Няма поражения по другите апартаменти във входа.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Борисов с първи думи за кабинета Желязков: Ако правителството мине с някой трик, свършваме 3-4 неща и подаваме оставка (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Борисов с първи думи за кабинета "Желязков": Ако правителството мине с някой трик, свършваме 3-4 неща и подаваме оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 53
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК