Апелативният съд отказа домашен арест на мъж, разпространявал наркотици

Темида

Апелативният съд отказа домашен арест на мъж, разпространявал наркотици

2253
на 20.04.2021
Апелативният съд отказа домашен арест на мъж, разпространявал наркотици
Автор:   ПИК

Апелативният съд във Варна отхвърли жалба срещу определение на Варненския окръжен съд, с което е обвиняем за държане с цел разпространение на наркотици в условията на опасен рецидив, е бил задържан под стража.

препоръчано

37-годишният обвиняем е бил арестуван след като продал на двама души 1,05 гр марихуана и 0,28 гр метаамфетамин.

Един от доводите на защитата на Янчо Я. да поиска по-лека мярка за неотклонение е заболяването му с хепатит, който е опасен освен за неговото, така и за здравето на околните. Освен това наркотиците били в минимално количество. 

Представителят на Апелативната прокуратура счита, че обвиняемият е демонстрирал незачитане на правния ред и норми, което сочи опасност да продължи да върши такива престъпления.

Съдебният състав изтъкна в тежест на Янчо Я. това, че е разпространил високорисковите наркотични вещества при условията на опасен рецидив. Събраните доказателства, сред които свидетелски показания и експертни справки, водят съда до обосновано подозрение, че Янчо е съпричастен към  извършеното престъпление. Веществата били държани в дома му, затова домашният арест е нецелесъобразен. Фактът, че обвиняемият вече е бил осъждан три пъти, сочи опасност от извършване на ново закононарушение. Макар да не вижда риск от укриване, Апелативният съд счита, че наличието на останалите две законови изисквания – опасност от извършване на престъпление и обосновано предположение за авторство на деянието, са достатъчни, за да потвърди задържането под стража на обвинения в разпространение на наркотици Янчо Я.

Съдът указа на разследващите органи спешно да разпоредят извършване на съдебно-медицинска експертиза, която да изясни дали заболяването на мъжа позволява престоя му в ареста.

Съдебният акт не подлежи на обжалване.

 

 

 

 

Сподели:
Бомба x
СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО)
ново
Днес: 59
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това