АПИ даде зелена светлина за строежа на тунела под "Петрохан"

Региони

АПИ даде зелена светлина за строежа на тунела под "Петрохан"

18231
преди 4 часа
АПИ даде зелена светлина за строежа на тунела под Петрохан
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Председателят на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” инж. Йордан Вълчев подписа договора за изработване на идеен проект за скоростен път Монтана-София с тунел под "Петрохан".

препоръчано

Определеният изпълнител, след проведена открита процедура по Закона за обществени поръчки, е “Трансконсулт-22″ ЕООД. Стойността на договора е 3 533 333,33 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 365 календарни дни.

Избраният изпълнител ще трябва да изготви разширения идеен проект на трасе, което да свърже обхода на Монтана и Софийския околовръстен път. Приблизителната дължина на участъка ще е 82 км., а проектната скорост – 120 км/ч. Новото трасе ще трябва да бъде съобразено с проекта за изграждане на скоростен път Монтана-Враца и автомагистрала “Европа”.

Необходимо е при разработването на идейния проект да се избягва преминаването през защитени зони и територии и да се спазват всички изисквания в Закона за опазване на околната среда (ЗООС) и Наредбата за условията и реда за извършване на ОВОС.

Скоростният път Монтана – София, с тунел под прохода “Петрохан”, е ключов за националната и европейската транспортна мрежа. Направлението на път II-81 София – Петрохан – Берковица – Монтана – Лом е най-краткото трасе, но в момента времето за пътуване значително се увеличава заради преминаването през старопланинския проход “Петрохан”.

През зимата поради планинския релеф и при влошаване на метеорологичните условия се налага ограничаване на движението, което натоварва трафика по алтернативните пътни артерии.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за 15 октомври - семейни драми вгорчават деня на Девите, вторникът е емоционален за Стрелците САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за 15 октомври - семейни драми вгорчават деня на Девите, вторникът е емоционален за Стрелците
ПИК TV x
Нидал Алгафари пред ПИК TV: Борисов и Христос да посочи за премиер, ПП-ДБ няма да го искат (ВИДЕО) Нидал Алгафари пред ПИК TV: Борисов и Христос да посочи за премиер, ПП-ДБ няма да го искат (ВИДЕО)
ново
Днес: 83
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК