ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Маруся Димитрова, Попово
Необходими продукти:
За 1 баклава
1 пакет точени
кори
180 г краве масло
За плънката:
1/2 ч.л. канела
200 г орехи
6 яйца
100 г брашно
200 г захар
За сиропа:
3 ч.ч. захар
1 г лимонтузу
2 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Белтъците се разбиват на сняг и към тях се прибавят жълтъците. Орехите и захарта за блата се смилат, добавят се брашното и канелата и всичко се разбърква. Накрая се прибавя сместа от белтъците и жълтъците и всичко отново се разбърква.
В намазана тава с масло се разстилат шест от корите една върху друга, като предварително всяка се намазва с разтопено масло. Изсипва се сместа за плънката и се покрива с останалите кори, също намазани с масло. Разрязва се на ромбове и се пече 30 мин в загрята фурна на 200 градуса. Приготвя се захарен сироп. Оставя се да изстине и баклавата се сиропира.
Да ви е сладко!