Аспержите са новото оръжие срещу диабета

ШАРЕН СВЯТ

Аспержите са новото оръжие срещу диабета

4860
на 26.11.2012
Аспержите са новото оръжие срещу диабета
Автор:   Иван Атанасов
Аспержите са не само кулинарен деликатес, но могат да се окажат и мощно оръжие в борбата срещу диабет тип 2, пише в. "Метро", позовавайки се на резултатите от пакистанско изследване. Специалисти от университета на Карачи обясняват, че редовното похапване на аспержи може да помогне за контролиране на нивата на кръвната захар и да стимулира производството на инсулин - хормон със съществена роля в усвояването на глюкозата. За целите на изследването учените са предизвикали състояние на диабет у плъхове - с ниски нива на инсулин и повишена кръвна захар. На половината от гризачите в продължение на 28 дни са били давани малки или големи дози екстракт от аспержи, а на останалите - стандартното противодиабетно лекарство глибенкламид. Изследователите са установили, че високите дози екстракт от аспержи оказват значителен позитивен ефект върху производството на инсулин.
препоръчано
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 17
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК