Атина откри генерално консулство в Бенгази

Африка

Атина откри генерално консулство в Бенгази

4060
на 06.07.2021
Атина откри генерално консулство в Бенгази
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Генералното консулство на Гърция в Бенгази беше открито от заместник-външния министър Костас Фрагоянис, който оглави голяма гръцка делегация на двудневно посещение в Либия, съобщава "Катимерини".

препоръчано

Консулската мисия в източния либийски град, която пoследва откриването на гръцкото посолство в либийската столица Триполи през април, се разглежда като показател за значението, което Атина отдава на отношенията си с Бенгази, но и на много добрите отношения които вече са установени в региона. Новият генерален консул е Ахил Ракинас.

Фрагоянис отбеляза, че Либия е съседна държава, с която винаги сме имали широк спектър от сътрудничество: икономическо, търговско, отбранително и дори културно, предава "Фокус".

“Освен това има особено важна стратегическа позиция в Средиземно море. Либия за Гърция, но също и Гърция за Либия са важни една за друга страни“, подчерта той, като същевременно посочи твърдата подкрепа на Атина преходното правителство на националното единство.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 22
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК