Афганистанските талибани отиват в Москва

Близък изток

Афганистанските талибани отиват в Москва

15257
на 13.05.2022
Афганистанските талибани отиват в Москва
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Афганистански талибани смятат да посетят Русия, предаде РИА Новости.

препоръчано

Представител на непризнатата от света власт в Кабул в Москва заяви, че в Афганистан обмислят да изпратят делегация в Москва. "Ние планираме визита в Русия, но сроковете са в процес на обсъждане", каза Джамал Насир Гарвал.

По думите на дипломата страната му е готова води преговори за покупка на течни горива от Русия. "Ние изпитваме остър недостиг от нефт и газ", добави той.

Според Джамал Насир Гарвал талибанската делегация смята да обсъди и военно сътрудничество с Москва. "Необходима ни е помощ в борбата ни срещу "Ислямска държава", подчерта той.

Джамал Насир Гарвал стана временно изпълняващ длъжността посланик на Кабул в Москва през април след като руското външно министерство му издаде официална акредитация.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК