Вход
София
Времето в София 7 o C

АФЕРА: Топ експерти разгледаха под лупа "Апартамент гейт" - ще падне ли и главата на Цветанов и кой седи зад атаката срещу него

АФЕРА: Топ експерти разгледаха под лупа "Апартамент гейт" - ще падне ли и главата на Цветанов и кой седи зад атаката срещу него

на 25.03.2019
109281
44
АФЕРА: Топ експерти разгледаха под лупа "Апартамент гейт" - ще падне ли и главата на Цветанов и кой седи зад атаката срещу него
Автор: ПИК
25.03.2019
44
109281

Нека погледнам над ситуацията. Това е епизод от това което се случва в българската политика. Това не е първият път, когато чрез имотни сделки се отстрелва даден политик. Това е изключително негативно за българската политика. Така коментира по Нова телевизия скандала с луксозния апартамент на Цветан Цветанов политологът проф. Румяна Коларова. 

"Ситуацията е като между Сцила и Харибда. В момента ситуацията във Франция се поставя въпрос дали не се смесва твърдостта със силата и кога отстъплението е проява на сила. От публична гледна точка това е избор, който политикът прави", заяви още тя.

"Мисля, че няма да имаме отговори до четвъртък, когато г-н Цветанов се завръща от Америка. Реално въпросът е какво се случи. Това е темата. Колко е морално или неморално е друга тема. Убеден съм, че сделките са изпипани законно. Въпросът е какво се случва оттук нататък. Всеки друг г-н Борисов с лекота би го жертвал", коментира и Тихомир Безлов.

"Всяко едно оттегляне ще има своята тежка цена. Този скандал преориентира десните избиратели, отколкото да прелива гласове вляво", направи прогноза проф. Коларова.

"Г-н Цветанов е изключителен фактор в ГЕРБ. За 15 години е загубил едни избори. Другият проблем е, че той е много ключов фактор в парламента. Без него не знам това правителство колко дълго би могъл да функционира. Той е много лоялен към премиера. Въпросът е какви ще са сценариите и какво ще се случи в четвъртък. Мисля, че скалата от опции е широка", допълни Безлов.

"Трябва да се произнесат правоохранителните органи. Нещата са прости - има скандални сделки, има луксозни имоти, има силно занижени цени, общественото очакване за оставки. Няма значение какво иска БСП. Това е ключов човек в йерархията на ГЕРБ", включи се в разговора Иво Инджов.

"За мен е очевидно, че сега е избран моментът да се извади тази сделка. Хората, които извадиха тази сделка, получават пари от американските данъкоплатци. Те са по-близко до "Демократична България" и имат някаква илюзия, че ще добавят 1-2%. Мисля, че е резултат на лични симпатии и антипатии. Има много случайности в това, което се случва", коментира Безлов.

"Зад организацията, която е направила разследването, седи Конгресът", отчете Инджов. 

"Тук показателно е друго - злоупотребата на БСП в цялата работа и ни казват: "Вижте, американците отстрелват Цветанов"", допълни Коларова.

Сподели:
свързани новини
Шефът на Асоциацията на строителните предприемачи: "Апартамент гейт" е предизборен проблем Шефът на Асоциацията на строителните предприемачи: "Апартамент гейт" е предизборен проблем
"Притеснени сме, че един политически проблем се пренася...
на 25.03.2019
Напиши коментар »
(44)
1
Лобисткият закон при строежа на сгради е наличен : чл. 153 от ЗУТ така е променен на 21 януари 2017 г. от депутатите на ОПГ ГЕПИ“ Хайдук-Груп“, за да може да се осъществи един небостъргач !!! Така, че чакаме мигновени мерки срещу незаконния строеж, както и всички замесени да понесат – поне административна, а най-добре наказателна !!! Това е по закон !!! Някой беше казал, че ПРЕД ЗАКОНА ВСИЧКИ БИЛИ РАВНИ, ИЛИ БЪРКАМ ??? !!!!
2
Маи всички вкупом излишни станахте.
3
И пак Бсп са виновни, че американците отстрелват Борисов. Абе вие какво имате на рамене си бе!
4
Свободата на договаряне и пазарната икономика определя волята на страните по сделката и тя е въпрос на преговори между купувач и продавач !!! Разбира се, само че не всеки купувач може да плаща с поправка на закон !!! Естествено, че така сделката ще е юридически изрядна !!! Ето това е ясната методика за някои оценки, за „някой“ хора !!! Ипотекираш кокошката, а си купуваш расов кон !!!
5
Оли,законът няма сила със задна дата! Айде, пообразовай се малко!
6
А И НА БОЙКО ТРЯБВА ДА ПАДНЕ ГЛАВАТА , ГЕРБ НЕ Е БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ , САМИЯ БОЙКО ПРЕДИ ВРЕМЕ СИ ПРИЗНА ЧЕ ГЕРБ Е ФИНАНСИРАНА ОТ ГЕРМАНИЯ
7
НЯМА ДА КРЪСТИМ ГРАД НА НЕЙНО ИМЕ КАТО В КАЗАХСТАН А ЩЕ ПРЕКЪСТИМ БСП НА КУ. ЗА БСП то
8
Само асансьор на ЦЦ струва колкото единия му апартамент , който "уж е заменил" . Ако журналисти проверят ще видят , че в двата апартамента , купени от негов близък, никой не живее. Те са си на ЦЦ , той сам се издаде , като натърти, че вече имал само два апартамента. Как прост човек 10 г. се разпорежда с нашите съдби, ама ни сме си виновни.
9
Баце изгони и Цветанов ще гласувам за Герб
10
отговор на коментар
Няма, ама в случая се е случило точно така, след дълга кореспонденция, се оказва, че има.
11
Създават само шум...с надеждата хората да се отегчат. Далеч по шокиращи анализи прави Епицентър....
12
ЧАСТНА ЗДЕЛКА МЕЖДУ ДВА ЧАСТНИ СУБЕКТА,ДА НЕ БИ ДА ВЗЕЛ ОТ ДЪРЖАВАТА АПАРТАМЕНТ ИЛИ ДА ПРЕВАТИЗИРАЛ ПРЕДПРИЯТИЕ,ДА НЕ БИ БАНКА ДА Е ФАЛИРАЛ АЙДЕ СТИГА-ВЕЧЕ
13
Импексовата Барсала близа сладоледа на Мавъра, и получи милиони, купи си 100 кв. на безценица Татаркана Милиончева не стига, че близа сладоледа на СС Момата, за което получи милиони с няколко апартамента вили и гори, ми държавата плати и десетки милиони, затова, че близа и сладоледите на сомалийските пирати, но затова нито дума или ред в соросоидните сайтове и медии!!
14
Миналия велик ден като излизам от църквата и точно на входа, някакъв дебел и черен но стресиран, стана от пейката до входа и тръгна и той да излиза и почна някви знаци да подава с ръкомахания на входа; аз не ходя на църква от тогава...
15
...къде са заорали Позитанските Смърдели, в апартамент на Цветанов! Още малко и ще го изкарат по- скъп и от Пловдивския панаир , който си купи Гергов/ с подписа на една зам.министърка от с. Крушовица//! С нетърпение очаквам Цветанов да се върне от Щатите, и да заговорят за имотите на милиардерите от Позитано! Циркът тепърва предстои!
16
Ако Гергов е престъпник, до сега защо не го хванахте, за 10 години; да не сте съучастници; даже не 10 ами 30 че и 70
17
Защо Елена не се отказва от депутатското място нали Цацаров я разследва за катебето а Цецка и Цецо веднага бесепето дзяпна за оставка
18
...........НИКОИ НЕ МОЕ А СПАСИТ ЦЕЦКО АСАНСЕРНИЯ ЧЕРЕП.....УТ ОСТАТА ДО ОШИТЕ ДВА ЕТАЖА !.....
19
АБЕ НЕГРАМОТНИК ОТ 100 КМ. ТИ ЛИЧИ, ЧЕ СИ ПРОСТ ГЕРБЕР. НЕ СЕ ПИШЕ ЗДЕЛКА, А СДЕЛКА!! ЧАСТНА БИЛА СДЕЛКАТА, АМА Е ФИНАНСИРАНА СЪС ЗАКОН И ЗАПЛАХА ЗА ПРОВЕРКА! ОДИ СЕ СКРИЙ НЯКЪДЕ ЦЪРВУЛ!
20
Защото си приеха навремето ЗАКОН ЗА ДАВНОСТ за престъпленията извършени по време на приватизацията?-Затова.
21
.................ПИКЕЗ НЕ ПРОССТЕИ С ТОЯ ЦУФТАН !......ВЕЧИ Е У ГРОБАРЕ ПАРК !.....ШО ИЗБЕГА У АИМЕРИКА ЦЕЦКО ?......ЗА НОФ СОФТУЕР ?.....БАЦО ГУ ПАЗИ ДОЛЕ ТОИ ЛЕТИ ГОРЕ !.....
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
Свободна Европа РАЗКРИ КРАДЕЦА ПИПОН, защото нашите МЪРИЗЛИВИ ШYHДИ ги е ШУБЕ.....
24
Бабето Румянка Коларова е всичко друго но не и топ експерт, въпреки че набързо и нея я фабрикуваха професор по заслуги. Толкова е старателна горката, че си обърква мислите и словореда в бързината на говорене
25
това оцначава че застава срещу волята на Борисов. Няма логика да си отидат двете за същото.
26
Голям страх ги тресе бсп и дсб от Цветанов
27
Приятел, така е в правото, но в Булгаристан се наложиха купища закони със задна дата.Пообразовай се малко.Поне малко де.....А иначе ПИПОНЯ Е ЗА ЗАТВОРА, защото в ПОЛИТИКАТА ВЛЕЗE ГОЛТАК, А СЕГА Е МИЛИОНЕР.
28
ЕЙ, ЧУКУНДУР, ГЕРБ ЗАЩО НЕ ПРОМЕНИХА ЗАКОНА ЗА ДАВНОСТТА? ТОЛКОВА ЗАКОНИ ПРЕПРАВЯХА 100 ПЪТИ, А ТОЗИ НЕ! СЕЩАШ ЛИ СЕ ЩО? ЦЪРВУЛ ТЪП- ТАКИВА СТЕ ВСИЧКИ ГЕРБАДЖИИ, НЯМАТЕ АКЪЛ ЗА 5 ПАРИ, САМО ЧАКАТЕ ОПОРКИ. ТЕ И ШЕФОВЕТЕ ВИ ИМАТ ТОЛКОВА , ЗА ТОВА НЕ МОЖАХА ДА ИЗМИСЛЯТ ДРУГО!! ДО26--ДРИСЛЬО, ВАС ВИ ТРЕСЕ СТРАХ ЩОТО С ИЛИ БЕЗ ЦЪФТАНОВ ОТИВАТЕ В НЕБИТИЕТО, КЪДЕТО ВИ Е МЯСТОТО!!
29
Много ми е интерсно, кои ще бъдат в тази комисия? Ако е тази лелка Коларова, отдавна слуга на ГЕП, резултата ще е ясен предварително, няма нищо нередно и за всичко да виновни .....Йончева, Кака Кури и естествено БСП. А дълбоко скрит отзад е Путин или Медведев. Какви гадове, да завидят на колекционера на апартаменти Цвъчко!!! Беден бил човека от село Шума, завиждал на комунягите, че живеели на Пизитано и около Докторската градинка и се сбъднала мечтата му, да живее което Крез, далече превъзхождащ комунягите. И пак ще му се размине. Защо не се споменава, че нито той, нито Цуцка, нито онзи пияндур Веждичков, не са платили и едно евро. Фирмата получила опрощение между 10 и 20 милиона неплатени данъци и ДДС, отговаря с тлъст подарък, по едно малко апартаментче но от сърДце!!! Кон за кокошка.
30
Червените боклуци банки фалираха, държавата обраха, елита на нацията избиха и още не са понесли наказанията си, още не са върнали откраднатото - за морал взели да говорят и да злепоставят хора с измислени доводи?!
31
Мечтата на всички червени е да се махне Цветанов! Трябва да си пълен малоумник за да се качиш на руски МИГ, пилотиран от кьорав пилот,защото бил много лаком,алчен,завистлив и червен в червата! Не Ви ли стана ясно,че Бойко ще управлява колкото Путин,след което ще си почине 2 мандата Президент. Тъпанчев и Биволицата,заедно с МилиЙончева се борят да не ги осъдят за кражби и далавери!За парата, продават си душата,за парата изядат си месата - Христо Ботев правилно ги е охарактеризирал!
32
НЯКЪДЕ ИЗ ТЕКСТА-"...лоялен към премиера..." Е това ли е лоялността му- точно преди изборите. и взе да омръзва тоя с апартамените си-от няколко години само с него ни занимавате и жилищата му... Омръзва,а на мен ми писна вече!!!!!Всичко си има мярка!!! И още нещо-не е незаменим,както всеки от нас!!!! Не насаждайте незаменимост и изключителност,гениалност и прочие като личностни характеристики.
33
До ББ! Първо какъв е интереса на даващите информация за ЦЦ! Второ това ли е най тежкото провинение до сега от 30 години насам! Трето защо точно сега 30 дни пред изборите! Четвърто до колкото знам за даване на информация се плаща от някой! Особенно в даден момент!
34
Какви САЩ, какви пет лева в "Апартаментгейт", уважаеми коментатори?! Полина Паунова и майка си ще продаде за петцифрена сума в лева, камо ли да хвърли кал срещу ГЕРБ. Браво на задкулисието на Държавна сигурност от "Позитано"20! С един удар поразиха две цели!
35
Уважаеми отпадъци, защо НИКОЙ НЕ РЪСИ МНЕНИЯ ЗА ДРЪНДАРСКИЯ ХИДРО-ЕЛЕКТРО ИНЖИНЕР ДЕТО КУПИ САРАИ, ЦЕНТРАЛИ И ХОТЕЛ, ЗАЩО БЕ ????????
36
Ей, да си продадат за без пари пентхауса който са СИ КУПИЛИ ЗА ТЯХ! Голям зор е било. А че е бил строян именно за Мирянови съмнение няма защото те го продават като физически лица на фирмата им Артекс която от своя страна го "продава" на Ценителя на псалми
37
A NJAKOJ IZOB6TO VJARVA LI , 4E E PLATENA I 1 STOTINKA ZA APARTAMENTITE
38
отговор на коментар
тая дръта вмирисана скумрия ,абе тя от студио в студио ,като нестинарка снове ,дейби маа и насрана
39
Що за нагли идиоти са тия, бе? Не виждат ли, че за 10 години се усраха до уши, а сега не бил важен въпросът с корупцията, а по-важното за тях е КОЙ стои зад атаките срещу гуменката. Е няма такива нагли, безочливи, прости, корумпирани, отвратителни хора. Да се махат час по-скоро, защото омръзнаха на всички с техните идиотщини и простотии, които сътворяват всеки ден. Негодници долни!
40
Американците и хал хабер си нямат кой работи в Свободна Европа и кой им яде парите в Антикорупционен фонд - все отбор юнаци за производство на хибридки и за разчистване на лични сметки. Прав е Орбан като разгони соросоидите во главе със Сорос. Време е организаторите на поредното хибридно мероприятие , които са в образа на психопати, да бъдат разобличени.
41
На всеки самозапалили се от мизерия десетина българи цвък си купува апартамент,тъй че те са виновни,защото не са повярвали колко добре се развива държавата.
42
И тримата са пишман-анализатори - елементарни и некомпетентни до глупост! Защо само ни ги натрапват по екраните, за да ни облъчват със смехотворните си "анализи"?
43
По инвестиции и финанси, по имоти, по данъчно облагане? Цялата калташка интрига е политическа и вместо да внесете яснота по фактите, вие давате пак коментари на политолози, които естествено са също политически. Например годината на сключване на договорите никой не я казва, а ни залъгват с датите от Агенцията по вписванията, които са с години по-късно, то затова се казва "сделки на зелено". Цените стремглаво се променят в последните над две години. Никой до сега не беше споменал, че в размяната Цветанов е дал и части от парцела /често строителите купуват отделни апартаменти със земя и веднага ги препродават без земята, собствеността върху терени за тях е важна/, но с новия си апартамент не е получил земя. Никой не каза и че при размяна сумата, върху която се начислява ДДС е себестойността, а не пазарната цена.
44
КОЙТО Е УМЕН ЗНАЕ ЧЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 2-3год. БЪГАРИЯ СЕ РАЗВИВА БЪРЗО И КАЧЕСТВЕНО, НО КОЙТО Е ГЛУПАВ НЯМА СМИСЪЛ ДА МУ ПОКАЗВАШ ЧИСЛА ОТ БВП, процент ВДълг, НАМАЛЯЛА БЕЗРАБОТИЦА СТРОЕЖИ И ТАКА НАТАТЪК. САМО ЩЕ КАЖА НА БСП,ЧЕ ТЕЗИ ЦИФРИЧКИ НЕ ГИ ПИШАТ ОТ ЦЕНТРАЛАТА НА ГЕРБ....
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 17856
архив

В живота трябва да се опита от всичко. "Всичко" обикновено означава наркотици, екстремни спортове и извратен секс. Интересно е че доста по-рядко "всичко" означава ядрена физика, фитнес и шахмат

няма нови новини
Днес: 277
hot
най-четени новини в момента
сега
2376
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ и Обединени патриоти издигат Цацаров за шеф на КПКОНПИ: Или той, или няма смисъл (ОБНОВЕНА)
x
Хапвайте спокойно тези 9 храни нощем
x