БАБХ предупреждава за опасна хранителна добавка за отслабване

Здраве

БАБХ предупреждава за опасна хранителна добавка за отслабване

27666
на 31.07.2020
БАБХ предупреждава за опасна хранителна добавка за отслабване
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) предупреждава за опасна хранителна добавка за отслабване „Clinic K Clinical weight-loss formula”. Към момента няма данни за наличието й в България. 

препоръчано

Хранителната добавка съдържа веществото сибутрамин, което е забранено за влагане в такива и е потенциално опасно за здравето на потребителите. 

Продуктът се разпространява чрез електронна търговия и социални медийни платформи, като хранителна добавка за отслабване и може да бъде закупена от други страни, поради което БАБХ апелира гражданите за изострено внимание при покупката на подобни продукти през интернет. Особено важно е да се прегледа добре съдържанието на продукта. 

При съмнение за наличие на вещество, която носи риск за здравето, гражданите могат да подават сигнали към Агенцията по храните на горещия телефон 0700 122 99 или през онлайн платформата на сайта. 

БАБХ продължава да следи за появата на опасната хранителна добавка на територията на страната.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК