Байдън вади от нафталина попържащата от Майдана ЕС Виктория Нюланд

Америка

Байдън вади от нафталина попържащата от Майдана ЕС Виктория Нюланд

10961
на 17.01.2021
Байдън вади от нафталина попържащата от Майдана ЕС Виктория Нюланд
Автор:   ПИК

Избраният президент на САЩ Джо Байдън номинира дипломатите ветерани Уенди Р. Шърман и Виктория Нюланд съответно за заместник държавен секретар и заместник-държавен секретар по политическите въпроси, съобщиха от кабинета му.

препоръчано

Шърман ръководеше преговорния екип на САЩ за сключеното през 2015 г. ядрено споразумение с Иран като заместник-държавен секретар по политическите въпроси при Барак Обама.

Нюланд е работила като американски дипломат в продължение на 32 години, като е била помощник държавен секретар по европейските и евразийските въпроси, посланик в НАТО и специален пратеник и главен преговарящ по Договора за конвенционалните въоръжени сили в Европа.

Тя също е била командирована на работа в дипломатически представителства на САЩ в Русия, Китай и Монголия.

В допълнение Брайън П. Маккеън, дългогодишен съветник по външна политика на Байдън, е номиниран за заместник-държавен секретар по управлението и ресурсите.

Бони Дженкинс, основателката и изпълнителен директор на Цветнокожите жени за напредване на мира, сигурността и трансформацията на конфликти, трябва да стане заместник-секретар по контрола на оръжията и международната сигурност.

На 7 февруари 2014 г. Нюланд се оказа в епицентъра на световен скандал, след като неин частен дипломатически разговор с посланика на САЩ в Украйна Джефри Паят е подслушан и пуснат в интернет. Афектирана, Нюланд изтърва реплика по адрес на ЕС: "Майната му на Европейския съюз."

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това