Байдън реши колко бежанци ще приеме САЩ

Америка

Байдън реши колко бежанци ще приеме САЩ

3210
на 04.05.2021
Байдън реши колко бежанци ще приеме САЩ
Автор:   ПИК

Президентът на САЩ Джо Байдън се вслуша в критиките и реши в крайна сметка да фиксира броя приеманите в САЩ бежанци на 62 500 души вместо досегашните 15 000 души, предадоха световните агенции. "Променям прага на годишен прием на бежанците в САЩ, който става 62 500 души", се казва в изявление на държавния глава снощи. 

препоръчано

В средата на миналия месец президентът обяви, че запазва временно исторически ниския таван на броя на приеманите бежанци за година на 15 000 души. Този таван беше фиксиран от президента Доналд Тръмп. Решението на Байдън да го запази временно му навлече бурни критики и доведе до полемика в лагера на демократите.

За следващата година Байдън фиксира праг от 125 000 бежанци, но предупреди, че тази цел, както и целта за текущата година, ще бъдат трудно постижими заради нуждата от възстановяване на програмата за прием на бежанците.

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това