Бай Чалга и отмъщението на историята

КОМЕНТАРИ

Бай Чалга и отмъщението на историята

535716
на 06.04.2021
Бай Чалга и отмъщението на историята

Какво да очакваш от поколение, което смята, че “Къде си, вярна ти любов народна?” е произведение и концерт на Слави Трифонов, а не на Добри Чинтулов.

препоръчано

Че възрожденските ни песни са композирани от “Ку-ку бенд”.

Че “Шоуто на Слави” е авторско предаване на Слави Трифонов, а нe ерзац на “Как ще ги стигнем американците” с Тодор Колев.

Че братята от ВИС са готини момчета, юнаци от приказките, пример за подражание.

Че трябва да се гласува напук, за шоу, за да накажем някого или да се изгаврим, да стане “мазало” съвсем. Все едно животът е плей стейшън с опция за “рестарт”.

Че трябва да се гласува за онзи, който няма програма, няма идеи, даже никакъв го нямаше на дебатите, но пък много иска да участва в политиката и да управлява. Вероятно виртуално, от лаптопа в хола, през фейсбучето, докато татуира на гърба си "Аз идвам и водя Ада със себе си..."

Така ни се пада. Да бяхме възпитали по-добре децата си. Да бяхме ги научили да отличават патриотизма от патриотарството като комерсия. Оригинала от ментето. Да не бяхме допускали класиката да влиза в умовете и сърцата им през телевизора, между два рекламни блока...

Знам, че не всички деца са такива. Ще си кажете: “Моите не са”. Но изключението само потвърждава правилото.

Функционалното невежество триумфира официално. След демократични избори. Гастарбайтерите и чалгаритетът редят общото ни бъдеще. В това се изроди българската демокрация. Така си отмъщава историята, задето не бяхме бдителни, не извършихме лустрация, съсипахме образователната система, допуснахме куцо и сакато да си направи партия и фалшификациите на анонимните сайтове да подменят истината. 

А някои довчера се възмущаваха, че Бойко Борисов бил чел само една книга. “Винету”.

Слави Трифонов не е чел и “Винету”. Нищо не е чел, извън текста в аутокюто си.

Възмущаваха се и че Борисов е “диктатор”, “мутра”, гази свободата на словото, не е толерантен.

Е, сега ще видите какво значи “мутра” и какво е да газиш свободното слово.

Слави Трифонов е "символ на толерантността", той "много обича" журналистите и медиите, нали нямаме съмнение? "Обича" и опонентите си, предпочита да влезе в "диалог" с тях, да спори, не да ги псува. С него ще настъпи възжеланото помирение. Може да попитате стотиците артисти и изпълнители, избягали с 200 от фирмата му през годините.

Дано сега, с Бай Чалга на хоризонта, цялата умнокрасива сноберия най-после постигне своята Нирвана. Демократична България и гуруто им Иван Костов сигурно са ужасно щастливи, че ще “променят системата” с такъв духовен титан за командир.

Знам, че значителна част от интелигентно мислещите българи с авторитет и някаква публична позиция са потресени от резултата на Слави Трифонов, но мълчат. От страх, от отвращение или защото подценяват ситуацията. И това ще мине, викат си, какво да си цапаме перото.

Но агресивната простотия и властващата посредственост в тази държава стават системни. Нямат да минат просто така. Сега е времето да изплачете болката си, да ревнете, за да сте чисти поне пред съвестта си.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Телците са във властта на емоцията, Стрелците и Водолеите да не започват нищо ново САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Телците са във властта на емоцията, Стрелците и Водолеите да не започват нищо ново
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Събрали се старото БСП срещу мен - Таня, Мая и Корнелия. Целият летен преврат, започнал на Росенец, беше координиран от ДБ с ДПС (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Събрали се старото БСП срещу мен - Таня, Мая и Корнелия. Целият летен преврат, започнал на Росенец, беше координиран от ДБ с ДПС (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 58
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това