БАЛКАНСКИ СТРАСТИ В МРЕЖАТА: Отказът на диджея към Джокович е обиден жест! Каква "Луда по тебе", бе, Нолееее, това тук е София, тук само Моцарт, Пучини и Вагнер...(СНИМКИ/ВИДЕО)

Акценти

БАЛКАНСКИ СТРАСТИ В МРЕЖАТА: Отказът на диджея към Джокович е обиден жест! Каква "Луда по тебе", бе, Нолееее, това тук е София, тук само Моцарт, Пучини и Вагнер...(СНИМКИ/ВИДЕО)

391162
преди 22 часа
БАЛКАНСКИ СТРАСТИ В МРЕЖАТА: Отказът на диджея към Джокович е обиден жест! Каква Луда по тебе, бе, Нолееее, това тук е София, тук само Моцарт, Пучини и Вагнер...(СНИМКИ/ВИДЕО)

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Разгорещени дискусии се вихрят в мрежата по повод снощния мач на Новак Джокович и Григор Димитров в зала Арена Армеец.

препоръчано

Шоуто по време на срещата разбуни духовете заради отказа на DJ Martеn да пусне песента на Камелия "Луда по тебе" по молба на Джокович. Въпреки настойчивите му молби, диджеят отказа за пусне чалга парчето, което в оригинал е на Лепа Брена.

"Господин диджей, два часа съм на игрището, нито веднъж не пусна "Луда по тебе", обърна се Джокович към отговорника за музиката след края на благотворителния мач с Григор Димитров, при което трибуните избухнаха в смях и аплодисменти. 

"Хайде, бе, братко. 40 секунди. 30 секунди. 20 секунди. 10 секунди само пусни", продължи сръбската мегазвезда.

А тъй като музика не тръгваше, той продължи" "Не може да не я пуснеш. Три дни съм се подготвял да пея!"

"Добре. Тогава ще я изпеем ние... Три, две, едно...", даде тон Новак Джокович. И запя! А публиката - заедно с него.

Дали защото парчето е крадено, дали защото не е по сценарий, дали от нелюбезност повелителят на музиката на събитието отказа на звездата. Потребителите на социалните мрежи се разделиха в мнението си трябвало ли е да се удовлетвори желанието на госта или диджеят е постъпил правилно.

"Не знам организаторите на мача снощи дали са похвалили диджея. Но аз мисля, че неговият отказ да пусне дори и 10 сек от любимата песен на Джокович бе много, много обиден жест. Джокович направи този мач тържество на спорта, театъра и приятелството. Той пожела да чуе българска песен.
Той, великият Джокович, дори не се посрами да се пазари с нашия диджей. 30, 20, 10 секунди ?…
Обаче нашият бетон! Каква “Луда по тебе”, бе Нолееее??? Това тук е София, тук само Моцарт, Пучини и Вагнер! По тази земя поп фолк не е имало, няма и няма да има", възмути се бившият министър Любка Качакова.

"Ние не сме балканци! На теб Григор може да ти е “братко”, ама ние с теб нищо общо нямаме. И на колене да падаш, никаква “луда”, никаква “по тебе”. Не знам за вас, но аз много се ядосах. Да се правим на такива каквито не сме е националният ни спорт. И снощи взехме вселенския златен медал", пише още тя.

"Бях в чужбина и снощи късно се прибрах. Не съм гледала мача, но това което си написала, направо не мога да повярвам. Как е възможно да не му пуснат любимата песен?! Нямам думи…", възмущава се и Илияна Раева, председател на Българската федерация по художествена гимнастика.

"Най-голямата звезда на световния тенис, Джкович, след шоу с най-добрия български тенесист и също световен ас - Григор Димитров, поискал като музикален поздрав известния кавър на Камелия "Луда по тебе". И наетият да пуска музика на събитието нашенец, някакъв DJ, или както шеговито, но вярно наричахме едно време DJ-ите - "оператор на касетофон", бил отказал, защото не бил пускал чалга. Кой те пита, бе, драги?! На теб ти се плаща да натискаш копчетата и да пускаш музика, каквато гостите искат и харесват. Намерил се той, пускач на всевъзможни просташки рап и хип-хоп песньовки, да се прави на творческа полиция. Отрежете му хонорара, щом не си върши работата, за която сте го наели. То бива селяндурщина, бива интелектуален провинциализъм, ама чак такава простотия не бива. Всяка жаба да знае гьола", пише ядосано конституционалистът Борислав Цеков.

Джокович нищо не разбира от хубава музика. Трябваше да поръча някой от хитовете на Стоян Михалев, иронизира ситуацията Иво Сиромахов. И допълва в същия дух: опростачиха и тениса тия чалгари.

"Ех, ако Ноле беше си поръчал Тейлър Суифт или поне Пъф Деди. Ами Ед Шийрън, както им е пресен репертоара, щяха да пеят, даже без акцент щяха да пеят феновете.
Ами ако беше запял Nessun dorma...
Представяте ли си?!
В този така аристократичен спорт, каква балканщина и първична експресия само се разрази.
...И не ще да приказва на американски.
Добре че татуираното агиттабло, могул на правилния музикален вкус не се подаде.
Гордо ми е!", написа бившата шефка на СЕМ Соня Момчилова.

"Признах DJ Marten, който отказа на Джокович. Джокович настоя пред 16 хиляди души, но не получи "Луда по тебе" (допълвам, че това е песен на Камелия, но оригиналът е на Лепа Брена) .
Иначе, благотворителният мач с Григор Димитров, беше забавно преживяване - с малко тенис и повече шоу, за радост на децата, които имаха възможност да разменят по няколко удара със световните звезди. Джокович е голям артист. Показа го и като си запя любимата песен акапелно. Гришо още се смущава да се прави на циркаджия. Срещата беше приятна. Излизането от зала Арена 8888 (новото име е това) - адско. По български. Много заключени врати, за да е трудно и опасно", пише журналистката Миролюба Бенатова.

"Мен, ако Джокович ме срещне на пътя и ми каже: "Скачай, братко!", няма да питам защо, а колко високо да скоча. Но, да - мишката винаги би се зарадвала, че е успяла за момент да задави котката с недоразвитото си гръбначе, докато тя я яде...", пише Иван Иванов, потребител на Фейсбук.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от griglobal (@griglobal)

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 110
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК