Бареков: Нужна е голяма коалиция между Европа, САЩ и Русия

ЧАС ПИК

Бареков: Нужна е голяма коалиция между Европа, САЩ и Русия

5270
на 17.11.2015
Бареков: Нужна е голяма коалиция между Европа, САЩ и Русия
Автор:   ПИК

България трябва да се включи в решаването на проблема в Близкия Изток

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

„Нужна е голяма коалиция между Европа, САЩ и Русия и аз бях първият евродепутат, който призова за това в Страсбург. Те могат да решат проблема с тероризма. Това ще е тема на срещата на Групата ни на европейските консерватори в Лондон, това е и моята кауза“, заяви евродепутатът и лидер на ББЦ Николай Бареков в ефира на телевизия "Евроком" пред водещите Камен Попов и Павел Чернев по темата за кървавите атентати в Париж.

препоръчано

„Важно е, че Иран се върна на световната карта и сега може да бъде част от решаването на този въпрос, а не част от проблема. Остава да накараме големите сили да се обединят. След Париж това става належащо. Великите сили не са приятелски настроени в момента, но имат един общ враг и той не е Башар Асад. Той се нарича Ислямска държава“, допълни евродепутатът.

„Не ми е приятно България да бъде мачкана в Европа. Родината трябва да излезе от ролята си на послушен васал в новата световна ситуация и да се включи в процеса по решаване на проблема в Близкия Изток“, коментира той като категорично заяви: „Аз искам България да бъде сериозен участник в процеса. Това е моята главна инициатива в настоящия момент. Ако не решим проблема със Сирия, няма да решим проблема с бежанците. Ние имаме право по европейския стандарт, който сме приели, да бъдем пълноправен член“, каза той.

По повод натиска, който се прилага върху премиера Бойков Борисов, да се приемат бежанци, Бареков заяви, че като европейски депутат му е крайно неприятно да вижда как в Европа мачкат България и политици ни – това, което прави днес германският канцлер Ангел Меркел.

Той посочи, че трябва гласът на България да се чува по-силно в Европа, а българското правителство няма комуникация с евродепутатите, които не са от ГЕРБ. „Не искам да съм в позицията на премиера Бойко Борисов, който каза: „Да се разберат големите началници“. Аз имам самочувствие и не смятам, че България трябва да чака големите началници, а да сме част от Европейския съюз. Има три основни фактора в пъзела Близки Изток – САЩ, Русия и ЕС. Ние сме част от ЕС. Сега е моментът, в който се лобира за обединение на големите сили и ние трябва да се включим в него.

В същото време президентът ни си позволява изявления, че Русия води хибридна война на Балканите. Това е много непремерено и крайно безотговорно изказване от страна на г-н Плевнелиев. Русия в днешния свят е на голямата геополитическа карта, тя е основен участник в събитията в Близкия Изток и в Европа. Половината от европейските държави имат пряка връзка с Русия“, коментира евродепудатът.

Организацията на муджахидините, създадена от Садам Хюсеин, се мести на 100 км от България, съобщи Бареков. „4-5 хиляди човека, които в момента са в лагер в Багдад се местят със санкция на ООН в Албания. На 100-тина километра от нас идват хиляди ислямисти и джихадисти, обучени във всякакви конспиративни акции“, обяви той. И е категоричен, че държавата ни е крайно неподготвена за тези събития. „Ние нито имаме служби за сигурност на нужното ниво, нито някой пази българската граница. Бивши генерали ловят с пушки за зайци и глигани нелегалните мигранти по браздата. Трябва да има наборна армия в България. Сега имаме 20 хиляди войници, 10 хиляди от тях само са обучени да стрелят с оръжия. Европа ни гледа със съчувствие и с право – няма кой да ни пази границата, не можем и да я затворим, а построяването на ограда се оказа пълен провал“, коментира евродепутатът.

Бареков разкритикува като несериозни твърденията, че у нас имало много дюнерджийници и за това опасността от тероризъм е малка. И добави, че в България има най-малко от арабските заведения за бързо хранене в сравнение с другите страни в Европа, което не може да е гаранция за сигурност. Той коментира, че не бива да се разчита единствено на Турция и Ердоган да пазят границите ни.

Относно неслучилото се обединение на националистите у нас, Бареков заяви, че ако то беше станало факт, сега националистите щяха да имат около 25 процента от парламента и Борисов е щял да бъде принуден да слуша тях, а не Радан Кънев. "Ние сме виновни, провалът е наш", заключи лидерът на ББЦ.

Бих искал да видя една наистина силна десница у нас от необременени хора, които искат да направят нещо добро за държавата си. За президентските избори трябва да има една силна кандидатура на патриотите и националистите, допълни той.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК