"Барселонагейт" - схемата на Киро и Прокопиев

КОМЕНТАРИ

"Барселонагейт" - схемата на Киро и Прокопиев

156886
на 16.02.2022
Барселонагейт - схемата на Киро и Прокопиев

Последвайте ни в Google News Showcase

Премиерът Кирил Петков, този безподобен фанфарон, се похвалил по БТВ, че ще избира главен прокурор с кастинг, по CV-та на кандидати от чужбина.

препоръчано

Само заради това официално изявление площадите вече трябваше да са препълнени с протестиращи българи.

Уви, на българския народ явно не му пука за разделението на властите като фундаментален принцип на демокрацията. А и за демокрацията не му пука, по-добре без нея, по-ясно и просто се живее, особено когато си тъп.

Как ли се обръщат в гроба Желю Желев и инженерите на измъчения преход?

За какво се борихме и за какво беше всичко – за да ни сервира съдбата „Просто Киро“ ли?

Пак да повторим – премиерът на държава от Европейския съюз и НАТО ще избира с кастинг главен прокурор! Изпълнителната власт ще кадрува в съдебната! По CV-та.

Не ви звучи достатъчно скандално, за да се потресете и да реагирате, нали?

Друго си е чекмеджето на Бойко и къщата в Барселона. Дайте ни пачки с евро и кюлчета, че да се разпсуваме. Майната им на идеите, принципите и законността. Твърде сложно е, за да го осмислим. Истината искаме да я пипнем и видим, не да я съпреживяваме.

Левичарската пропаганда чудесно се вмести в тази рамка и я пречупи през призмата на фейковете и социалните мрежи. Фейсбук, който подмени реалността и здравия разум.

На еснафа му пробутвай зрелища, клевети на битово ниво, внушения, че някой е посегнал на джоба му, не на мозъка.

Затова идеята, че прононсираният девиант Кирил Петков ще прави кастинг за главни прокурори по CV-та звучи нормално – в една отровена информационна и интелектуална среда.

Добре е все пак да се знае, че ако това безобразие мине сега, ще минава всеки път оттук нататък.

Махате, да речем Гешев, и слагате с кастинг Радан Кънев. Или Лозан Панов. Защото така му харесва на Иво Прокопиев.

Когато на власт дойдат следващите, ще постъпят като вас.

Когато отслабне силата на Прокопиев и омертата си назначи нов управляващ олигарх, Радан ще стане неудобен и ще вземат главата му.

Без значение дали изборът е бил законен, дали мандатът е изтекъл, дали нормите са спазени.

И като аргумент за саморазправата ще ползват именно прецедента с Гешев  - „ето, вие го уволнихте и си сложихте вашия човек, намесихте се в независимата съдебна система, сега е наш ред да безчинстваме…“

Това не е победа, а извращение на правото. Право за собствена консумация. А иначе все пледирате за върховенство на закона…

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 10 май - Овните да внимават в отношенията с близки и познати, неприятна новина ще ядоса Водолеите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 10 май - Овните да внимават в отношенията с близки и познати, неприятна новина ще ядоса Водолеите
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Мария Габриел проговори защо не е в евролистата на ГЕРБ и дали е обидена заради проваленото й премиерстване (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Мария Габриел проговори защо не е в евролистата на ГЕРБ и дали е обидена заради проваленото й премиерстване (ВИДЕО)
ново
Днес: 83
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК