Бензинът и дизелът скачат до дни заради конфликта в Близкия Изток

Животът днес

Бензинът и дизелът скачат до дни заради конфликта в Близкия Изток

27040
преди 5 часа
Бензинът и дизелът скачат до дни заради конфликта в Близкия Изток
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Цените на петрола се очаква рязко да се покачат след ескалацията на напрежението в Близкия Изток, прогнозираха тази вечер финансови анализатори, цитирани от в. "Файненшъл таймс". Прогнозите на експертите са, че се очаква увеличение на цената с около 10% в следващите дни.

препоръчано

Това неминуемо ще се отрази в цените на бензина и дизела, които в последните месеци са по-ниски от обичайните. Възможно е още утре бензиностанциите в Европа, в това число и в България, да осъмнат с нови цени.

Увеличението на петрола започна броени часове след като Иран изстреля залп от балистични ракети срещу Израел в отговор на кампанията му срещу съюзниците на Техеран от "Хизбула" в Ливан. Цените скочиха с около 4% във вторник. Фючърсите на сорта Brent се повишиха с $2.51 (или с 3,5%) до $ 74.21 за барел към 20,52 ч., докато американският суров петрол от Западен Тексас (WTI) се повиши с $2.41 (или 3,5%), до $70.58 за барел.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков разкри пред ПИК TV кой трябва да води хорото след изборите и начерта мрачен сценарий: Ако пак няма редовното правителство, тогава... (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков разкри пред ПИК TV кой трябва "да води хорото" след изборите и начерта мрачен сценарий: Ако пак няма редовното правителство, тогава... (ВИДЕО)
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК