Вход
София
Времето в София 25 o C

Бившият министър Мирослав Найденов пред ПИК за аферата с къщи за гости на Елена Йончева: Задължително е да има персонал и ценоразпис! Фонд "Земеделие" може да си потърси парите

Бившият министър Мирослав Найденов пред ПИК за аферата с къщи за гости на Елена Йончева: Задължително е да има персонал и ценоразпис! Фонд "Земеделие" може да си потърси парите

на 23.04.2019
122797
41
Бившият министър Мирослав Найденов пред ПИК за аферата с къщи за гости на Елена Йончева: Задължително е да има персонал и ценоразпис! Фонд "Земеделие" може да си потърси парите
Автор: ПИК
23.04.2019
41
122797

"След като се направят къщите по програмата за селските райони има един период от пет години, в който те са задължени да ги използват по предназначение. Трябва да посрещат гости, да бъдат отбелязани със специална информационна табела, като следва служители от Държавен фонд земеделие да извършват проверки дали къщите се ползват по предназначение." Това заяви ексклузивно пред ПИК бившият министър на земеделието Мирослав Найденов по повод разследването на медията ни, че мъжът на Елена Йончева е взел 400 хиляди лева европари за три къщи да гости, които ние разкрихме, че не са се ползвали по предназначение дори във във въпросния период, няма наети служители и приходи. 

По думите на Найденов, ако къщите не се ползват по предназначение, сумата може да стане изискуема и фонда са си потърси обратно този грант, който е отишъл към тях. На въпрос дали трябва да има нает персонал, какъвто в случая няма, бившият земеделски министър заяви, че зависи дали става дума за физическо или юридическо лице. При всички положения трябва да има човек, който да посреща гостите или да има камериерка, като най-лесно това се вижда от приходите и задължително трябва да има касов апарат и да са издавани касови бонове. Той допълни, че трябва да има обявен ценоразпис, да се приемат хора. 

На въпрос дали е редно и законно да се ипотекират къщи, направени с европроекти, както е станало в случая, Найденов заяви, че това е политика на банката, но е твърде рисковано, тъй като това са къщи, които е вероятно фонд "Земеделие" да си потърси, ако не се спазват разпоредбите. 

Сподели:
свързани новини
"Моралната" Елена Йончева ще подаде ли оставка за схемата "къща за гости", както Манолев? "Моралната" Елена Йончева ще подаде ли оставка за схемата "къща за гости", както Манолев?
Напиращата за европарламента Елена Йончева съучаства в...
на 23.04.2019
Напиши коментар »
(41)
1
Браво Ленче. Чукай корумпираните гербари. На 26-ти ще ядат хурката
2
Бълха го ухапала Травестита при толкова крадени милиони .
3
Предлагам всеки Гражданин да счупи по едно яйце на Великден в главата на всеки Позитанец
4
DA AMA NESHTO NE E VERNO ZASHTOTO NEMA KASHTI ZA GOSTI A NEDYALKO SI IZMISLYA
5
DA AMA NESHTO NE E VERNO ZASHTOTO NEMA KASHTI ZA GOSTI A NEDYALKO SI IZMISLYA
6
ВЕЧЕ ИМ ПИСНА НА БСП ДА ТЪРПЯТ ЛЬОНА С ИЗЛИЗАЩИТЕ ПОЧТИ ВСЯКА СЕДМИЦА ДАЛАВЕРИ ОТ БЛИЗКОТО И МИНАЛО... КАКА КОРНЕЛИЯ ЩЕ ИЗЯДЕ КАШКАВАЛА СЛЕД ИЗБОРИТЕ.
7
ВИЕ БЪЛГАРИ ?? НИМА СМЯТАТЕ , ЧЕ ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА ЩЕ ПРИЗНАЕ НЯКАКВА ВИНА , КАКТО НИНОВА НЕ ПРИЗНАВА ВИНА ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА ТЕХНОИМПЕКС. ??? ЗНАЕТЕ КАКВО ЗНАЧИ ГЬОН СУРАТ.
8
къщата пет години е ползвана по предназначение, ще хванете архитекта за...шлифера. Мирослав Найденов - уволнен от държавната администрация, поради скандал с внесено старо ирландско месо. От 2006 до 2009 г. е директор на същото предприятие на Столична община. Докато заема този пост, той извършва няколко подлежащи на проверка от прокуратурата дейности, свързани със злоупотреби с парични средства от Столична община на стойност милиони левове. Години по-късно в медиите изтича запис на разговор между него, Бойко Борисов и разследващият го за злоупотребите прокурор – Николай Кокинов, в който тримата обсъждат как да защитават Мирослав Найденов от преследване от прокуратурата. Междувременно е ръководител на експертния съвет към ГЕРБ.На 26 март 2013 е привлечен като обвиняем от Софийска градска прокуратура. Разследването е по настояване на БСП с обвинение в корупция, принуда и служебни злоупотреби в земеделското министерство от правителството на ГЕРБ -2009 – 2013. На Мирослав Найденов е наложена парична гаранция от 10 хил. лв. Сиктьор!
9
И ТЕЗИ КЪЩИ ЛИ СА ПО НАСЛЕДСТВО ИЛИ НЕЩО БЪРКАМ ? ЛЕНЧЕ ЛЕНЧЕ--- НЕДЕЙ ПРЕХВЪРЛЯЙ ГОРЕЩИЯ КАРТОФ НА СВЕКЪРА,ЩОМ НАЙ ВЕЧЕ ТИ И МЪЖЪТ ТИ СТЕ БИЛИ ТАМ БЕЗ ДА ПЛАЩАТЕ.
10
МЪЖО Й И СВЕКЪР Й ДА НА СА Й РОДНИНИ? ЛЕНЧЕТО ОТ КЪДЕ ДА ЗНАЕ КЪЩИТЕ ЗА ГОСТИ ЛИ СА ИЛИ ЗА НЕЯ?
11
Найденов ви го каза пет години по предназначение. Ако не е спазен този срок, къде са спали служителите от фонда. Имало е рушвети. Да се изкажат лицата които са проверява ли обекта.
12
отговор на коментар
Абе, тъпанар! Ти видя ли през коя година е построена тази къща! Някъде да виждаш името на Елена Йончева като собственик или съсобственик! През далечната 2008 година Йончева дори не е познавала човека, с когото съжителства. Бе, да ви се не види идиотите!
13
ТРИ КЪЩИ ЗА ГОСТИ И ТРИ АПАРТАМЕНТА В СОФИЯ, 25 МИЛИОНА ОТ КТБ И ЦЯЛОТО БСП ЗАД НЕЯ? КАТО СИ ПЛАЩА ЛЕНЧЕТО ЩЕ СИ ИМА И БСП И ПЪРВА В ЛИСТАТА И КЪЩИ ЗА ГОСТИ!
14
ПИК,Вие да явно добренсте изучили,Ленин и Гьобела,една Лъжа повторена 20 пъти,става Истина
15
...защо не ме уредите със 400 хиляди съфинансиране за строежа на три къщи? Гарантирам ви че пет години ще късам билетчетата , и след това вече ще съм горд собственик на имотите! Или това е само за верни "другари"?
16
????????????????????????????????? >> https://www.youtube.com/watch?v=W9_pfVswCro
17
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
18
Браво, сега червената крадлива кучка ще ходи в Сливен на спа хотел. Браво на прокуратурата защото знаем, че БСПдираст или Импексова кучка с морал няма. Бившата кучка на СС Момата, в публичен дом няма да я пуснат със нейния морал, вие искате да подаде оставка. Колкото я подаде Клепоухия мерзавец или Импексовата барсала, толкова ще я подаде и тая крадлива и лъжлива кучка!!
19
На Ленчето драги слуги от Пиш ще и фанете п'ъднвта само!!! Не ви завиждам какво ви чака след като Бащицата замине в историята.
20
След един месец този сайт ще утихне :) :) :)
21
Ще утихне, както ти утихна когато та плющяха сомалийските пирати ли, затова ли малкото ти джендърче ти вика че си кучка!
22
А вие СИ EБABAЙTE МАЙКАТА....хахахахахахахаха.....НЕ МИ ПУКА ЗА ГЛУПОСТИТЕ, КОИТО ПИШЕТЕ, И САМИ СИ ОДОБРЯВАТЕ.
23
А на Катюша, ДА И ГО НАМУША у ГЪ30, а ОТТАМ В MИPИ3ЛИВАТА YCTA.
24
Бащата на приятеля на Йончева, който е направил тези къщи заедно със сина си с помощ по програмата за 2007-2013 г., т.е. преди Йончева изобщо да го познава, би трябвало да знае, че: Ползвателят (на помощта по проекта) съхранява всички документи, свързани с подпомаганите дейности, за срок 5 години след сключване на договора за отпускане на финансова помощ. Сега нямат право да изискват каквито и да е документи в тази връзка. А автори, които пишат имена на хора в заглавия, като това, че къщите били на Йончева, би трябвало да питат прокуратурата дали ще се самосезира за проверка има ли набеждаване, ако се окаже, че Йончева няма права на собственост върху тези постройки, нито е кандидатствала за подпомагане за тях, нито е познавала собственика на фирмата, който е кандидатствал и е бил одобрен.
25
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
26
Къщите са строени през 2011година! Пет години ползване ,плюс пет години "съхраняване" прави ...2021 година! Как разбра ,че нямат право да изискват документи? Или като истински позитанец,смяташ че "другарите" са недосегаеми ! При тъйнареченият "апартаментгейт" се оказа ,че всичко е законно , но виждаш ли ,не било"морално"! Та се оказа, че Еленка Офшорката, Корнела Техноимпексова и Фатмака ,щели да ни четат..."морал"! Само тъп Позитански Трол не може да схване колко е нелепо всичко!
27
МИРО МЪРШАТА ОТ БАНДАТА КРАДЦИ НА НДСВ ГО ИЗВАЗИХА ОТ НАФТАЛИНА-И ТОЙ ДА СЕ ИЗСЕРЕ НА МЕТЕНО......МИРО,МЪРШО-ЗАЩО НЕ ДАВАШ ПОКАЗАНИЯ ПРЕД ПРОКУРАТУРАТА ЗА ИЗТОЧВАНЕТО И ПРИВАТИЗИРАНЕТО НА СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЕВРА ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ ПО ЗЕМЕДЕЛИЕТО??????????????????????КОЛКО ХИЛЯДИ ДЕКАРА В СЕВЕРОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ ТВОИТЕ ГАВАЗИ ЗАСЯХА С МЛАДИ ЛОЗИ УЖ ЗА ДА СТАНАТ СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ ЗА ДОБИВИ И ПРОИЗВОДСТВО НА КАЧЕСТВЕНИ ВИНА ???????????????........АМА НИКОЙ НЕ ГИ И ПОГЛЕДНА ГОДИНИ ТЕЗИ ХИЛЯДИ ДЕКАРИ ПОСЕВИ МЛАДИ ЛОЗЯ-ТЕ ИЗСЪХНАХА И САТАНАХА КАТО СИБИРСКАТА ТУНДРА-АМА ТИ,МИРО МЪЛШО УСВОИ МНО-ОГО ЕВРОМИЛИОНИ В БЕЗДЪННИЯТ ТИ ДЖОБ МЕРДАВЕЦО........ПИТАЙТЕ ЗА СПРАВКА СЕЛЯНИТЕ ОТ МОНТАНСКИТЕ СЕЛА ЗА СПРАВКА С ЕВРОДАЛАВЕРИТЕ НА МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ МЪРШАТА.........
28
Много лесно могат да направят контрол чрез НАП стига да искат управляващите На всички по тази програма за селския теризъм искат НАП да им изготвят 5 годишни справки какво са отчитали и това е Черно на бяло всичко излиза НО ТЕ СА ГИ ОТПУСНАЛИ НА ТЕХНИ ХОРА И ЗА ТОВА НЕ ПРАВЯТ ТАКАВА ПРОВЕРКА
29
Тоя тарикат да каже лозята в Доктор Йосифов на кой са първо и после да се прави на почтен. По коя програма са изградени и от кой фонд са. Да не стане да са от ръководения от него по това време. Дева и тарикатите деева. Където и да барнеш все гнило
30
Бурно море , претъпкано корито с хора които не могат да плуват а коритото освен това е натоварено със заграбено съкровище - вариантите не са много......такъв спектакъл , такава драма ....
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
32
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
33
Чета разни заплахи по отношение на "умничетата-интелектуалчета от сайтчето-кенефче ПИК и най-вече за бузестото, бургаско "мъжкарче",сайбийчето на кенефа и искам да кажа на тези "бунтари-правдолюбци"да не се опитват да го правят зорлем герой, а да си го оставят да си живурка тихо и кротко, да си правят гаргара с него и да се радва как най-близкити му и най-вече децата му обират срама вместо него!След изборите ще видите един "нов"човек!
34
Ето те е бан помакооо...хахахахахаха-------------------Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
35
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
36
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
37
Само от партийния политически елит, и техните роднини ли се облагодетелстваха от тези средства. Ние обикновенните хора също имаме нужда от европейски средства и то с посочените размери но уви никой не ти пуска аванта, без да си на върха. Мръсници.
38
А декларации в ГИТ , НАП и НСИ дали има ??? Защото не съм съвсем сигурен , но и на трите места трябва да се подават за различни неща ...
39
Евала номер 8,, ако,, правилно си го написал. Да му обясним на тоя Шмекер Найденов. Голям Боко казва за любовницата на Шмекер, че тя злоупотребява с европейски средства, а там нема лабаво. И тоя минал в отбора на,, Праведните,, голям смях.
40
Здравейте госпожо и сър Пиша текста на този сайт, за да ви помогна да получите бързо и сериозно финансиране. Вие търсите решение на вашите кредитни проблеми. Представям ви предложение за заем между отделни лица, за да ви позволи да реализирате мечтите си без притеснения. На ваше разположение съм за всичките ви финансови проблеми. Ето областите: - Финансов заем - Ипотека - Инвестиционен кредит - Автоматичен заем - Консолидационен дълг - Личен заем Наличие на сумата на кредита в 3-дневен срок след приемане на досието ви. Ако наистина имате нужда от заем, опитайте се да се свържете с мен. Ние Ви предоставяме бързи и сигурни заеми. За повече информация, моля свържете се с нас.   имейл адрес: yemmacastelliflores@gmail.com
41
Здравейте, yemmacastelliflores@gmail.com Вие търсите решение на вашите кредитни проблеми и банкови депозити. Представям ви предложение за заем между отделни лица, за да ви позволи да реализирате мечтите си без притеснения. Пиша текста на този сайт, за да ви помогна да получите бързо и сериозно финансиране. Ние Ви предоставяме бързи и сигурни заеми. Така че, ако имате нужда от спешни пари, моля, отговорете ми, за да мога да споделя моето предложение. Моят лихвен процент е 3% и се простира върху целия заем. Моят e-mail адрес: yemmacastelliflores@gmail.com   сърдечно
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 9661
архив

Анкетьор прави анкета пред сградата на Обединените нации в Ню Йорк. Той се приближава до четирима мъже - саудитски арабин, руснак, севернокореец и нюйоркчанин - и пита всеки от тях:
-Извинете, бихте ли ми казали какво е мнението ви за сегаш
ния дефицит на месо?
Арабинът отвръща:
- Моля, какво е „дефицит"?
Руснакът отвръща:
- Моля, какво е „месо"?
Севернокореецът отвръща:
- Моля, какво е „мнение"?
Нюйоркчанинът отвръща:
- Моля, какво е „извинете"?

няма нови новини
Днес: 231
hot
най-четени новини в момента
сега
2795
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на инспекция в Шумен - гледайте на ЖИВО (ОБНОВЕНА)
x
ПРОБИВ: Учени откриха нов метод срещу рак на гърдата
x