Бирниците в Пловдив ровят в складовете на 33 фирми

Региони

Бирниците в Пловдив ровят в складовете на 33 фирми

9771
на 29.03.2019
Бирниците в Пловдив ровят в складовете на 33 фирми
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

4000 компании са коригирали материалните си запаси, като са съставили протоколи за корекции в последния месец и половина в отговор на изпратени от НАП писма и течащите инвентаризации и проверки.

препоръчано

По време на контролните действия на бирниците, инспекторите често откриват липсваща стока, което потвърждава съмнението на данъчните, че част от нея е отдавна продадена без документи, като не са платени дължимите корпоративен данък и ДДС. 

В края на миналата година на 13 000 фирми с нелогично високи материални запаси спрямо продажбите им бяха изпратени предупредителни писма, в които бе даден едномесечен срок за доброволна корекция. Към момента приблизително 30% от рисковите търговци са направили корекции, като в оставащите дни до 1 април, компаниите все още имат възможност доброволно да направят промени, допълват от НАП.

Паралелно текат и проверки и инвентаризации в складовете на 33 различни дружества в обхвата на териториалната дирекция на НАП в Пловдив. Нова съпоставка между материалните запаси и продажбите предстои да бъде извършена след подаване на годишните финансови отчети в средата на годината. 

Продължава и контролната кампания на НАП спрямо фирми с голяма касова наличност. Година след началото на проверките сумата, налична в касите на дружествата намаля с 5 млрд. лв., като беше отчетено увеличение на данъка върху дивидентите с над 130 млн. лв.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК