ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Галя Христова, Каварна
1 л прясно мляко
4 жълтъка
12 пълни с.л. захар
1 прах ванилия
4 с.л. натурално нишесте
1 пакет бишкоти
100 г орехи
1 п. шок. пръчици
Начин на приготвяне:
Захарта, жълтъците и нишестето се разбъркват и след това постепенно се добавя млякото. Готовата смес се слага на умерен огън и се бърка непрекъснато, докато започне да къкри до сгъстяване (около 3-5 минути). После се взема правоъгълна тавичка и се нарежда първи ред с бишкоти и се полива със сместа. Поръсва се и с орехи. По същия начин се редят останалите бишкоти и останалата смес се полива. Отгоре се поръсва с орехи и се слагат шоколадовите пръчици за украса. Оставя се за три часа в хладилника да стегне.
Приятен апетит ви желая!