Боил Банов за недоволството на кинаджиите: Да кажат кой текст причинява драма

Епицентър

Боил Банов за недоволството на кинаджиите: Да кажат кой текст причинява драма

18694
на 23.02.2021
Боил Банов за недоволството на кинаджиите: Да кажат кой текст причинява драма
Автор:   ПИК

Не виждам причини, но той си е в правото. Ще го посъветват, ще му се обясни. Мисля, че приетият закон е много добър и основната задача е изпълнена. Така коментира в ефира на Би Ти Ви министърът на културата Боил Банов новия закон за киното, срещу когото скочиха 250 филмови дейци, които поискаха и Румен Радев да наложи вето върху него.

препоръчано

"То трябва да се говори конкретно, а не така, че имало притеснения", възмути се Боил Банов на безпочвените обвинения на недоволните.

"Парите за кинопроизводство не могат да бъдат пиптани, те са си в отделна схема", отсече той.

"Това е все едно да напиша писмо до Би Ти Ви, че като стана Антон Хекимян шеф и това ще доведе до корупция", скочи той на подвеждащия въпрос за въпросното писмо на водещия Хекимян, който показа очевидна неподготвеност по темата.

"Аз не съм в парламента. Аз съм работил текстовете до момента, в който са внесени в парламента. Аз мога само да коментирам и заемам определена позиция", припомни министърът.

"Да кажат кой текст причинява някаква драма в отделен кинодеец? Законът е всеобхватен. Президентът има своя екип, но ще му бъде трудно да върне този закон", изрази своята убеденост културният министър.

"Има хора, които искаха този закон да не се случи, но не мога да кажа, че има нещо свързано с предизборната кампания", заключи той.

"Направихме нещо чудесно. Разширихме кръга, сега освен "Златният Орфей", включихме и лауретатите от "Мелодия на годината" и конкурса на БНР "Пролет". Вие казвате скандал, но аз го наричам логика на нещата. "Златният Орфей" е едно много голямо ниво", коментира той и наградите, които заслужилите изпълнители, текстописци и композитори, ще получават от държавата.

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това