Вход
София
Времето в София 23 o C

Бойко Борисов пред ПИК: На мен никой не може да ми диктува!

Бойко Борисов пред ПИК: На мен никой не може да ми диктува!

Протестите пред къщата ми намаляват безработицата
на 14.07.2013
7830
80
Бойко Борисов пред ПИК: На мен никой не може да ми диктува!

Интервю на Ивайло Крачунов

- Г-н Борисов, вчера казахте, че сте готов да преговаряте с останалите партии. Но Ангел Найденов постави като условия да се върнете в парламента и да призовете протестиращите да прекратят действията си. Ще го направите ли?

- Нямам нито контрол, нито участие в протестите. Видно е, че с изобретателността и енергията, която проявяват хората, които са излезли на улицата на тях не може да им въздейства нито една партийна централа. Това, че от БСП се опитват да обвържат протестите с ГЕРБ е опит да отнемат от енергията на хората и да ги подценят.

- Да, но на протестите сигурно има и симпатизанти от ГЕРБ...

- Вероятно има и наши симпатизанти, но те не са изпратени там организирано от ГЕРБ. Протести има и пред моят дом в Банкя. Това означава, че и в оставка аз продължавам да съм голям работодател, защото всеки ден 40-50 човека протестират пред дома ми и за 2 часа викане: "Бойко, върни се на работа" си докарват добри пари. Това не е чак толкова лошо, защото по този начин се намалява безработицата (смее се).

- Вие казахте, че протестите пред дома ви са организирани от един висок и глупав човек. Кого имахте предвид?

- Вие сами си направете сметката кого имам предвид. Всяка сутрин пред дома ми идва една телевизия, която им дава тон. След това на капаците на 5 коли се пишат плакати. Всичко това го виждам на камерите. И тези хора получават по една много добра надница.

- Ще се върнете ли в Народното събрание?

- Видно е, че хората не искат такъв парламент в този му вид. Затова според мен е необходимо да се фиксира точна дата, на която да се проведат предсрочни избори. Вчерашните кадрови решения на тези хора, които в момента управляват страната - да назначат определени лица за областни управители показват тежки зависимости.

Започвам да си мисля, че те правят тези назначения умишлено, за да дразнят обществото. За областни управители се поставят хора, които са правили заменки на гори, така се възстановяват престъпните схеми от миналото.

- Ще изпълните ли условието на БСП да се върнете в парламента?

- На мен никой не може да ми поставя условие, нито да ми диктува. Европейският съюз много точно е регламентирал отношенията в европейските държави. Всяка партия си има определени избиратели, които стоят зад нея, независимо в какви отношения са партиите помежду си. Зад партиите от семейството на ЕНП и зад партиите от Социалистическия интернационал стоят реални хора.

Диалогът е важно условие. Но ако от БСП искаха реален диалог с нас, то биха могли да го направят това и на разумни преговори по време на председателския съвет на парламента.

- Недоволството срещу Цветанов в партията и извън нея продължава да расте. Ще го отстраните ли?

- Вижте, аз не се бъркам във вътрешнопартийните работи на нито една партия. По тази причина и на мен не искам да ми се бъркат. В моята къща решавам аз. Това е моят отговор.

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 12199
архив

Между влюбени:
- Вчера с татко пренасяхме греди в двора и се сетих за теб, любима.
- Какво съвпадение! Преди малко сложих в микровълновата мини пица за две минути и веднага си спомних за тебе, бебчо.

няма нови новини
Днес: 95
hot
най-четени новини в момента
сега
3054
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Проститутката Станислава Тодоровски от БСП (к) се стяга за парламента (УНИКАЛНО ВИДЕО)
x
Чудодейните свойства на смокините
x