Бой за храна и вода в Гърция

СВЕТЪТ ДНЕС

Бой за храна и вода в Гърция

5437
на 16.08.2015
Бой за храна и вода в Гърция
Автор:   ПИК

Имигрантите на остров Кос се сбиха за недостатъчните количества хуманитарна помощ

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бой за храна и вода в Гърция. Имигрантите на остров Кос се сбиха за недостатъчните количества хуманитарна помощ. На острова има хиляди бежанци от Северна Африка и Близкия изток. Засега властите не успяват да се справят с настаняването им. 

препоръчано

Храната на остров Кос не достига за всички бежанци. Опитите на доброволци да донесат още продукти предизвиква допълнителни проблеми. Ред на раздаване на продуктите няма, а желаещите да вземат от помощта са стотици.

"Системата изобщо не е добра. Аз съм тук от 1 седмица. Моят приятел е на този остров вече 20 дни. Няма храна, няма вода. Много опасна ситуация", обясни Наджлеб, имигрант от Пакистан.

Имигрантите не искат да останат на Кос. Но гръцките власти не им позволяват да продължат пътя си към Европа. Островът е близо до турските брегове и всеки ден пристигат още хора с гумени лодки и рибарски корабчета. Доброволците, които помагат с настаняването им обвиняват властите.

"В днешния свят плащаме 25 или 30 процента от доходите си на правителството. Къде са те? Ако ги няма при хуманитарна катастрофа като тази, за какво са ни изобщо? Трябва да се запитаме къде отиват парите ни”, казва американският доброволец Сайръс.

Според официалните данни, тази година 250 000 бежанци са пресекли Средиземно море. Половината от тях са достигнали гръцките острови. Атина се бори с финансова криза и не може да организира приемането и разпределянето на бежанския поток, уточнява tribali.info.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК