Вход
София
Времето в София 14 o C

БОМБА В ПИК: Босът на "Артекс" Пламен Мирянов кум на Лозан Панов! Шефът на ВКС контролирал актовете на компанията. После лапнал с жена си евтини апартаменти от кумовете. Чака се оставката му (ДОКУМЕНТИ)

БОМБА В ПИК: Босът на "Артекс" Пламен Мирянов кум на Лозан Панов! Шефът на ВКС контролирал актовете на компанията. После лапнал с жена си евтини апартаменти от кумовете. Чака се оставката му (ДОКУМЕНТИ)

на 26.03.2019
167759
49
БОМБА В ПИК: Босът на "Артекс" Пламен Мирянов кум на Лозан Панов! Шефът на ВКС контролирал актовете на компанията. После лапнал с жена си евтини апартаменти от кумовете. Чака се оставката му (ДОКУМЕНТИ)
Автор: ПИК
26.03.2019
49
167759

Шефът на Върховният касационен съд Лозан Панов продължава да се ослушва за оставката си ден след като се разбра, че жена му е придобила буквално на безценица скъпи апартаменти от строителната компания "Артекс". Както ПИК вчера съобщи, съпругата на Панов - Елисавета, удари в земята Цветан Цветанов и Цецка Цачева в аферата "Апартамент гейт".

Това не е никак случайно, защото шефът на "Артекс" Пламен Мирянов и жена му Весела са кумове на Лозан Панов и втората му жена Елисавета! 

Двамата архитекти са свидетели при сключването на гражданския брак на шефа на ВКС и втората му съпруга, сключен на романтичната дата 14 февруари 2015 г., показва брачното им свидетелство - акт №13 от същата дата от район "Средец" в столицата, с което ПИК се сдоби.

Пламен и Весела Мирянови са се оженили през далечната 1987 г. в Благоевград и след това заедно развиват строителния гигант "Артекс", като успяват да създадат тесни връзки с толкова важни хора като шефа на ВКС Лозан Панов. Как и защо той ги е избрал за кумове на втория си брак с вдовицата Елисавета, само може да се гадае, но взаимната полза и за двете семейства е видна и проследима в годините.

Две години преди да им кумуват Мирянови продават на жената на Лозан луксозно жилище от 172 кв.м. и два гаража в кооперация на ул. Елемаг" № 32 в елитния столичен квартал "Изгрев" или общо 211,2 кв.м. срещу едва 93 004,5 лв.!

Това е близо четири пъти по-евтино от цените по това време в района - през 2013 г. средната стойност на квадрат там е била 1100 евро, а жената на Лозан Панов е купила за 225 евро. Така получава жилище за близо половин милион срещу едва 100 бона. 

Макар да се оказва, че е Панов и жена му са платили около три пъти по-малко от Цветанов и Цачева, до момента шефът на ВКС не коментира скандала, както и не подава оставка.

Случаят е в пъти по-скандален от тези с политиците, тъй като Панов е в абсолютен конфликт на интереси. Върховният административен съд под негово ръководство е институцията, която е била ангажирана да ревизира документите за строителството на кумовете си от "Артекс".

Как ли обаче председателят на ВАС в продължение на 5 години Лозан Панов е отсъждал, щом е получил такова луксозно жилище на безценица от близкото си и на практика роднинско семейство?

Въпросът не се нуждае отговор, за да стане ясно, че Панов моментално трябва да подаде оставка. Както и че прокуратурата и КПКОНПИ е редно да се самосезират по разкритията на мига и да разследват този конфликт на интереси.  

Пределно ясно е, че евентуален мотив за изгодната цена може да се търси от комисия "Антимафия" в ролята, която Панов е имал като съдия във Върховния административен съд през 2013 г., когато сделката е реализирана, и особено в един предходен период от неговото кариерно израстване на магистрат. Добре известен факт е, че в периода 2007-2012 г. настоящият ръководител на ВКС е бил председател на Административния съд София-град.

Във връзка с работата на кумовете му "Артекс" във всеки  един момент голяма част от издадени предписания, забрани, наказания и други актове на местната или на централната администрация, свързани с целия цикъл от проекта, през издаването на разрешения, изпълнение и така до завършването на даден обект, са подлежали на съдебен контрол именно пред инстанцията, която в продължение на пет години е била ръководена от Лозан Панов, чиято съпруга купува през фирмата си имот като за дипломати на цена като за социално слаби.

Още повече, че шефът на ВКС явно сам осъзнава, че има какво да крие и това е вероятната причина вече две години да отказва да подаде декларация за имуществото си пред Сметната палата, както е длъжен по закон като лице на публична длъжност. Затова Панов дори бе осъден от Софийски районен съд в края на 2018 г. и присъдата бе потвръдена и на втора инстанция. Казусът продължи близо две години, като Панов обжалва наказанието пред две съдебни инстанции, които потвърдиха, че е бил длъжен да направи публично достояние имуществото си. Заради нарушението срещу семейство Панови започна и пълна данъчна ревизия, която установи несъответствие в доходите им за повече от 100 000 лв., като казусът продължава да е висящ.

Затова макар да е длъжен като магистрат да декларира собственото, така и имуществото и доходите на своята съпруга и пълнолетните членове на своето семейство, досега Лозан Панов никога не е посочвал в декларациите си луксозното жилище в "Изгрев", което се оказва закупено на силно занижени цени. Избягването на декларирането на апартамента е станало възможно, защото той е придобит от фирмата на Елисавета Панова, а не от нея като физическо лице.

От имотния регистър е видно още, че Панов си е купил през 2015 г. доста апетитен имот на столичната ул. "Витоша" от 144 кв. м., за което е тиглил и ипотека. Отделно има наследствено жилище в същия тузарски столичен квартал "Иван Вазов". 

Сподели:
Напиши коментар »
(49)
1
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ сега го разбрахте това което и кьоравите го виждаха!
2
ПРАВИТЕЛСТВОТО. ОПРОЩАВА 40 МИЛИОНА НА ТЮТЮНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ.....А. НА. БОЛНИЦИТЕ. КОГА
3
Ухиленото лице на корупцията ЦъФтан, кога ще се върне от сбирка на Американския еврейски комитет, където е получил висока оценка за отлични резултати в бизнеса си с недвижима собственост, за сметка на другите купувачи !!! Да слага шапчицата(тюбетейка) и всичко ще му е простено от чифутите на Сорос !!!
4
Ами CBИНЯТА Владката Горанов живее без да плаща наем, защото апартамента е на кумеца.Какъв е проблема на КУМски начала и Панов да грабне нещо евтино?!Тукпоне има логика, за разлика от Цецо КРАДЕЦО-ПИПОНЯ-'АЙДУКА, СМРАДТА.
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
А пък Боко ТИКВАТА подари на амет доан ТЕЦ Варна, а на КОМУНЯГАТА СВИНАР Гергов 43 милиона за една дупка......ДEEEEБA и БОКЛУЦИТЕ ВИ ДEEEБA.......
7
Документа е за 93000 хиляди не за готов апартамент, a за Право на Cтроеж
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
Разследване и съд за мафиота! ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ И ЗАБРАНА ДА РАБОТИ В СИСТЕМАТА!
10
А пък аз, ако бях кума на Недоял Недоялков и пари нямаше да му взема.
11
Е каква стана тя - може ли на Владиславчо кума да му подари апартаментче а на Л Панов кума не може да му продаде по евтин апартамент ??? Само питам !!!
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
МАЙКО МИЛА!ЛЕЛЕ МАЛЕ!!!ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА,ЕГАТИ ПРАВИТЕЛСТВОТО!!!
16
Кога качулатите ще налазят Артекс, когато си дойде цвъцко и каже какво мислят госпдарите ли?
17
Фирмата на Елисавета, тогава Ганева е закупила посоченото жилище през 2013г. Елисавета е Панова, тоест съпруга на Лозан Панов от 2015 г.... и Защо Лозан Панов да подава оставка не разбрах?
18
Недейте с измислени твърдения да разсейвате огъня срещу ГЕРБ. Не ви се получава.
19
Недейте с измислени твърдения да разсейвате огъня срещу ГЕРБ. Не ви се получава.
20
Това означава че: Да България и ДСБ чрез Панов и Артекс са спретнали целичката интрига. Измисли ли са и са подготвили всичко. Да подлъжат хора от властта да си купят апартаменти с отстъпка и после да им забият нож в гърба предизборно. Само КГБ и генерал от ДСБ би измислил такова нещо. Сигурно Атанасов и приближените му са в основата на мръсната схема. Трябва веднага да ги изключат от ЕНП.
21
Все пак да не забравяме че имаме пазарна икономика. Фирмата може да си продава апартаментите на каквато си иска цена.
22
A-a, теа с кумовете не се броят за оставки - вижте как му се рамина на Владко Горанов който си има апартамент напълно безплатно !!!
23
Нормално е кум да подари апартамент, ако е строител, нали финансофият цирей живее безплатно в апартамент на кума си и ползва пак безплатно вила строена за него.
24
ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ВНЕДРЕНИТЕ КОМУНИСТИ НО НАРОДА НАЛИ Е ПРОСТ ОВЧАРСКИ СИ ИЗБРА ЛУКАНОВ ЖЕЛЬО МИТЕВ ЖЕЛЕВ РУМЕН ВОДЕНИЧАРОВ . ЕХ БАЙ ИЛИЯ ПРОРОК СЕ ОКАЗА ИЗГНИ В КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ КАРЦЕРИ И ЗАТВОРИ НО СИ ОСТАНА ГОРД БЪЛГАРИН НЕ КОМУНИСТИЧЕСКА ПОДЛОГА . ОБИЖДАХА ТЕ ЧЕ СИ БИЛ ФАШИСТ ! СКАПАНИТЕ КОМУНИСТИ ПРЕКРЪСТИЛИ СЕ НА КАПИТАЛИСТИ ЗА ЕДНА НОЩ.
25
Да даде Бог всекиму евтин луксозен апартамент !... Ааа, само на наши хора - каза Боко.
26
отговор на коментар
Те всички знаят,че огъня към ГЕРБ идва от там,комунистите са посрани до шия и за това се ослушват. ДСБ и Да България се опитват да вземат някой друг глас на евро изборите,но който гроб копае сам пада в него.Панов много отдавна е в конфликт на интереси.Не може да заемаш ръководен пост в съдебната система а,да се изявяваш като политик .
27
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
28
ИМПЕКСИ, ОФШОРНИ СМЕТКИ, ХОТЕЛИ, АПАРТАМЕНТИ, ФИЛМИ ЗА ОГРАДИ, МИЛИОНИ ИЗТОЧЕНИ ОТ КТБ И ДРУГИ СТРАНИЧНИ ДЕЙНОСТИ НА НАШИТЕ СОЦИАЛИСТИ, БОРЦИ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ, ПАТРИОТИ, ПЕНСИОНИРАНИ ЛЕТЦИ - ГЕНЕРАЛИ, ГЕРБЕРИ И ЧЕРВЕНИ РОЗИ???
29
В такъв случай незабавно извинение на Цецо и веднага връщане на Цецка на работа.
30
от къде хлапето извади 470 000 и се набута с 2 апартамента като фирмата си прибра комисионата... странно :)))
31
Сделката е извършена от Елисавета Ганева, две години преди да се омъжи за Лозан Панов. Те тогава може и да не са се познавали. Ама нали на ПИКлювците е наредено да правят димна завеса . .
32
Те ако всички мъже, на които жените им са бръмчали две години преди сватбата, тръгнат да се развеждат ,няма да остане семейство в мамковината.
33
Червено-депесарските корветенските медии, дали ще коментира със същата охота, мафиота начело на държавата ни Румен Радев, и неговите връзки с подземния свят, цитирани от германските медии! Ха ха да ги видим сега къде живеят, в паралелната държава на Барсалата и Чалмата, или са в настоящето и няма да има двоен аршин, и да заметат истината под келима!!
34
Тестът има два възможни одговора. 1. Ше илядат ше гледат многобройната си челядъ там, а после приснопредставлени, ше си ги занесат на Оня святъ. 2. Препират подкупите си през продажби, препродажби, ипотеки върху други имоти и т.н., за да замажат следите и КОНПИ да не им ги вземе. NB, гербаджилар! Клаузата за отнемане на незаконно имущество без предикатно предстъптление бе вкарана в за коно дателството при тройната под директния натиск на тогаващния холлански министър по аврупейските въмпрози.... ФРАНС ТИМЕРМАНС! WATCH OUT!!!! Главно, за да удари сфодниците, които карат пруститутки в Холландия. Де го чукащ, де се пука, рущветчийте са на παнгара и сега ше им фърлят едър мангиз върху мангърите. Нали, теоложе Атанасов? Хи хи хи хи хи хи хи хи хи хи хи хи хи!!!!!!
35
Тестът може да има два възможни верни отговора, не може да има само един грещен одговор или два грещни отговора. АХАМ. Сега, мили ученици, сте по-гениални даже от евреите и дългок... южнокорейците. И дерзайте като завършите бленуваната пцихукогия, ше сажелявате, че не записахте право, работа по замитане л-ната под килима има за целия китайски народ, защото кой ше си играе да чисти, а κοчината иска мноооооого ама мнооооого чистене! ДА!!!!!!
36
СВИНСКИ ЧЕРВА!!!! ОТВРАТ!!!!!
37
отговор на коментар
Станишев и Милиончева също не бяха съпрузи,но живееха при фактическо съжителство като тези два алчни лебеда!
38
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
39
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
40
Борисов да уволни всички и и да стане цар.
41
Чакайте си!И червената армия чакайте!
42
Google вече плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от дома си. Аз се присъединих към тази работа преди 2 месеца и съм спечелил $ 20544 в първия ми месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми е променен - ​​напълно към по-добро! -------->>>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m
43
Браво, изпреварихме Украйна по кумовство.Браво Борисов, браво Цецко, браво бивши комунисти, не сте забравили как се краде.
44
Ето те е бан помако----Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
45
93 000лв. делено на 211 е 440.77лв.кв м. а бе тези журналисти много неграмотни бе
46
Защо непрекъсната пишете,че гаражите и апартаментите се продават на еднаква цена квадратния метър?Гаражите са с по ниска цена.
47
Цвъки Помощното си отива. Идва ред на Боко Тиквата.В ГЕРБ върви борба за постове.Молитвата ми е чута от Господ.Всеки ден я повтарям и няма да се уморя, докато Родината ни не се избави от гербаджийската сган от изроди и мафиоти.Мили Господи, прости ме и те моля от все сърце, накажи алчната пасмина от депесари_политически търгаши и изнудвачи, които пият кръвта на българите! Накажи и сикаджийската мутра и мутанта_комунист Бойко Методиев Борисов, и избави България от гербаджийската чума и обслужващите ги олигофрени, депесари, лъжепатриоти, лумпени, продажни съдии и журналисти_лъжци!
48
отговор на коментар
Госпожа Ганева, сега Панова, влиза в сделката с парцел, на който да се строи кооперация и купува при "право на строеж", а не готово жилище. При тези сделки, понякога се налага предприемачът дори да долаща на предоставилия парцела.
49
отговор на коментар
Браво! Точно така е! Госпожа Ганева, сега Панова, влиза в сделката с парцел, на който да се строи кооперация и купува при "право на строеж", а не готово жилище. При тези сделки, понякога се налага предприемачът дори да долаща на предоставилия парцела.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 14332
архив

Млад мъж крачи нервно напред-назад из родилния дом. По едно време излиза една медицинска сестра и му казва:

- Честито! Роди ви се момиченце!

- Слава богу, че е момиченце, да не се мъчи като мен…

няма нови новини
Днес: 133
hot
най-четени новини в момента
сега
2316
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Михаела Маринова разбива клишета - вижте как поп звездата тества любовта на футболист на ЦСКА с театър и симфоничен оркестър
x
Ето кои плодове и зеленчуци трябва да ядемм всеки ден за да сме здрави
x