БОМБА В ПИК! Ето как ген. Радев назначил любовницата си Деси на два щата във ВВС (ДОКУМЕНТИ)

НАЙ-ВАЖНОТО

БОМБА В ПИК! Ето как ген. Радев назначил любовницата си Деси на два щата във ВВС (ДОКУМЕНТИ)

426498
на 21.10.2016
БОМБА В ПИК! Ето как ген. Радев назначил любовницата си Деси на два щата във ВВС (ДОКУМЕНТИ)
Автор:   ПИК

Кандидатът за президент Румен Радев е извършил грубо нарушение като командващ на Военно-въздушните сили, назначавайки любовницата си Десислава Генчева за пиарка, разкрива пред ПИК читател, изпратил документи по скандалния случай на редакционната ни поща. Бившият летец, който напусна армията, за да скочи в политиката, скри скандално истината около делата му с фаталната дама, по времето когато са били шеф и подчинен.

препоръчано

В армията, а дори и в държавните институции, подобни лични отношения са напълно недопустими и са грубо уставно нарушение, тъй като са конфликт на интереси. Радев сам разкри, че отдавна има връзка с Десислава и така призна, че е изневерил не само на съпругата си Гинка и семейството, но и на армията, тъй като е погазил грубо устава като военен и главнокомандващ.

Подкрепеният от инициативен комитет на БСП генерал се опита да замаже очите на избирателите си с обяснението, че Генчева е била назначена от предишното ръководство. Документите, които се получиха на редакционната ни поща обаче разкриват друго.

47-годишната Десислава постъпва във ВВС през октомври 2011 г. като старши експерт в сектор „Финанси” като цивилен гражданин. Тя има ценз за длъжността, защото е с висше икономическо образование.

Рязък обрат в кариерата й обаче настъпва през 2014 г. месеци, след като Румен Радев поема ВВС и от зам.-командир става командир на мястото на издигнатия като началник на отбраната Константин Попов. Изненадващо икономическата експертка Деси, която по това време вече е близка на сърцето на Радев, е уредена на втора длъжност именно от него, от интимния си приятел, който по-късно става неин съпруг.

Шефът прави любовницата си пиарка на ВВС, назначавайки я на втори щат с допълнително възнаграждение, става ясно още от документите. Допълнителното споразумение към трудовия й договор е от ноември 2014 г. и е подписано лично от генерала.

С него в разрез с всякаква логика и правила Генчева заема пост, който по устав е за военнослужещ и преди това е бил заеман от офицер – „съгласно длъжностната характеристика за длъжността на военнослужещ „Старши експерт” в канцеларията на командира на ВВС". Така Генчева е приютена в кабинета на любовника си Румен Радев, без да е военнослужеща. Не по-малко скандален е фактът, че тя няма и ценз за въпросния щат „Връзки с обществеността”, който е твърде далеч от образованието, което има.

Радев се възползва от вратичка в устава, според която, ако в армейският състав няма подходящ за длъжността служител, се допуска временно назначаване на цивилен. Оказва се, че Радев не намира в цялото ВВС друг такъв и затова назначава любовницата си Деси близо до себе си на втори щат. Така двамата стават съвсем неразделни, защото Генчева по протокол го придружава по срещи и командировки.

Улисан от близостта с Деси, той така и не обявява цяла година след това нов конкурс за длъжността. Заради нарушението е назначена проверка от Министерство на отбраната, която установява, че са погазени правилата и е наложена дисциплинарна отговорност в минималните размери. Затова през 2015 г. Радев предлага конкурс да се обяви - но чак през 2016 г. И дотогава преназначава любимата си за пиарка с ново временно споразумение.

Така цели две години Десислава Генчева, с която Радев сам призна, че има интимни отношения отдавна, заема два щата във ВВС и взима две възнаграждения, закриляна от шефа си и любовник. Докато двамата през лятото на 2016 г. не напускат отборно, за да се хвърлят в политиката. Той като кандидат-президент, а тя като набързо и под натиск взета за съпруга любовница.

Припомняме, че първо ПИК разкри скандалната им връзка в началото на август, след като Радев заряза армията и двамата дни след това се ожениха, за да узаконят връзката си и да опитат да излъскат имиджа на генерала преди изборите.  

Агенция ПИК изпрати запитване и до Министерство на отбраната по казуса с документите, които показват острия конфликт на интереси и скандално назначение на Генчева, която нито е военнослужеща, нито има ценз за пиар, и очакваме отговор от ведомството правени ли са проверки по казуса и какво ще бъде предприето след разкритието.

 

 

 

 

Сподели:
Бомба x
ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 243
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това