Вход
София
Времето в София 7 o C

БОМБА В ПИК! Проф. Недим Генджев: ГЕРБ и ДПС провокират етническо напрежение! Заговорът срещу българската държава е станал в президентството и то е заложник на тази уйдурма

БОМБА В ПИК! Проф. Недим Генджев: ГЕРБ и ДПС провокират етническо напрежение! Заговорът срещу българската държава е станал в президентството и то е заложник на тази уйдурма

на 12.03.2019
66087
28
БОМБА В ПИК! Проф. Недим Генджев: ГЕРБ и ДПС провокират етническо напрежение! Заговорът срещу българската държава е станал в президентството и то е заложник на тази уйдурма

Проф. Недим Генджев е председател на Висшия духовен съвет на мюсюлманското сунитско изповедание и бивш главен мюфтия. ПИК потърси мнението му по горещата тема за опрощаването на дълговете на мюфтийството, която разбуни държавата.

САМО В ПИК: Уйдурмата "ГЕРБ - ДПС" под сянката на Държавна сигурност

САМО В ПИК: Уйдурмата "ГЕРБ - ДПС" под сянката на Държавна сигурност

Българският патриарх не може да бъде параван за данъчните...

на 12.03.2019

 - Проф. Генджев, има ли заплахи за националната сигурност на България, които да мотивират решението за опрощаване на дълга от 8 млн. лв. на мюфтийството?

- Искам да уточня първо, че не става дума за 8 млн. Лъжата излезе и ние имаме документи, които показахме. Парите са повече заради делата на държавата за спасяване на имотите си.

Сериозен въпрос е и това дали мюфтийството има или не възможност да си плаща. И другият въпрос, който спекулативно бе повдигнат, е свързан с моите битки за държавата.

Три пъти мюфтийството води дела за придобиване на правоприемство върху мюсюлманските вероизповедни общини, анулирани през 1949 г., когато са конфискувани имоти. Старият закон от 2003 г. даваше тази възможност.

Но мюфтийството на Мустафа Хаджи с крупна сума, платена от турския дианет, някъде около 6 млн. лв., започна да води дела срещу държавата и общините. Бяха подготвени 98 дела и бяха заведени около 28 за големи имоти на султана, които никога не са били вакъфски. Преминали са в патримониума на държавата и общините през цялото време на съществуването на последната българска държава.

Единствено мюсюлманското сунитско изповедание, което имаше право да защити тази българска собственост, го направи в три дела. И в момента сме в процедура и за пореден път извадихме горещите кестени на общините, а държавата не направи нищо за това, че ние ги извадихме от поредното дело за правоприемство. То е вече прекратено в СГС.

След това всички тези дела, които благодарение на нас ще бъдат загубени от мюфтийството, съдът присъжда големи разноски, защото това са скъпи дела и има много средства, вложени от общините, за да спасят имотите.

Бях чул, че за да спаси Куршум джамия общинският съвет на Карлово е платил 250 хил. лв. за съдебни разноски. Тези разходи също влизат в графата на г-н Горанов за опрощаване.

Тоест тези 8 279 000 лв. са само по отношение на осигуровките и влезлите в сила съдебни решения по ревизионни актове.

Големите общини, където мюфтийството има големи сгради – например над 14 имота в Пловдив, от които се взимат приходи от наеми и трябвада се плащат данъци за тях, не се отчитат реалните приходи и съответно данъци. Прикриват се реалните доходи и така излиза, че нямат пари.

Една виенска сладкарница в центъра на Пловдив на три етажа, на която данъчната й стойност е 100 хил. лв. и е извършен ремонт за 1,5 млн. лв. и в момента е отдадена под наем, стойността й не е повишена в НАП и не се плащат по-високи данъци от мюфтийството.

- При такава показна протекция от страна на кабинета обаче, не възпира ли това данъчните или разследващите да проверят тези имоти и наеми?

- Възпира ги, това е голямото престъпление. Бабата, която продава три произведени от нея луковици на пазара, трябва да има касов апарат и да си плаща данъци, а тези хора не плащат. Ще я караме по старата приказка, че за милиони няма закони ли?

Те не само, че не ги преследват, но и ги толерират и затова закипя народът. ГЕРБ и ДПС провокираха етническо напрежение.

Тук е основният проблем и Народното събрание реално подписва един празен чек на мюфтийството, защото този законопроект ще даде възможност само и единствено на мюфтийството да посочи всичките си кривици по отношение на укрити доходи, които да им бъдат опростени. Това е най-голямата спекулация.

Ние сме сигнализирали едно сдружение срещу корупцията и с тези документи те готвят сигнал до прокуратурата.

-  А защо през тези години никой не е потърсил сметка за това?

- През 2011 г. Мустафа Хаджи даде индулгенция в писмо колко е благодарен на ГЕРБ и поиска да му опростят парите. Това сиромахомилство, което се демонстрира, отговаря ли на „Мерцедес“ за 300 бона, с който идва той? Това са ужасни неща!

-  А срещата при Борисов не изясни ли нещата?

- Тази срещата беше цинична! Какво означава искам да видя мюфтията и патриарха да си говорят? За какво да си говорят, за едни престъпления ли?! Къде е етническият мир, който се защити.

Аз на моя брат патриарха му съчувствам много, за това което се наложи да направи. В първия ден на поста, в който той дори не пие вода, независимо колко е болен, го разкараха за политически пиар на Бойко Борисов.

Толкова ли нямаше възможност възможност Борисов със служебната си лимузина да отиде при патриарха? Или да посети мюфтийството, което му е толкова мило и се позволява да се прикриват данъчни престъпления.

И ето още каква наглост лъсна. Патриархът бе с БМВ от времето на Максим, Бог да го прости, а мюфтията с последен модел мерцедес. Какво искат да кажат с това? Че въпреки всичко, ние сме господарите на тази държава! Това искат да кажат.

Като турчин мен ме боли, че едни други, да не казвам какви, управляват мюфтийството. Вътре няма турци, това трябва да се знае.

Другият сериозен момент е не само, че няма турци, но и работят и срещу националните интереси. Това личи от изказването, че тук ще стане като Косово. Кой ще го предизвика това Косово?

- В новия закон за вероизводанията се говори, че парите се опрощават заради националната сигурност, за да няма външно финансиране, но в същото време не се забранява такова външно финансиране. Защо не се забрани просто?

- Този въпрос и ние го задаваме непрекъснато и това е най-сериозният въпрос. В петък ще седна пред президентството и ще се моля там, докато президентът не разсекрети тази прословута седенка за националната сигурност.

Ще видите, че заговорът срещу българската държава е станал в президентството, защото там е взето това решение. А какъв е законопроектът, който лично президентът разписа и влезе в сила от 1 януари? Нали там всичкото това, за което се бориха Патриотите, отпадна. И ще си се финансират, и ще им се опрощава, и отвън ще си получават от мюфтийството.

Другата наглост е, че докато единият излиза с мерцедеса, другият от националната телевизия се подиграва – че пак щели да си взимат парите от дианета. Тогава цялата тази мантра на Цветанов, не излиза ли, че е една лъжа?

Защото именно при президента, който мълчи вече втора седмица, е станала тази завера. И всички са вътре в нея. Ние не знаем кой се е противопоставил на тази глупост, кой не и какви са изказванията.

Подал съм преди две седмици искане за разсекретяване на тази стенограма, за да може българският народ да види и да почувства кой го управлява.

А не да излиза някакъв негов юридически съветник и да казва, че това е много хубаво. Главният му секретар казва,че никога не са говорили по тази тема. Вицепрезидентът Йотова и тя говори някакви небивалици, че това не било говорено, но пък нямало сделка между ГЕРБ и ДПС. Каква е истината? Ето я заверата.

Президентството сега е заложник на тази мръсна тайна и не се знае какво се е говорило там, защо е направено това.

Аз ще питам с молитви, докато не се разсекрети.

- Не създава ли обаче именно този скандал етническо напрежение, каквото преди това нямаше?

- Не създават ли според вас? Виждате какво се случва в обществото. Хората реагират бурно и то не само с вицоте на зевзеците за сделката.

Ще ви кажа и един виц, който е хит в ефира.

Отива един да си плати данъка на колата и на гишето му казват – 360 лв. „Ама аз съм от мюфтийството“, казва той. „А, господине, преминете на трето гише за локум и вафла“.

Ето това не е ли етническо напрежение. Най-много ме боли, че този политически вой  рефлектира силно върху обикновените мюсюлмани. Те нито ще видят от тези пари, нито ще видят от парите, които ще им дадат отвън. А хората ще се настроят и това е омерзително – казват си откъде накъде те ще са с привилегии, а аз ще си плащам.

Много специалисти ги предупредиха, преди да започнат тази уйдурма. ГЕРБ и ДПС провокираха етническо напрежение и това е опасно.

Аллах да ни пази!

 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(28)
1
БЮЗЮВЕРЕН ! ПОДЛОГА НА ДС !
2
ЗАВЪРШИХ ОСНОВНОТО ОБР. НА 19 г.
3
През турско робство са влизали в къщата ти и казват -или ми заколи пиле или ти резвам зелката !!! Каква е разликата сега като резняците казват или няма да плащаме данъци или ще съборим етническия мир !!!Еб-х ти държавата еб-х ти правителството еб-х ти и прокуратурата !!! А опитомените идиоти да подкрепят още на Тиквата рязания !!!
4
ВАЖНО!!! Промоция: Безплатно обрязване за членове и симпатизанти на ГЕРБ! Благодарности от Главното мюфтийство.
5
ВАЖНО!!! Промоция: Безплатно обрязване за членове и симпатизанти на ГЕРБ! Благодарности от Главното мюфтийство.
6
на ПИК и на истинския главен мюфтия!
7
НЕКА ЗАСТАНЕМ ТВЬРДО ЗАД БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ЗАД РЕШЕНИЕТО ИМ ДА НЕ ДОПУСНАТ АМЕРИКАНСКИ ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ В БЪЛГАРИЯ
8
О.з. ефрейтор от четата на Самоковеца ще загуби тези избори само заради тези 8.3 млн. лв.
9
Вечна дружба с АМЕТ Доган !
10
Ти можеш да останеш зад трия тримата, аз ще застана плътно зад жена ти.
11
Ето защо са били в една стая в ФАЩ Карадъто и наш Цецу Молитвения, опрощавайте и патакламата може да се случи от само себе си
12
Не ходи пет за четири а се оглеждай някой да не ти резне ''Зелката'' за жълти копейки,че няма КОЙ да те защити.....????
13
Дааа, Клепоухия Каун и Импексовата барсала, изсраха тая удорма, сега Герб и Чалмите били виновни, а не БСПдирастите. Кой го лапа на Орлов мост, пред десетки хиляди червено цигански башибозук на Чалмата и му се извиняваше, че сме избили бая чалми на Шипка, това не беше ли СС Момата, от Импексовата партия!!
14
...за Борисов Доган е най великия политик , тъпанари с тъпанари
15
ТОЗИ КАРАБИНЕР МИ ГОВОРИ ЗА ;ИМОТИ НА СУЛТАНА; ЩЕ ТИ ДАМ ЕДИН СУЛТАН....МАРШ В ТУРЦИЯ.
16
Само, че сега турците казват на БСПдирастите, или ми давате България на концесия, и ми го лапата на Орлов мост, както навремето направи СС Момата, или Барсалата няма да краде, и власт няма да видите никога. Вече се говори, че за подкрепата на Клепоухия каун от ДПС електората, той лично е бил в поза аркадан пред Чалмата!
17
това хваляне беше после,преди това уж да покаже колко се мразят и калко са различни,пусна партенката,че сокола го бил поръчал,а се оказва ,че са дупе и гащи!
18
Сега за сега държавата се продава на парче от Рязаните шайкаджии бе мухльо !!! Справка - ТЕЦ Варна плюс осем милиона плюс 43 милиона за дупката във Варна в най близкото минало !!!
19
Недим Генджев е Истински Патриот и Главен Мюфтия в България!
20
Много е прав е Недим Г. Нещо май се подиграват с нас. Харчат нашироко, крият приходи, ще получават пари пак от Дианета . Но ако се дават пари и на БПЦ може, защото това е нашата религия.Нека има за пари на свещенослужителите, за ремонт на Ал.Невски и Зографския манастир.
21
ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ,ЧЕ ПРЕЗИДЕНСТВОТО НЕ ЗАЩИТИ ПРАВАТА СИ ПО ЧЛ-98 Т.12 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА-ПЪЛЕН ПАС ПО ТОЗИ ВЪПРОС!!!!
22
до кога ще пишеш тези небивалици и простотии--ОТ КАКЪВ ЗОР НАМЕСВАШ ИМЕТО НА СИМЕНОВ ДО ТЕЗИ ДОЛНИ ГЕРБАДЖИЙЙСКИ МУТРЯГИ ?!!!!!Ставаш смешен и гаден !!!!!
23
Герб с този акт покази етническия мир Тиквата си купува спокойствие от Доган това е... ГЕРБ ПОБЕДА ВИНАГИ +Дпс против България
24
баш ченге!
25
БЪЛГАРИЯ на БЪЛГАРИТЕ !!! Цялата БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ е на българския народ !!! За какви имоти се водят тези дела !!! Струва ми се , че се прекалява с толерантността на президента и премиера !!! Какви имоти иска този професор ???? Дали не иска да придобие имоти и да се провъзгласява за .............даже не искам и да напиша думата!!!!!! П
26
тъпаци,че ДПС командват България и най-вече А.Доган.И това е ооотдавна.Сега излиза всичко наяве
27
Тоя знае нали е държавна сигурно ( доносник, агент) той всичко " знае" ма..ка ти ЧЕ И облякал мюфтийството мантия
28
Сега Google плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от home.I са се присъединили към тази работа преди 2 месеца и съм спечелил $ 20544 в първия ми месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми е променен-пълен. --------->>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате на евроизборите?
Общо гласували: 16038
архив

- От какво най-често умира човек? - То в некролозите си пише - от роднините и приятелите!

няма нови новини
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
сега
1206
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Отложиха делото за мярката на Миню Стайков
x
Астрологът на Даяна разгада бъдещето на сина на Меган и Хари
x