Вход
София
Времето в София 28 o C

БОМБА В ПИК! Топ адвокат с разтърсващи тези! Футболното земетресение огромно – нов Конгрес на БФС?!

БОМБА В ПИК! Топ адвокат с разтърсващи тези! Футболното земетресение огромно – нов Конгрес на БФС?!

на 04.06.2018
74464
7
БОМБА В ПИК! Топ адвокат с разтърсващи тези! Футболното земетресение огромно – нов Конгрес на БФС?!

Адвокат Емилия Живкова, сертифициран експерт по разкриване на измами, която представлява Любослав Пенев в дело срещу легитимността на избора на Борислав Михайлов за президент на БФС, говори ексклузивно пред ПИК за редица притеснителни действия, свързани с Конгреса, през февруари 2018-а. Става ясно, че е възможно да бъде осъществен нов ИК на централата. Припомняме, че по-рано през годината в битка за председателския пост на Футболния съюз се изправиха Михайлов, Пенев и Ивайло Дражев. Първата част от интервюто с г-жа Живкова може да прочетете ТУК, а ето и продължението.

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Драма на макс - жесток скандал с БФС! Братя Галеви...

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Драма на макс - жесток скандал с БФС! Братя Галеви...

В ексклузивно интервю пред ПИК, адвокат Емилия Живкова -...

на 03.06.2018

- При всички обезпокояващи тези, които споделихте относно ИК на БФС, не се ли отваря възможност и предстоящи избори на Футболния съюз да се проведат по сходен начин?

- Абсолютно, нищо няма да се промени. Необходими са промени в устава, което може да се случи на следващия конгрес след четири години. Необходими са изменения и допълнения в разпоредбата на чл. 25, ал. 6 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел относно кръга от лицата, имащи право да оспорват решенията на Общото събрание  - да се допълни с кандидатите за президент на БФС. Сегашният текст не е неправилен, защото принципно в нормалните сдружения, членовете на общото събрание са членовете на сдружението. Общото събрание се формира от членовете на сдружението - физически и юридически лица. При сдружението БФС има забрана за членство на физически лица, т.е външни лица не могат да влязат.

И в този смисъл, когато имаш една фигура, която се конституира с определена цел в изборния процес, именно заемане на позиция - президент, би следвало да бъде подкрепена и със съответните законови текстове - с права и задължения, определящи статута на тази фигура. Не може действащият президент да си подписва протоколите и да ръководи заседанията, а кандидатите да нямат право да участват в самата работа, както в действителност се случи на този конгрес.

Това е един параван, разбирате ли. Един параван, за това, че има право да се кандидатира лицето X, Y или Z, ако отговаря на дадени условия (за допускане до участие в Изборния конгрес като претендент за поста на президент) и оттук нататък да се демонстрира пред обществеността - виждате ли имаше кандидати, но те горките събраха по 5 гласа. 

- Оказва се, че в момента г-н Пенев и г-н Дражев, според документите на БФС,  не могат да си търсят правата като кандидат-президенти?

- Точно така. Те нямат право, което е абсурд. Не може човек, който е извървял пътя - да си подаде документите, да установи, че - да, отговаря на условията да бъде вписан като кандидат и изведнъж да не участва в работата на конгреса, да няма право да контролира действията, които се извършват там - по участие на самите комисии, за избор на комисиите, за проверка на правомощията на делегатите и т.н. Това е един параван  - виждате ли - ние проведохме легитимен конгрес.

Освен всичко останало, чисто лично впечатление споделям, просто имах работа в този район без въобще да знам, че точно тогава се провежда конгрес на БФС (посочва се известния хотел, който прие форума). Излизам от станцията на метрото на "Джеймс Баучер"  - едно ято полицаи. Може би 15-16 бяха на станцията. Аз в крайна сметка идвам от системата на ДАНС и първата ми мисъл е, че има заплаха за националната сигурност, за да се изсипят толкова полицаи на метрото, вероятно терористична заплаха или каквото и да било друго. И в следващия момент виждам, че целия периметър в рамките на километър е отцепен, не може да се минава през този периметър. След минути  разбирам, че се провежда конгрес на Българския футболен съюз.

Къде е тази обществена организация с обществена цел, с претенциите да ръководи футбола в тази страна, да създава условията за хармонично развитие на децата и какво ли още не - и в същото време да се огради с толкова полиция? По председателството (на Съвета на ЕС) не видяхме толкова полиция в този район, колкото във въпросния ден. Това все пак също е белег. Кой изсипа толкова полиция, защо, какво ще се случи на този конгрес, от кого се пази БФС? 

- Повдигате интересни въпроси?

- Външни белези, които отбелязвам като един абсолютно непредубеден човек (тогава нито съм била ангажирана с конгреса, нито със защита правата на Любослав Пенев), просто  споделям като юрист и като гражданин. Не може да не направи впечатление, включително и на хората, които са били в този периметър. А това е сериозен белег, индиция за определено влияние. Бабите на село няма кой да ги охранява, но конгресът се охранява от толкова много полиция.

- Чак военно положение да се обявява?

- Ами почти да. 

- Чисто от юридическа гледна точка, сега какви стъпки се задават по казуса с иска на г-н Пенев относно избора на г-н Михайлов за президент на БФС?

- Частната жалба, ведно с доказателствата, подадохме чрез 13-ти състав на Търговско отделение на СГС до Апелативен съд – София- така повелява процедурата по ГПК. СГС  комплектова жалбата със съответните доказателства, извършва  проверка за редовност и  изпраща делото в Апелативен съд София. Следвайки съдопроизводствените правила, се извършва случаен избор на  състав на съда по делото.

Същият  в закрито разпоредително заседание преценява дали жалбата да се разгледа в закрито заседание, тъй като това е определение, не е решение, или да се насрочи открито заседание. Имайки предвид тези особености, когато в Апелативен съд се разглежда определение с преграждащ характер, т.е прекратяващ по-нататъшните действия по разглеждането на съдебния спор, сме приложили достатъчно много доказателства, за да може съдът, ако заседава в закрито заседание, да има възможността за максимална обективна преценка, както и дискрецията за решаване спора по същество.

Ние очакваме - при една добросъвестност на апелативните съдии, а ние вярваме в това, същите да вникнат в казуса, да оценят аргументите, които са значими и доказват едно абсолютно нарушаване на конституционнто право на защита на български гражданин в качеството му на кандидат за президент на БФС, по смисъла на нормата на чл. 56 от Конституцията на Република България, както  и невъзможността в това му качество да защити правото си, предвид преграждащите норми в Закона за юридическите лица с нестопанска цел и в самия Устав на БФС, които не позволяват чуждо на системата на БФС физическо лице да защитава правата си.

Апелативният съд може да потвърди Определението на СГС или за реши спора по същество. А решаването на спора по същество е да постанови решение, с което да отмени решението за избор по т.5 от дневния ред на Конгреса на БФС, който беше проведен на 16 февруари 2018 година.

Това решение също подлежи на обжалване от засегнатите страни.  Ние също  ще участваме в обжалването пред Върховен касационен съд, независимо дали като засегната или печелеща страна. Нашите очаквания на базата на всички юридически факти и настъпили последици от тях, е решението да бъде отменено, респективно - да бъде насрочен нов конгрес.

Належащо е предварително се коригират определени обстоятелства, за да не се повтори фарсът от миналия конгрес. Защото за нас това е фарс - като подготовка и провеждане на конгреса, като гласност и прозрачност, като атмосфера, като механизъм за гласуване и за проверка на вота и всичко останало. А за съжаление, всички документи от конгреса, които през Търговския регистър можахме да видим, говорят за едно - за абсолютно високомерие и непоклатимост. Ръководните дейци на БФС  не са допускали въобще, че някой ще се зарови в тези документи, че ще направи проверка на т.нар. редовни членове на БФС, че ще установи тежки пороци по отношението на правото на глас и т.н.

Това е едно потвърждение на съмнението, че са недосегаеми, включително и с публично известните изявления на техният член на Изпълнителния комитет г-н Атанас Фурнаджиев - "съдът и прокуратурата са мои и там ще става това, което аз кажа".

- От какво се нуждаят футболните хора (искащи промяна в начина на ръководене на родния най-любим спорт) след определението от 11.05.2018г. на СГС по Търговското дело № 372 от 2018г., оповестено от БФС?

- Нуждаем се от разсичане на порочните възли, спиращи нормалното кръвообращение на нормалната държава. Нуждаем се спешно от компетентност и народовластие – истинско, неподменено чрез измамен механизъм за упражняване на властта, сложил на командните пунктове групи на спазаряващата се демокрация и превръщащи малцинството на автокрацията в управляващ диктат.

Това е абсолютна злоупотреба с власт, с право за вземане на решения. Това е подмяна  властта на суверена – народа – с власт на тайните договорености, явните и неявни зависимости и резултати, удовлетворяващи единствено едноличните собственици на обществото.

Народът в случая са хората, обичащи и милеещи за футбола – най-магичната игра на планетата. Този народ не са гласувалите - с право или без право, в залата на конгреса на 16.02.2018г. Този народ иска да види начело на организацията, претендираща да ръководи спорта футбол – Българският футболен съюз,  компетентни, достойни и самоотвержени личности, претежаващи смелостта да разсекат възлите на корупцията, алчността и некомпетентноста, довели футбола до клинична смърт.

И е крайно време именно този народ да започне да използва своя автентичен и неподправен глас без страх  - в своя полза и в полза на бъдещето на футбола.

Господин Любослав Пенев се изправя с името и лицето си, поведохме този съдебен спор със средствата на правото и се надяваме да посечем първия възел, стегнал в примка справедливостта – за всички и за любимата игра футбол.

Сподели:
Напиши коментар »
(7)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
2
Дълги години си блъскам главата кой е по прост , чичото или чичовото ? И двамата сте ги слушали и гледали. Признайте си, че след това ви е боляла главата най малко от едната страна, поне за една седмица. Разбира се, двамата по отделно имат повече акъл от оня с мушамата в Банкя.Него трудно някой може да го стигне, върхът на лaйнoтo e.
3
Дон Кихот е популярен иберийски герой,тук нашият национален герой е БАЙ ГАНЬО.
4
Сертифициран експерт по разкриване на измами??? Недии, пак счупи тъпомера батко! То бива да си прост, ама чак пък толкова! После се чуди, що никой не ти дава и 5 кинта за умрялото и нелепо сайтче!
5
КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ ИЗОСТАНАЛ С 100 ГОДИНИ НАРОД . ВЕЖТЕ ВЪВ ПЪРВИТЕ ФИЛМИ С ЧАРЛИ ЧАПЛИН СТЕНИТЕ ИМ БЯХА С ТАПЕТИ , А ПРИ НАС КОГА ДОЙДОХА . ОТ КОГА ИМАШЕ МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ , КОГА ДОЙДОХА ПРИ НАС . ОТ КОГА ИМАШЕ ЦВЕТНИ ТЕЛЕВИЗОРИ , КОГА. - ДОЙДОХА ПРИ НАС . И ОЩЕ И ОЩЕ ....... МАЙ СТАНАХА ПОВЕЧЕ ОТ СТО ГОДИНИ , ПОМНИТЕ ЛИ КАКВО ИМАШЕ ПО МАГАЗИНИТЕ ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО . А ДНЕС ., БИВШИТЕ КОРЕКОМИ СА БЛЕДА СЯНКА НА ДНЕШНИТЕ СВОБОДНИ МАГАЗИНИ . А АКО НЕ БЕШЕ ДОШЛА ДЕМОКРАЦИЯТА ,ЩЯХМЕ ДА СЕ ЧУДИМ КАКВО Е ТОВА ЧУДО ИНТЕРНЕТ . ОСОБЕНО ДР. МИТКО ГЕРОВ -ДЕБИЛА .
6
В МАГАЗИНИТЕ СЕ ПРОДАВАХА ПЕРАЛНИ ТАМАТ И РАЗНИ ДРУГИ НЕУДАЧНИ АТРИБУТИ,ЗА КОИТО СЕ ЧАКАШЕ РЕД И СЕ СПЕШЕ ПРЕД МАГАЗИНИТЕ.ДОЙДЕ ДЕМОКРАЦИЯТА И СЕ ОКАЗА,ЧЕ ВСИЧКИ НАМЕРИХА КИНТИ ДА СИ КУПЯТ ПО ЕДИН ФОЛКСВАГЕН -2-КА ,А ВАРБУЗРЗИТЕ ТРАБАНТИТЕ И КАМИОНИТЕ IFA БАХА ОТ ПОДАРЪК В ИСТОЧНА ГЕРМАНИЯ,ДО 100 МАРКИ ЦЕНА..СМЕНЯХА СЕ ИЗТОЧНИ МАРКИ ЗА ЗАПАДНИ ЗА ЦЕНА 1 КЪМ ЕДНО И СЕ ПЪЛНЕШЕ ГУША.ПОСЛЕ ДОЙДЕ ЕМБАРГОТО И ОТ ТАМ ПАК ГУША,ПОСЛЕ КУФАРЧЕТАТА И ТАКА ДО НАШИ ДНИ.НЯКОИ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ СЕГА БОСОВЕ НА ГОЛЕМИ ФУТБОЛНИ ОТБОРИ ПРЕНЕСОХА ЖИВАК И ВЪПРЕКИ ЧЕ ГИ ЛЕПНА ЛЕВКИМИЯТА СТАНАХА ПРИКАЗНО БОГАТИ.ДРУГИ ПЪЛ ЛЕПНАХА ЗА СКРАБ КРЕМИКОВЦИ СРЕЩУ КИНТА И ТЕ СЕ ОБЛАЖИХА.ТРЕТИ НАБАРАХА ЧЕРНОМОРИЕТО ПОСТРОИХА ДИСКОТЕКИ НЕЗАКОННО И СЕ ОПРАЙХА..И ВСЕ ОТ ТОЗ РОД КОЙ КАКТО МОЙ.
7
Няма смисъл от коментар като виждам какви са коментаторите Е излишно....или няма сми....
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

- Сестра, карай го в моргата.
Пациента:
- Ама докторе, не може ли първо в Реанимация?
- Абе, това пациентите сте ужасни, стига с това самолечение!

няма нови новини
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
сега
2247
четат ПИК
сега
четат тази новина
ПЪРВО В ПИК TV! КФН с горещи подробности за фалита на "Олимпик" (ОБНОВЕНА)
x
Осем неща, които добрите хора даряват на другите
x