БОМБА В ПИК TV: Елена Йончева с нов таен палат - обвиняемата за пране на пари депутатка се скри в тузарска къща в "Драгалевци", охраняват я кадри на НСО (УНИКАЛНО ВИДЕО ОТ ДРОН/СНИМКИ)

Евъргрийн

БОМБА В ПИК TV: Елена Йончева с нов таен палат - обвиняемата за пране на пари депутатка се скри в тузарска къща в "Драгалевци", охраняват я кадри на НСО (УНИКАЛНО ВИДЕО ОТ ДРОН/СНИМКИ)

341586
на 14.04.2019
БОМБА В ПИК TV: Елена Йончева с нов таен палат - обвиняемата за пране на пари депутатка се скри в тузарска къща в Драгалевци, охраняват я кадри на НСО (УНИКАЛНО ВИДЕО ОТ ДРОН/СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

В таен палат в "Драгалевци" се крие обвиняемата в пране на пари от КТБ през офшорка Елена Йончева, разузна ПИК.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Червената депутатката, издигната от Корнелия Нинова за водач на евролистата на БСП, не живее в нито един от безбройните имоти, които медията ни разкри, че притежава. Тя се е изнесла в огромна къща на закътана улица в тузарския квартал за богати "Драгалевци", която според съседи е взела под наем.

Не е ясно обаче кой е собственик на имота и защо Йончева не е декларирала факта, че плаща наем. По закон това е задължително за публичните лица, когато обитават нечие жилище повече от 6 месеца. Причината е, че може да има конфликт на интереси, което да е обект на разследване от страна на антикорупционната комисия.

Припомняме, че по тази причина, например, имаше проверка около апартамента, който обитава финансовия министър Владислав Горанов, за да се установи дали има конфликт във факта, че обитава нечие чуждо жилище. Такъв се оказва и случаят с Елена Йончева, за който също трябва да се сезират разследващите органи.

Вижте в уникалното видео от дрон палата в "Драгалевци", който в момента Йончева обитава с 11 години по-младия архитект Пламен Тодоров и сина си Тео:

Обвиняемата депутатка и в момента е разследвана, но по отношение на офшорната фирма, на която е била управител и през която са минавали пари от КТБ и прокуратурата й повдигна обвинение за пране на пари. Както ПИК разкри, много скоро след това, Йончева изведнъж започна да се движи с охрана и шофьор и спря да хвърчи из София зад волана на мощния си полувоенен джип, с който преди това се движеше неизменно и управляваше сама. 

Обучени професионални охранители, които според запознати са бивши кадри на НСО, вече се грижат денонощно на смени за Елена Йончева и я пазят досущ като бос на някоя мутренска организация. Когато излиза от дома си, паркират служубената кола на БСП до самата порта на луксозния палат, правят й заслон от две страни и за секунди я вкарват на задната седалка на автомобила.

По същия начин я оставят и на всички места, които посещава, които в момента са сведени почти до минимум. Йончева ходи до централата на БСП на "Позитано" 20, на партийни срещи с избиратели, на които също е вардена от яките гардове, оборудвани със слушалки и радиостанции, и много рядко до някой хранителен супермаркет, видя още ПИК.

Дали депутатката се страхува от някого след повдигане на обвиненията за пране на пари, или пък лидерката й Корнелия Нинова я пази да не направи грешка крачка преди изборите и затова й е сложила денонощни надзиратели в лицето на охранителите, не става ясно. Факт е, обаче, че Йончева не води никакъв социален живот, извън партийния, и е ограничена и пазена досущ като затворник. 

В тайния палат, който обитава пък, не припарва никой, освен бащата на сина й и прислужницата, която се грижи за домакинството на милионерката от БСП.

Огромният охранител пази Йончева дори при срещите й с избиратели из страната

Джипът на Йончева вече стои постоянно паркиран пред дома й, тъй като тя се движи само с охрана и шофьор

Двама бивши кадри на НСО чакат Йончева пред тайния й палат, а колата е паркирана пред самата порта, за да няма видимост от никъде

Гардът професионално прави заслон на Йончева, за да се шмугне за секунди в колата

Обвиняемата депутатка почти не може да бъде забелязана под заслона на огромния си охранител

Високи зидове и черна порта вардят Йончева от любопитни погледи в тайния й палат

Друга вероятна причина да се пази, са разкритията, че е милионерка. В серия от публикации медията ни показа, за последните години Йончева, която наскоро се похвали, че тригодишният й син я определя като "кучка", придобива няколко апартамента, магазин, вила с двор и гараж на територията на София.

Общата им квадратура, декларирана пред Сметната палата, е 756 кв. м. По пазарна цена това е средно по 1000 евро на квадрат, което прави 756 хил. евро или 1.5 млн. лв. Отделно притежава и 7 декара земи между Панчарево и Горубляве на обща стойност 451 хил. лв. Така общата стойност на имотите на Йончева по средна пазарна стойност става близо 2 000 000 лв. (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Впечатляващите покупки са реализирани през 2006 година - точно една година, след като вече е брокер на рекламно време и е получила по договори с частни и държавни рекламодатели около 700 хил. лв за продукции в БНТ. Това е периодът, в който тя живее на семейни начала с тогавашния премиер Сергей Станишев.

Припомняме, че 10 години по-късно, когато Йончева вече е имала обща фирма с офшорката „Далий Трейдинг Лимитид“, свързана с боса на КТБ Цветана Василев, е получила над 600 хил. лв. във фирмата си „Офроуд”. Реално, според прокуратурата, това са парични средства, присвоени от „КТБ“ АД и прикривани чрез офшорна компания – „Далий Трейдинг Лимитид“. Тогава Йончева отново започва да пазарува апетитни имоти – става собственик на над 7 декара гори и безценни терени в района на Горубляне за около 500 хил. лв. Яснота за произхода на парите няма, а НАП и до днес скандално не разследва Йончева за това.

Счетоводен доклад от 2013 г. сочи, че за създаването на два документални филма Йончева е изразходвала 64 хил. и 20 хил. лева. Те са били за Сирия и Турция. От същите документи се вижда, че през този период настоящата депутатка от БСП е отделяла за себе си над 66% от сумите, които е получавала във фирмата. Само за заплата Йончева сама си е определила месечно възнаграждение от около 12,700 лв. 

В същото време обвиняемата за пране на 333 хил. лв. Йончева обитава уникален палат като за холивудска звезда. Депутатката от БСП, която прокуратурата разследва за далавера с офшорки от кръга на банкера-беглец Цветан Василев, е съседка на най-богатите столичани в луксозния квартал „Бояна” в полите на Витоша.

Там Йончева се шири в цели 340 квадрата имот, който е като същински палат, става ясно и от снимките на дома й. Жилището на журналистката се състои от 6 стаи и няколко коридора, изцяло обзаведени с поръчкови мебели.

Запознати разкриват, че Елена обитавала последния етаж от луксозна кооперация. Йончева се нанесла там, веднага след като затвореният комплекс бил напълно завършен. Преместването й в новото жилище съвпаднало със запознанството й с настоящата й половинка и баща на детето й – архитекта Пламен Тодоров, разкри първо "Ретро". Преди да го срещне на четири очи, тя харесвала проектираните от него сгради. Разглеждала ги, още докато била спътница в живота на бившия премиер Сергей Станишев.

По-късно, вече изляза от дългата си връзка с него, била поканена на коледно парти в палат в „Бояна“, построен от Пламен. Разменили няколко приказки на купона, сприятелили се и без да има намерение да заживява с него, тя му се доверила за обзавеждането на чисто новия си имот. 11 години по-младият от нея архитект дал всичко от себе си да превърне празните помещения в дом като от корица на списание, а Елена от своя страна не щадяла финанси. Всички мебели, изпълващи прословутите 340 квадрата, били изработени по поръчка.

Луксозният живот на Йончева не личи само от дома й, но и от постоянните й турове по столичните бутици, които вече няколко пъти бяха заснети от фотографите на ПИК. Любимият мол на депутатката е този на бул. „Ситняково” и тя може да бъде забелязана там почти всяка седмица, натоварена с куп лъскави торбички на известни марки, чиито дрехи струват стотици левове. Често Йончева едва успява да ги побере в лъскавия си черен джип, също за десетки хиляди, с който обикаля София като важна персона.

ВИП живот води още от малък и синът на Елена Йончева. Той посещава скъпарска детска градина с изучаване на френски език в елитния квартал „Драгалевци”. Амбицията на скандалната политичка за детето й излиза твърде солено. За да получава Тео престижно образование от малък, журналистката се бръква месечно с 560 евро – колкото близо 6 минимални пенсии. Годишната такса пък е 6150 евро.

Йончева се хвали и с просторна хасиенда с изглед към морската шир и разгърнатата застроена площ от 125 квадрата в родното Сен Тропе - курортното селце Лозенец, в което къщи имат още Аня Пенчева, Стефан Данаилов, Евелин Банев-Брендо и др. 

ПИК обаче разкри след консултация с агенти по недвижими имоти, че палатите на имотната кралица, която се прочу като Милиончева, със сигурност надхвърлят с много горепосечената сума. Причината е, че обзавеждането им е за стотици хиляди левове. Освен, че са проектирани от мъж на Йончева, Пламен Тодоров, който е един от видните представители на архитектите от т. нар. "нова вълна" у нас, апартаментите и хасиендата на "червената" депутатка са обзаведени с мебели, последен писък в интериорния дизайн. Така цената им скача средно с 20% заради скъпото оборудване и луксозни бутикови мебели. 

11 години по-младият от Елена архитект дал всичко от себе си да превърне празните помещения в дом като от корица на списание. Само можем да гадаем какви средства са похарчени на луксозното обзавеждане на трите жилища, но снимките са красноречиви - Йончева изобщо не е щадяла финанси за най-модерните и поръчкови мебели. Обзавеждането на жилището в "Бояна" било дело на прочут италианския дизайнер - Акиле Кастилиони. Дори един диван от него струвал над 7000 лв.!

Боянският палат на Йончева, която неслучайно се сдоби с прякора Елена Милиончева, е решен предимно в бяло, кафяво и сиво, като част от по-малките мебели са в контрастни ярки цветове и служат за акценти. Най-любимото й кътче била библиотеката, висока до тавана, изработена от висококачествено дърво, и фотьойл за отдих до нея. Гордеела се и със спалнята си, вдигната почти метър над земята, както и дървената стена зад леглото.

Банята на депутката е голяма колкото хола на средностатистическия апартамент.  Столовете в другите помещения пък били дело отново Акиле Кастилиони, седалките на които са направени... от велосипед и кабина на трактор.

Морското жилище пък впечатлява с добре поддържаната зелена поляна, за която били полагани грижи целогодишно. Най-китното кътче от летния дом на Пламен и Елена е задният двор, обзаведен с градинска мека мебел. Зад френските позорци се крият спалня, трапезария, хол, кухня и бани.

Акцентът на цялата вила е бутиковата камина и дървени бели мебели, направени по поръчка. Цялата къща е облицована в дърво, а градината е засадена със смокини, тръстика и други зелени храсти също от ландшафтни дизайнери.

Материалите, използвани за строежа на имението, са изцяло "еко" и олекотени, а на пазара в момента това са най-скъпите суровини, коментираха пред ПИК интериорни специалисти.

Върхът на глезотията обаче е ултралуксозният апартамент в "Красно село". Само трапезарията на журналистката е с размерите на тристайна панелка. Масата за хранене е дълга като за прием, а мебелите, отличаващи се със странни форми и цветове, естествено отново са дизайнерски.

Най-фрапантен обаче е "дворът" на Йончева, по идея на Пламен Тодоров. На покрива на сграда депутатката и архитектът живеят сред екзтотична растителност и декоративни храсти.

Личната градина на двойката обаче е като непревземаема крепост, тъй като терасата е зад високи стени, за да не могат съседите с любопитните си очи да нарушават комфорта на имотната кралица на БСП.

Палатът в "Бояна" - спалнята

Палатът в "Бояна" - всекидневната

Палатът в "Бояна"- трапезарията

Морската хасиедна - дворът


Морската хасиедна - трапезарията


Морската хасиедна - дворът

И интериорните, и екстериорни решения на морската хасиенда и на двата столични апартамента на Елена Йончева, са на 11 години по-младият от нея архитект Пламен Тодоров.

Мезонетът в "Красно село" - всекидневната

Мезонетът в "Красно село" - камината

Мезонетът в "Красно село" - всекидневната с двора на терасата и висящите градини

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК