Вход
София
Времето в София 3 o C

БОМБА ГЪРМИ В ПИК! Алексей Петров сензационно: Имам данни, че бившият зам.-главен прокурор Бойко Найденов е мозъкът на отвличанията на "Наглите"!

БОМБА ГЪРМИ В ПИК! Алексей Петров сензационно: Имам данни, че бившият зам.-главен прокурор Бойко Найденов е мозъкът на отвличанията на "Наглите"!

на 12.09.2017
25863
70
БОМБА ГЪРМИ В ПИК! Алексей Петров сензационно: Имам данни, че бившият зам.-главен прокурор Бойко Найденов е мозъкът на отвличанията на "Наглите"!
12.09.2017
70
25863

Драмата с отвличането на милионерския син Адриан Златков продължава да бъде най-обсъжданата тема сред обществото и медиите от последните дни.

Колко е бил откупът? Защо полицията не се е намесила? Има ли нова група за отвличания, или действат остатъците от "Наглите"? Имат ли хората основание да се боят за сигурността си? Това са тревожни въпроси, на които МВР и прокуратурата засега не дават отговор.

За коментар по горещия казус ПИК се обърна към бившия съветник в ДАНС и антитерорист доц. Алексей Петров, преподавател в УНСС. 

 

- Доц. Петров, как оценявате полицейската работа в случая с отвелечения Адриан? Появиха се доста коментари, включително и в ПИК, че разследващите са се провалили, че бащата е свършил цялата работа...

- Аз съм на различно мнение. От личен опит знам, че професионалистите от системата на МВР си вършат много добре и съвестно работата. Мобилизиран е изключителен ресурс, така че критиките в тази посока са неоснователни.

Намирам обаче за груба грешка поведението на бащата на отвлеченото момче. Той не е съдействал на полицията и институциите. Ако го беше направил, ефектът щеше да е значително по-силен.

- Какво щеше да се промени? Може би нямаше да върнат момчето? И защо разследващите мълчат вече трети ден след освобождаването на Адриан?

- Познавайки спецификата на работата, смятам, че колкото по-малко се разгласи, толкова повече резултати ще се постигнат. Нямам съмнение, че полицията работи по гореща следа и скоро вече ще има основание да се говори.

- Семейството на Адриан е платило солиден откуп, както и при похищенията на "Наглите". Отново ли ще се изгуби следата на парите?

- Това е големият въпрос, защо не се проследяват парите. Това бе проблемът и при "Наглите". Убеден съм, че следите там бяха покрити от истинския мозък на тази престъпна група. И това е човек, ситуиран на най-високо ниво в системата, който се ползва с протекции.

- Кой е мозъкът, знаете ли?

- Човек на най-високо ниво. Имам данни, че може да бъде един бивш заместник-главен прокурор, ангажиран пряко с разследването на групата на "Наглите".

- Кой? Да не би да имате предвид Бойко Найденов, бивш заместник главен прокурор и шеф на следствието?

- Да.

- Това звучи изключително сериозно и конкретно. Разполагате ли с данни и факти, за да хвърляте такава бомба?

- Щом потвърждавам, значи разполагам. В по-късен етап ще кажа и покажа повече по темата. 

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас кой от изброените лидери на отделните власти работи най-добре?
Общо гласували: 13908
архив

Баба към внучето си:
– Чедо, дете мое, на тоя кантар къде ми изписва колко са ми килограмите?
– Бабо, я да слизаш веднага от таблета!!!

няма нови новини
Днес: 150
hot
най-четени новини в момента
сега
2678
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Само 42 000 са официалните членове на БСП - пленумът на червените се разпусна заради липса на кворум (ОБНОВЕНА)
x
Как да разберем кои приятели да задържим в живота си
x