Борислав Сарафов нареди проверка на прокурор, отказал по-строга присъда за фатална катастрофа

Темида

Борислав Сарафов нареди проверка на прокурор, отказал по-строга присъда за фатална катастрофа

16262
преди 5 часа
Борислав Сарафов нареди проверка на прокурор, отказал по-строга присъда за фатална катастрофа
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Главният прокурор Борислав Сарафов се срещна с близки на пострадали и загинали при катастрофи у нас и назначи ревизия на прокурор Владислав Владимиров от Апелативната прокуратура в София. За това информираха от пресцентъра на държавното обвинение. 

препоръчано

Срещата се проведе на 14 октомври в Съдебната палата в София по инициатива на близките на загинали на пътя млади хора, част от сдружение „Ангели на пътя“. В нея участваха и завеждащите отдели във Върховна прокуратура - Ваня Стефанова и Виктор Малинов.

„Ние усещаме болката ви. Престъпленията, свързани със смърт на пътя, са основен акцент в работата на прокуратурата. Нашата амбиция е, доколкото законът ни позволява, да направим всичко възможно да постигнем справедливост по тези дела. А със справедливостта ще дойде и генералната превенция“, заяви Борислав Сарафов.

Основните обсъждани теми включваха ускоряване на експертизите и досъдебните производства, както и нуждата от законодателни промени за решаване на проблема с липсата на вещи лица.

Сарафов заяви още, че по повод сигнал на „Ангели на пътя“ е назначена ревизия на прокурор Владислав Владимиров от Апелативната прокуратура в София. Ревизията ще обхване цялостната работа на магистрата, включително срочността и качеството на произнасянията му по случаи на пътни инциденти.

Причината е отказът на Владимиров да подкрепи протеста на Софийска градска прокуратура за по-ефективна присъда за смъртоносен инцидент на пътя, причинена от шофьор с превишена скорост. При случая е загинало 20-годишно момче от Перник, а негов спътник е бил тежко ранен.

Срещата завърши с обсъждане на други въпроси, поставени от близките на жертвите, които настояват за по-голяма ефективност и справедливост в процеса на разследване и наказания за причинителите на пътни трагедии.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за 15 октомври - семейни драми вгорчават деня на Девите, вторникът е емоционален за Стрелците САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за 15 октомври - семейни драми вгорчават деня на Девите, вторникът е емоционален за Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Няма такава държава! Дали сме над 1 млрд. за избори. Има огромен риск за България да ни връщат мигранти, ако... (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Няма такава държава! Дали сме над 1 млрд. за избори. Има огромен риск за България да ни връщат мигранти, ако... (ВИДЕО)
ново
Днес: 101
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК