Вход
София
Времето в София 0 o C

Борисов има да черпи Отровното трио (СНИМКИ)

Борисов има да черпи Отровното трио (СНИМКИ)

на 20.10.2020
121442
0
Борисов има да черпи Отровното трио (СНИМКИ)
20.10.2020
0
121442

Профанизацията на протеста вече работи изцяло за ГЕРБ и Бойко Борисов.

Последните социологически данни го доказват. Управляващите дърпат нагоре след срива през лятото. Хората се уплашиха от екстремизма на Триото и Гошо Боеца, от атаките с яйца и домати по сгради – паметници на културата, от бесилките, ковчезите и черните чували, от лексиката на омразата.

Фактор. бг: Недосегаемите от "Отровното трио"

Фактор. бг: Недосегаемите от "Отровното трио"

Ако трима произволни български граждани, Петров, Иванов и...

на 08.10.2020

Странно, как все пак интелигентни хора като Христо Иванов позволиха на Бабикян и Хаджигенов да им откраднат бунта. Да го подменят и да го дискредитират до степен, при която дори опозиционно настроените да се отвращават от уличните вандалства.

И да си казват: оооо, ако това е алтернативата, май да си караме с познатото зло, с Борисов…Поне се държи по-обрано и европейски.

Всяка следваща вечер на умрелия протест го убива още и още. Снощи „лайнометният батальон“ (по думите на журналиста Владимир Зарков) освинил с яйца и домати фасадата на Министерство на отбраната. Строена от виден чешки архитект през 1885 г., паметник на културата. По ъглите на фасадата й са изваяни образите на хан Аспарух, хан Крум, хан Омуртаг, княз Борис, царете Симеон, Самуил, Калоян.

Крещи разпопеното попче Дионисий „Огън!“ и тълпа от прошляци мята боклуците в опиянение и самонаслада. Сякаш че на Каракачанов му пука, сякаш на него ще навредят.

Не, всъщност ще се погаврят с институцията „българска армия“, с бойната чест.

И това се представя като „народно недоволство“, „порив за демокрация и промяна на системата“.

Сменяш системата, като цапаш знакови сгради на София, тротоари, блокираш кръстовища, стъжняваш живота на два милиона души.

На площада са останали само най-озлобените и най-нереализираните житейски и декласирани елементи. 20-30 човека, можем да ги назовем поименно. Въртят се всяка вечер, а БТВ, Нова и БНТ ги легендират като „народа“.

Борисов сигурно пали свещ да не се откажат. И да затъват от мръсотия в мръсотия. Това го прави непоклатим.

Да целят с яйца в гръб и да псуват, например, известен социолог, преподавател в СУ, напълно беззащитен, с единствената „вина“, че е изказал различно мнение в „Панорама“.

Или да мятат домати по известен професор – лекар, чиято единствена „вина“ е, че се е навил да стане министър на здравеопазването в най-неблагоприятното време за кариера – пандемията.

Или да се гаврят със сделката за F-16, ясен сигнал, че обслужват прокремълския великошовинизъм и лобистките интереси на Румен Радев.

Как не се намери един свестен, нормален, симпатичен, интелигентен сред тях, който да заговори за идеи, да представи платформа или програма, да влезе в диалог? Досега правителството можеше да е паднало.

Жалко, защото наистина имаше нужда от промяна.

А сега ще получим още от същото.

С простащина, злоба и агресивна посредственост свобода не се постига. Нужни са идеи, нужни са личности и водачи. „Българското лято“ на Васил Божков и Румен Радев се изроди в „българското позорище“.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 20155
архив

Пияница се събужда сутринта на една пейка в Морската градина във Варна и гледа младо момче до него. Взира се в него и след малко го пита:
- Откъде те познавам, момче?
- Тате, хайде да си ходим вече, че мама сигурно е побесняла и с точилката в ръка!

x
САМО В ПИК TV: На Канарите луднаха по българския Енрике Иглесиас. Начо Паскал, който ни прослави чак в Южна Корея, крои втори хит с испански рапър (ВИДЕО)
x
ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Не бързайте, днес е ден за търсене за златната среда
x