Борисов на новия път до Слънчев бряг пред ПИК TV за Радев: Ченгеджийските му номера ли да коментирам? Разхожда се само, някъде е безделничил, а ние всеки ден откриваме. Но му завиждам - направи съдебната реформа, пращат му актове в аванс (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Политика

Борисов на новия път до Слънчев бряг пред ПИК TV за Радев: Ченгеджийските му номера ли да коментирам? Разхожда се само, някъде е безделничил, а ние всеки ден откриваме. Но му завиждам - направи съдебната реформа, пращат му актове в аванс (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

124677
на 05.07.2020
Борисов на новия път до Слънчев бряг пред ПИК TV за Радев: Ченгеджийските му номера ли да коментирам? Разхожда се само, някъде е безделничил, а ние всеки ден откриваме. Но му завиждам - направи съдебната реформа, пращат му актове в аванс (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Премиерът Бойко Борисов инспектира новия обходен път на Поморие. Там днес се пуска движението по новото четирилентово трасе от Бургас за курорта "Слънчев бряг". 

препоръчано

По новото трасе премиерът се разходи с джипа си заедно със зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и кметът на Бургас Димитър Николов. С построяването на пътя транзитното движение се изнася извън града, повишава се безопасността на движението и се намалява замърсяването на въздуха. Инвестицията в обходния път е около 20,6 млн. лв. Нанков изтъкна, че с над месец по-рано се пуска пътя. По договор това е трябвало да се случи в края на август. 

Екип на ПИК TV бе на родното Черноморие, където по-рано Борисов откри реконструираната и разширена пречиствателна станция в Китен. Това е един от важните проекти за Южното Черноморие и гарантира чистотата на плажовете на в Приморско и Царево.

"Искам да поздравя всички полицаи и момчетата ни от МВР с празника и да им благодаря, че бдят над нас. Искам да поздравя нашите кметове на Китен, Приморско, Царево и да ви помоля като слизате в тази посока да видите и да покажете каква пречиствателна станция е направена. Чисто като сълза е морето и не случайно толкова българи почиват там и има хора по плажовете. Кацат и десетки чартъри в Бургас. Хубаво е, че вече се задвижва икономиката, защото няколко месеца бяхме затворени и виждам, че вече хората излизат и почиват. 

Днес ще бъде пусната тази отсечка на Поморие, за да пътуват хората. Другата седмица започваме и новата отсечка така, че като тръгнеш от София, ще стигаш до Слънчев бряг без нито един светофар. Добре е за хората и от Поморие, за да няма трафик и да е чист въздухът", каза Борисов. 

"Работата на опозицията е да недоволства. Ченгеджийските му номера няма да коментирам. В неговата игра няма да влизам. Не знам къде го е казал това и къде е безделничил, някъде се е разхождал. Обществените поръчки са зад мен, виждате ги направени. 
Неговата роля е да се разходи някъде, да каже нещо и после да ме питате. Да се опита малко да обединява нацията, ние показваме направеното. Българският бизнес не заслужава това.
Пожелавам му хубава неделя и да се опита да обединява. Да разединява вече не е интересно. Българският бизнес не заслужава такова отношение.
Единствено му завжидам, че успя да направи съдебната реформа - да ти пращат предварително съдиите актовете, това на нас не ни се е случвало", каза Борисов на въпрос на ПИК TV за нападките на Румен Радев вчера.

И отново поздрави ДАНС, МВР и разследващите, като подчерта, че вече се занимават с "акули", защото преди имало обвинения, че само с "цаца" се занимават.  

"За разлика от други институции при нас като намерят виновен, седят в ареста, ние приемаме това за нормално, това е работата на независимата прокуратура и други инстируции", каза Борисов. "Зад нас остава това, което правим всеки ден, някои не може да го боядисат даже", изтъкна премиерът. 

Премиерът коментира и казуса със строежа на Алепу и каза, че няма да бъде продължен строежът и ще остане така. 

На въпрос за мерките срещу коронавируса, Борисов заяви, че няма да се затваря нищо в летния сезон, защото има готовност в болниците и няма да има затруднения при лечението. "Даваме повече пари за пътеки, усилваме болниците и се надявам юли и август, колкото може, да преминем контролирано през това заболяване. Всеки ден събирам щаба и гледаме и болните, и оздравелите. Ако зависи от щаба, всичко ще затворим. Но аз слушам и ген. Мутафийски, и доц. Мангъров. Вие също го каните по телевизиите. Ние сме демокрация, всеки си има мнение. Виждате и колко много хора не вярват, че има коронавирус. Всеки е свободен да има мнение", каза Борисов и призова да се спазва дистанция и дезинфекция, да се научим да живеем с вируса.

"Но тук е малко като с шапка и без шапка, няма угодия. Ако затваряме, защо затваряме, ако отваряме - защо отваряме. Всеки ден следя с щаба и контролираме ситуацията", категоричен бе Борисов.

Премиерът коментира и факта, че много българи избират Гърция за почивката си и каза, че това показва, че имат възможности. "Аз на Кулата не съм ходил, освен на акции. Радвам се, че българите са така организирани - 15 км опашка и чакат, електронни декларации попълват, сами си плащат писиара", коментира Борисов и припомни, че у нас не спазват такава дисциплина и са били против КПП-тта, а навън са дисциплинирани.

"Нека да се види как е строила партията, издигнала президента Радев. Да се направи разликата. Като говориш за бизнесмените ти и бизнесмените ми. Да видят хората, които карат по магистралата тази малка отсечка, единствената, как са я направили", каза Борисов на въпрос кога ще се ремонтира частта на магистрала "Тракия", строена по времето на БСП, на която има много дупки и проблеми. 

По-рано в Китен Борисов разкри пред камерата на ПИК TV ексклузивно подробности за новите проекти в района и модернизираната пречиствателна станция.

"Водата отива в морето като сълзичка, а не виждам никакъв интерес. Но ако тези отпадни води отиваха в морето, всички щяха да са тук и да ме питат защо. 

Но вие, ако покажете какво сме направили и как се пази природата, от думи няма да има нужда. Модерно, по най-нови технологии, най-доброто за хората и за природата.

Няма обаче, както виждате, много голям интерес", заяви Борисов ексклузивно пред ПИК TV, коментирайки факта, че само нашата медия отразява на живо откриването на проекта. 

"Иначе за Радев ще ме питат, а няма да ме питат какво правим за хората", каза още Борисов и припомни, че вчера вече е дал коментар пред нашата медия по темата. 

Снощи пред ПИК  по повод поредното вероломно нападение на Румен Радев срещу правителството, Борисов заяви: "Няма да влизам в деструктивния тон на обединителя, който явно цели да разделя с цел да владее!"

Премиерът Бойко Борисов остана доволен от свършената работа по пречиствателната санкция и с министър Емил Димитров разкриха, че се прави и нов проект за водоснабдяване на Черноморието от три язовира. 

"Огромна пречиствателна станция - имат най-съвременните шведски и италиански системи. Изпълнихме това, което сме обещали - да предоставим най-чистото море. Всяка капка вода е чиста като сълза", каза на въпрос на ПИК премиерът. 

 

Сподели:
Бомба x
Ето кои са 6-те най-ранни симптома на тромбозата Ето кои са 6-те най-ранни симптома на тромбозата
ПИК TV x
СКАНДАЛ В ПИК TV! Свидетелят на Манолова неадекватен - искат му тест за наркотици! Тя незаконно иска да изгони Маноил Манев, цялата група на ГЕРБ го брани с гърди (НА ЖИВО) СКАНДАЛ В ПИК TV! "Свидетелят" на Манолова неадекватен - искат му тест за наркотици! Тя незаконно иска да изгони Маноил Манев, цялата група на ГЕРБ го брани с гърди (НА ЖИВО)
ново
Днес: 232
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това