Вход
София
Времето в София 13 o C

Борисов потвърди от Брюксел ексклузивната новина на ПИК: Радев се хвалил със стабилността и икономиката на България пред Мицотакис (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Борисов потвърди от Брюксел ексклузивната новина на ПИК: Радев се хвалил със стабилността и икономиката на България пред Мицотакис (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

на 16.10.2020
171516
0
Борисов потвърди от Брюксел ексклузивната новина на ПИК: Радев се хвалил със стабилността и икономиката на България пред Мицотакис (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
16.10.2020
0
171516

Премиерът Бойко Борисов продължава със срещите си на високо ниво в Брюксел. Премиерът съобщава и горещите новини от европейската столица. Основен фокус на изказването му е връхлетялата ни епидемия от китайския вирус, както и зелената сделка, която пряко ни засяга.

"Да препоръчваме на хората да не пътуват там, където има пик. Паниката, уплахът който разтресе, икономиките няма да издържат. И тук като добавим темата за Обединеното кралство, ние припомняме, че на 31 декември тази година трябва да има споразумение", каза Борисов.„

"Надяваме се да постигнем съгласие", изрази надежда българският премиер за преговорите около Брекзит.

"Икономиката в този ред на мисли, е застрашена. Този план за възстановяване, който приехме, не е още ратифициран в ЕП. Все още за тези пари, които мислехме, че са пръснати в европейските икономики, процедурата още не е стартирала и излязла на пазарите. "Фич" отново са повишили кредитния рейтинг на ББР. Това е хубаво да се пусне и да се знае и да опонираме на всички, които са опитват да кажат, че не се случват хубави неща. Президентът Радев вчера много е хвалил България със стабилността и икономиката, премиерът Мицотакис ми съобщи", каза още той, потвърждавайки разкритието на ПИК от вчера.

Борисов още веднъж припомни мерките, които българското правителство предприе за справяне с кризата от пандемията. Той ги определи като навременни и работещи. 

"Първа новина ковид - увеличени бройки, увеличена смъртност. Това хаотично затваряне... не трябва да съсипваме поколенията. Благодарим на всички, които са на първа линия и го правят по най-добрия начин", завърши Борисов.

Той коментира и зелената сделка. "Това, което съветът ще вземе като решение декември месец, е засилване на европейската амбиция за климата за 2030 г. 2030 г. трябва да намалим емисиите на 55%. Намаляване на емисиите най-малко с 55%, ЕП иска 60%, но много държави, включително и Германия, не са само Полша, Чехия и Унгария. Ние много бързо и внимателно трябва да мислим не само за придобиване на нови мощности, защото 2050 г. трябва да има нулева неутралност. В момента в България 1000 мегавата отиват за загуби по мрежата, неефективни производства. Ние с мерките, които започнахме за саниране и подмяна на осветлението, много може да се направи в това да се намалят загубите. Тук трябва първо да се концентрираме. Едни ни говорят за браунов газ, за водород, имаме развойни центрове. С или без нас това ще се случи. Колкото по-бързо сложим темата на масата и я решим, докато има и пари за реконструкции за нови мощности и иновации, ние трябва да се възползваме от това, което би могло да се направи с Европа".

"Вчера се проведоха разговори с външния министър на Турция, вчера колегата Мицотакис даде подкрепа за България и президентът Радев е оценил в Атина важната роля, която Гърция и България играят в района за стабилността. Аз съм за прибиране на корабите и сядане на масата за преговори между Кипър, Турция и Гърция. Разбрахме се с президента Макрон да се видим по темите, които засягат нашия регион", съобщи Борисов новина в аванс.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34834
архив

Мъж седи в бараката и вари ракия....
Гледа по едно време водата се нагряла много и отива до кладенеца за вода.
Връща се, а в бараката седят двама полицай, усмихват се иронично и говорят:
- Aхааа, незаконна спиртоварна, сядай и пиши обяснения!
- И кво да пиша?
- Всичко, както си е било, така го пиши!
Сяда човека, пише и след това дава листа на полицайте.
- Кво си написал бе, идиот такъв?
- Както си беше, така го написах: ”Отивам за вода до кладенеца, връщам се, а в бараката двама полицай, седят и варят ракия”.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Астролог предупреждава: В никакъв случай не се женете този четвъртък - работата ще завърши с развод
x