Борис Джонсън абсолютен фаворит за премиерския пост във Великобритания

Европа

Борис Джонсън абсолютен фаворит за премиерския пост във Великобритания

8818
на 18.05.2019
Борис Джонсън абсолютен фаворит за премиерския пост във Великобритания
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Бившият външен министър на Обединеното кралство Борис Джонсън е основният претендент за поста на примиер на Великобритания след евентуалната оставката на сегашния ръководител на правителството Тереза Май, съчи британският вестник The Times, цитиран от TACC и „Фокус”.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Изданието публикува резултати от проучване сред членовете на управляващата британска Консервативна партия, проведено от социологическата служба YouGov.

Според данните от изследването, бившият външен министър е подкрепен от 39% от участниците. Доминик Рааб, бивш министър за Брекзит, е на второ място по популярност с голяма разлика от Джонсън. Според проучването, симпатиите на консерваторите също ще бъдат на страната на Джонсън в съотношение от 59% до 41%.

На трето място са министърът на околната среда, храните и земеделието Майкъл Гоув и вътрешният министър Саджид Джавид, с подкрепата на по 9% от анкетираните.

Бившият шеф на британското външно министерство и бивш кмет на Лондон Борис Джонсън заяви през седмицата, че възнамерява да участва в борбата за поста на лидер на Британската консервативна партия, а оттам и за премиер на страната, когато Тереза Мей напусне тези длъжности.

Сегашният британски премиер каза по-рано, че ще подаде оставка веднага след като парламентът приеме проекта за споразумение с ЕС за Брекзит, но не посочи какъв ще бъде бъдещият й план, ако сделката не премине през парламента.

Греъм Брейди, ръководител на Комитета на Консервативната партия „1922 г.“, обединяващ обикновени парламентаристи от Тори, заяви в писмено изявление, че датите за напускане на ръководителя на британското правителство и за избор на нов лидер на Консервативната партия ще бъдат определени в началото на юни след парламентарния вот по проекта за споразумение за Брекзит.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за вторник: Меркурий продължава своето ретроградно движение, Везните да внимават с финансовите документи САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за вторник: Меркурий продължава своето ретроградно движение, Везните да внимават с финансовите документи
ПИК TV x
ПИК TV! Тошко Йорданов: Факт е, че ПП са замесени в контрабандните канали. Какво ще кажат за пуделчето с пачките (ВИДЕО) ПИК TV! Тошко Йорданов: Факт е, че ПП са замесени в контрабандните канали. Какво ще кажат за пуделчето с пачките (ВИДЕО)
ново
Днес: 89
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК