Борис Джонсън: ЕС трябва да направи компромиси, за да избегне Брекзит без сделка

Европа

Борис Джонсън: ЕС трябва да направи компромиси, за да избегне Брекзит без сделка

10054
на 14.08.2019
Борис Джонсън: ЕС трябва да направи компромиси, за да избегне Брекзит без сделка
Автор:   ПИК

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви в сряда, че има "ужасно сътрудничество" между Европейския съюз и тези, които искат да блокират Брекзит (излизането на Великобритания от ЕС).

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Компромис с Брюксел е необходим, за да се избегне неконтролирано оттегляне от блока, но ЕС "изобщо не прави компромиси", посочи Джонсън и предупреди, че подобна ситуация прави Брекзит без сделка по-вероятен, колкото по-дълго продължава тя.

По-рано днес стана ясно, че бившият финансов министър Филип Хамънд е изпратил писмо до Джонсън, подписано и от 20 други видни депутати от Консервативната партия, с което се настоява премиерът да декларира ангажименти за напускане на ЕС със споразумение и да декларира, че е готов да направи компромис по въпроса.

В писмото си до Борис Джонсън от 12-ти август, което беше публикувано официално в сряда, Хамънд и останалите депутатите от Торите посочват, че те са "разтревожени" от подхода на британския премиер по отношение на Брекзит, тъй като смятат, че този подход не дава шанс за сключване на сделка с Европейския съюз преди крайния срок на 31-ви октомври.

Депутатите написаха: "Ние се разтревожени от червените линии, които вие очертахте и които, от своя страна, изглежда премахват шанса за постигане на споразумение с ЕС. Всяка сделка задължително трябва да бъде въпрос на компромис, като редица коментатори смятат, че сте поставили летвата толкова високо, че няма реална вероятност да бъде сключена сделка". 

Групата депутати от Консервативната партия също така призова Борис Джонсън да потвърди, че се ангажира с постигането на Брекзит сделка, която би успокоила както депутатите, така и валутните пазари, визирайки рязката обезценка на британската лира към многогодишни дъна, откакто той стана премиер на Обединеното кралство.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
УНИКАЛЕН ПАНАИР! Министърът с най-дълбоко гърло Асен Василев нажежи до червено страстите в парламента. Депутат от ППДБ поиска изслушване на Борисов (ВИДЕО) УНИКАЛЕН ПАНАИР! Министърът с "най-дълбоко гърло" Асен Василев нажежи до червено страстите в парламента. Депутат от ППДБ поиска изслушване на Борисов (ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК